-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 30

Prie sienos spaudžiamas J.Valančiūnas su rinktine nenori daryti didžiausios klaidos

Dainius Adomaitis po komandinės Lietuvos rinktinės treniruotės paleido vyrus individualiam darbui. Jonas Valančiūnas stvėrė į parankę Beną Matkevičių ir su juo šlifavo klaidinančius judesius. Apgaulingas judesys su dešine atramine koja įsispyrus į parketą, „suvaidintas“ perdavimas ir staigi verpstė su metimu – nacionalinės komandos lyderis gaudė kiekvieną NBA skauto patarimą. Treniruotės pabaigoje JV netyčia bumbtelėjo tautiečiui alkūne ir puolė staigiai atsiprašinėti. Vidurio puolėjas su šypsena pripažino savo klaidą. Kitos didelės klaidos jis nenori daryti pasaulio čempionato starte su Senegalu.
Benas Matkevičius, Jonas Valančiūnas
Benas Matkevičius, Jonas Valančiūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jonas Valančiūnas pernelyg neturėjo, ką papasakoti žurnalistams apie nuotykius Kinijoje. Donguane kol kas viskas paruošta taip, kad krepšininkai neturi prie ko prikibti.

Pietų Korėja ne tik parodė rinktinės trūkumus, bet ir pagaliau padėjo aklimatizuotis prie egzotinės aplinkos ir 5-6 valandų skirtumo. Nei Kinijoje, nei Pietų Korėjoje iki šios kelionės nebuvęs aukštaūgis su tautiečiais pagaliau gali išsimiegoti.

Belieka tik treniruotis, gerai pailsėti, dar kartą treniruotis ir ruošti kūnus bei protus dviejų savaičių sprintui, kurio finišas tolimas, bet svaiginantis.

Lažybininkai, pasaulio čempionato dalyviai ir apžvalgininkai nemato Lietuvos tarp planetos pirmenybių favoritų. Tačiau J.Valančiūnas – svarbiausia rinktinės figūra, tiki savo bendražygiais.

Tiesa, 27 metų 213 cm ūgio lietuvis supranta, kad visa komanda įspausta į kampą.

„Dabar prasideda tikrosios rungtynės, – nekantrauja ir J.Valančiūnas. – Pasiruošime menkos klaidelės gal kainavo daug, bet dar galėjai išsikapstyti. O dabar viskas – nebegalime daryti mažų klaidų, praleisti, kas priklauso nuo mūsų. Turi būti šimtaprocentė koncentracija, pasiruošimas ir atsidavimas.

Turime puikią komandą, gerą strategiją ir einame kautis. Dabar viskas priklauso nuo mūsų, kaip susikaupsime ir kaip pasiruošime. Gal ne kiek salėje, o galvose.“

VIDEO: J.Valančiūnas: apie būsimus varžovus iš Senegalo ir nusiteikimą

J.Valančiūnas dar negalėjo atsakyti, ar į Donguano ringą sekmadienį žengs ramus. Bet rezultatyviausias pasiruošimo pasaulio čempionatui žaidėjas nusiteikęs gerai kovai.

Lietuvos komandą paskutinę akimirką šiek tiek supurtė trijų rungtynių vizitas Seule. Vidutiniškai 14,2 taško kontrolinėse rungtynėse rinkęs J.Valančiūnas pabrėžė, kad Pietų Korėjoje buvo ir gerų momentų. Tačiau pasitaikė ir tokių blogų, kokių rinktinė nebegali kartoti H grupės varžybose.

Labiausiai po tos kelionės mūsiškiai koregavo gynybą, kuri bus svarbi ir pačiam Jonui Valančiūnui, nes priešininkas antrajame aukšte bus labai rimtas. Senegaliečių ūgio vidurkis – net 203 cm, ir tai antra pagal dydį rinktinė visose planetos pirmenybėse.

Kita vertus, JV jau neblogai atlaikė dar rimtesnį testą – serbai šioje kategorijoje pirmi.

Senegalo spyruokles sportbačiuose, irklų ilgio rankas ir panterų greitį, lietuviai bandys pranokti protu.

„Atletiška, nenuspėjama. Verta dėmesio, – priešininką apibūdino J.Valančiūnas. – Negali jiems leisti daryti tai, ką jie mėgsta, nes tada bus daug problemų. Tai gan pajėgi komanda.

Juos nuvertinti būtų didžiausia klaida. Turime ruoštis prieš labai stiprų varžovą, nes lauks tikrai nemenka kova.“

JV pabrėžė, kad Senegalas labai neprognozuojamas priešininkas: „Jie meta tritaškius kaip išprotėję – reikia gerbti visus žaidėjus. Tie patys dideli meta iš vidutinio arba trijų taškų zonos. Bus sunku – negalima jų nuvertinti. Visos komandos grupėje pajėgios ir gali išeiti į kitą etapą.“

J.Valančiūnas dar linksmai sparinguojasi nacionalinės komandos treniruotėse. Bet su kiekviena diena jis jau artėja prie žvėries režimo, kurio rinktinei reikės šiame žvėriškame kelyje pasaulio čempionato medalių link.

VIDEO: Patenkintą D.Adomaitį Kinijoje trikdo tik viena problema, dėl kurios čia skundžiasi daugelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius