-65% metinei prenumeratai! Išskirtinis pasiūlymas.
Išbandyti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 05 10

Prienuose – vėluojančios algos, galimas „CBet“ žaidėjų boikotas ir laukiamas mero vizitas

Nuo vis vėluojančių atlyginimų ir pažadų pavargę Prienų „CBet“ praėjusį penktadienį surengė tylųjį protestą, kuris pirmadienio vakarą gali virsti į realų rungtynių su Kauno „Žalgiriu“ boikotą. Toks ėjimas sužlugdytų fantastinį prieniškių sezoną LKL, o prieš rungtynes su aistrų raminimo užduotimi rūbinėje laukiamas ir Prienų savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas.
Mantas Šernius
Mantas Šernius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prienų „CBet“ yra didžiausia šio sezono LKL pelenė, kuri turėdama vieną mažiausių biudžetų lygoje bei čempionato eigoje netekusi dviejų komandos lyderių – Regimanto Minioto ir Marquiso Wrighto – vis tiek su puikiu Manto Šerniaus vadovavimu sugebėjo iškovoti 14 pergalių ir išlaviruoti iki 5-osios vietos reguliariajame LKL sezone.

Dar įspūdingiau šis rezultatas atrodo finansinių sunkumų fone, kurie nesiliauja kankinti „CBet“ klubo viso sezono metu, o praėjusį penktadienį pastūmėjo žaidėjus imtis ir konkrečių veiksmų.

Rungtynės tarp „CBet“ ir Utenos „Juventus“ ekipų prasidėjo netikėtai.

Prieniškiai laimėjo ginčo kamuolį, bet nusprendė nerengti pirmosios atakos, tiesiog prabumbsėdami kamuolį į parketą, kol teisėjai užfiksavo 24 atakai skirtų sekundžių taisyklės pažeidimą.

Apie artėjantį protestą žinojo ir Žydrūno Urbono auklėtiniai, kurie nesigindami leido aikštelės šeimininkams išreikšti savo poziciją.

15min šaltiniai skelbia, jog „CBet“ žaidėjai svarstė ir rungtynių boikoto variantą, kuris nėra atmestinas ir pirmadienio vakaro susitikime su Kauno „Žalgiriu“.

Spręsti susidariusios problemos Prienų klube prieš mačą į rūbinę atvyks Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas.

„Žinojau, kad žaidėjai tam ruošiasi. Tikėjomės sulaukti šio pirmadienio, kad atsirastų daugiau aiškumo. Kažkiek nustebino, kad jie to nesulaukė. Bet nieko nepadarysi, – 15min sakė Prienų klubo vadovas Adomas Kubilius. – Labai kažko komentuoti iki šios dienos vakaro nenorėčiau. Viską sprendžiame, esame susidėlioję. Prieš rungtynes rūbinėje turėsime pokalbį, kuriame dalyvaus ir meras. Galbūt viską sugebėsime išsispręsti ir viduje, o tuomet informuosime ir visuomenę. Kažką kalbėti dabar dar yra anksti.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Prieš mačą su „Juventus“ – „CBet“ krepšininkų protestas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Prieš mačą su „Juventus“ – „CBet“ krepšininkų protestas

Kaip skelbia 15min šaltiniai, krepšininkų atlyginimai šiuo metu vėluoja 2–3 mėnesius, o tai jau yra antrasis kartas šį sezoną.

Pirmasis badmetis klubą užtiko žiemos metu, kai Prienus paliko situacija nepatenkintas vedlys amerikietis Marquisas Wrightas, o užmaskuoti nuo skolų išsižiojusią skylę iš dalies pavyko su atėjusia savivaldybes parama.

Bet praėjo vos du mėnesiai ir komanda vėl įklimpo į tą pačią pelkę.

„CBet“ žaidėjai pavargo nuo kalbų apie algų išmokėjimą „rytoj“ ar „pirmadienį“, kas yra žadama viso sezono metu. Jie nori pamatyti konkretų skolų grąžinimo grafiką ir raštišką klubo pasižadėjimą vykdyti šiuos įsipareigojimus.

„Žinoma, kad tai yra nemalonu. Dokumentai, kuriuos klubas pateikia licencijavimui ir monitoringui dėl savo finansinės veiklos ir būklės, iš tikrųjų neatspindi to, ką girdime šį sezoną. Todėl turime labai daug klausimų, kurių dabar komentuoti nenorėčiau“, – 15min sakė LKL varžybų direktorė Rasa Liuimienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rasa Liuimienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rasa Liuimienė

Šiandien 18.30 val. Prienuose turėtų startuoti susitikimas tarp „CBet“ ir „Žalgirio“, bet ar krepšininkai žengs ant parketo, gali paaiškėti tik prieš mačą.

Kas grėstų klubui, jei atlyginimų negaunantys žaidėjai nuspręstų boikotuoti rungtynes?

Pirmiausia, tai kardinaliai apverstų situaciją turnyrinėje lentelėje.

Komandos atsisakymas pradėti rungtynes būtų vertinamas kaip neatvykimas į rungtynes. Klubas būtų baudžiamas pralaimėjimu dėl teisės žaisti netekimo, su visomis iš to sekančiomis drausminėmis sankcijomis.

Pagal LKL nuostatus už pergalę komandai yra skiriamas 1 taškas, už pralaimėjimą – 0, o už pralaimėjimą dėl teisės žaisti netekimo iš komandos būtų atimtas 1 taškas.

Šiuo metu „CBet“, kaip ir Klaipėdos „Neptūnas“, savo sąskaitoje turi po 14 taškų. Boikoto atveju prieniškius lentelėje ne tik aplenktų uostamiesčio krepšininkai, bet teorinį šansą turėtų ir „Šiauliai“, kurie šį vakarą išvykoje žais prieš Kėdainių „Nevėžį“.

„Pagal nuostatų 11,3 punktą, jei komandai įskaitytas pralaimėjimas 0:20 dėl teisės žaisti netekimo, tarp komandų, kurių taškų skaičius yra vienodas, ji užimtų paskutinę vietą. Dar klubas gautų 6 tūkstančių eurų baudą, turėtų atlyginti varžovų komandai patirtus nuostolius, o LKL valdyba spręstų dėl komandos diskvalifikavimo ir tolimesnio dalyvavimo LKL čempionate. Sankcijos dėl atsisakymo yra gana griežtos“, – sakė LKL varžybų direktorė R.Liuimienė.

Nuostolių patirtų ir pati lyga, turinti įsipareigojimų prieš savo komercinius partnerius. Prienų klubui šį sezoną sužaisti liko mažiausiai trejas rungtynes – vienerias šį vakarą bei bent dvejas artėjančio ketvirtfinalio serijoje.

Krepšininkų rungtynių boikotavimas – kraštutinis žingsnis, kurio žaidėjai žengti veikiausiai neišdrįs.

„Jei žaidėjai boikotuotų šiandien, tai boikotuotų ir visas atkrintamąsias varžybas. Viskas žlugtų. Manau, kad nuo tokio sprendimo nukentėtų visi. Abejoju, jog taip bus, nes žaidėjai tokiu ėjimu ir sau blogiau pasidarytų“, – situaciją komentavo „CBet“ vadovas Adomas Kubilius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Prienų klubo vadovas Adomas Kubilius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Prienų klubo vadovas Adomas Kubilius

Nereikėtų atmesti varianto, jog kitą LKL sezoną vis dėlto žais dešimt komandų.

Kaip teigė R.Liuimienė, LKL licencijavimo procedūros dar nėra pasibaigusios, finišo data numatyta gegužės 20-ąją dieną, o keturiems klubams, tarp kurių yra ir „CBet“, ateinančio čempionato licencijos dar nebuvo išduotos ir buvo paprašyta papildomų dokumentų.

„Aišku, stebėdami situaciją, kuri yra dabar, kyla visokių dvejonių. Neatmetame tokio varianto, kad gali būti ir 10 komandų čempionatas“ , – sakė R.Liuimienė.

Prienų klubo finansinė situacija nėra gera, o rytojus neatrodo šviesesnis.

Spaudos konferencijoje po LKL valdybos posėdžio LKL prezidentas Remigijus Milašius teigė, jog Prienų klubas neteks ir generalinio rėmėjo lažybų bendrovės „CBet“, kuri 150 tūkstančių eurų paramą paskirs Jonavos ekipai, kuriai vadovauja Prienų krepšinio simboliu tapęs Virginijus Šeškus.

Ar klubas išliks ir kitą sezono LKL, tikras šiuo metu nebuvo ir klubo vadovas.

„Visko gali būti. Turėsime įdėti daug darbo ir pastangų, kad išgyventume. Tai jau ne pirmas kartas su tais rėmėjais, visokių pavadinimų turėjome. Ieškome generalinio rėmėjo, jau tą darome. Turime kelis variantus, bet rezultato dar nėra“, – teigė A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius