Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 06 07

Prieš seriją su „Lietuvos rytu“ Šaras ėmėsi netradicinių, bet reikalingų vaistų

„Teisėjavimas buvo katastrofa!“ – susiraukė Šarūnas Jasikevičius ir pabėgo nuo kamerų. Tai nebuvo apeliavimas į krepšinio teisėjų darbą. Tiesiog jo komandai liūdnai baigėsi draugiškas žalgiriečių futbolo kamuolio pasispardymas ant vejos laukiant LKL superfinalo serijos starto. Gerokai nervingesnės kautynės Šarui ir „Žalgiriui“ prasidės šeštadienį.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sekmadienį pusfinalio seriją su „Lietkabeliu“ 3-0 uždaręs „Žalgiris“ kelioms dienoms tuo pačiu užvėrė „Žalgirio“ arenos duris ir išėjo į lauką.

Ten žalgiriečiai gainiojo futbolo kamuolį ir susitelkę fiziniui pasirengimui bandė atsišviežinti nuo krepšinio. Nors LKL superfinalą žaliai balti pasiekė tiesiausiu keliu 6-0, Šarūnui Jasikevičiui nepatiko „Žalgirio“ komanda, kokią jis išvydo po Eurolygos finalo ketverto kovų.

„Žalgirio“ strategas tikisi, kad šie netradiciniai metodai padės sugrąžinti vyrams krepšinio troškulį.

„Po ketvirtfinalio ir pusfinalio norėjosi kiek atsipūsti. Bandėme kiek pakoreguoti fizinį pasiruošimą su baterijų pakrovimu ir galvos išsivalymu. Stengėmės nebūti salėje ir kreipėme dėmesį į atsišviežinimo dalykus“, – ketvirtadienį prieš vakarinę treniruotę „Žalgirio“ arenoje pasakojo Šaras.

Kasmetinis derbis????

A post shared by @ mindaugaskvedaras on

Tai buvo pirmosios žalgiriečių pratybos „Žalgirio“ arenoje šią savaitę. Treneris tikisi, kad poros treniruočių jo komandai užteks prisiminti savo taisykles ir tvarką.

Specialistai sutaria, kad „Žalgiris“ yra neabejotinas LKL finalo serijos iki keturių pergalių favoritas. Gali būti, kad pats „Žalgiris“ bus didžiausias savo paties varžovas. Tad žaliai baltiems bus svarbiausia motyvaciškai įveikti pačius save ir pasiruošti galimiems „Lietuvos ryto“ siurprizams, kurių vilniečiams reikės norint pateikti staigmeną.

Š.Jasikevičius, atrodo, pasiruošęs viskam. Svarbiausia, kaip tas idėjas pavyks perteikti komandai.

– Kai jūs turėjote kelių dienų poilsį, tai „Lietuvos rytas“ pasitinka finalą „karštas“ – įgavęs ritmą po penkerių pusfinalio rungtynių serijos. Kurių situacija geresnė?

– Manau, visada yra ta dilema, kas geriau – turėti daugiau laiko ar mažiau. Manau, jie turės geresnį ritmą, bet mes būsime šviežesni.

Kita vertus, kalbėti apie nuovargį sezono pabaigoje būtų tik pasiteisinimas. Finalui turi būti maksimaliai pasiruošęs. Jie turi savo pranašumą, o mes – savo. Serija parodys, kas ką įrodys.

VIDEO: Nuo klausimo apie futbolą bėgęs Šaras prisipažino nesitikėjęs, kad pasiūlymas iš NBA bus toks greitas

– Kokie svarbiausi pirmųjų rungtynių ir visos serijos akcentai?

– Svarbiausia neduoti jiems bėgti į greitą puolimą, priversti žaisti pozicinį krepšinį, žinoti, kur rizikuoti ir kur ne. Negalime palikti jų snaiperių, kurių yra labai daug.

Turime palikti širdis ir sužaisti prieš „Lietuvos rytą“ geras rungtynes.

– „Neptūnas“ pusfinalyje gana sėkmingai nuo žaidimo atkirto Chrisą Kramerį ir vilniečiai turėjo nemažai bėdų. Kiek svarbu jį eliminuoti nuo likusios komandos?

– Daugelis prieš jį žaidžia panašiai ir bando paversti daugiau taškų darytoju, o ne kūrėju. Taip pat žaidžiame ir mes.

Bandysime keisti gynybos sistemas, kad jie negalėtų prisitaikyti. Iš kitos pusės, žiūrėsime savo pranašumų.

– Mindaugas Girdžiūnas šį sezoną prieš „Žalgirį“ žaidė minimaliai, bet gynėjas sėkmingai užbaigė pusfinalio seriją su „Neptūnu“. Ką „Lietuvos rytui“ davė šis papildymas sezono viduryje?

– Galvoju, jis pradeda žaisti panašiai, kaip „Neptūne“.

Girdžiūnas tapo vienu vedančiųjų komandos žaidėjų. Ypač, kai Krameris turėjo problemų su pataikymu, jis perėmė lyderio vaidmenį. Manau, į jį turėsime kreipti didžiulį dėmesį.

VIDEO: P.Jankūnas: apie LKL finalo seriją ir pasiūlymą Šarui iš NBA

– Koks yra Louko Mavrokefalidžio vaidmuo „Lietuvos ryte“: ar galima sakyti, kad su juo Vilniaus klubas ir laimi, ir pralaimi?

– Žinote, jam irgi daug metų, jis negali tempti visų rungtynių. Bet lemiamose rungtynėse tokie patyrę žaidėjai dvigubai pavojingesni ir sukelia daug problemų.

Į Mavrokefalidį turime atkreipti didelį dėmesį, nes vieniems finalai yra įvykis, o jis tokių dalykų jau praėjęs labai daug. Kuo toliau, Mavrokefalidis darosi vis pavojingesnis.

– Kad „Lietuvos rytas“ įveiktų „Žalgirį“ ketverių rungtynių serijoje, vilniečiams reikės imtis siurprizų. Kokius galima numatyti: gal labai aukštą penketą ar Roką Giedraitį ketvirtoje pozicijoje?

– Galvoju, dabar jau sunku išrasti kažką naujo. Kažkurių rungtynių prieš juos metu Petersonas žaidė penktu, Giedraitis ketvirtu, dviem centrais, pastatė ir mišrią aikštę, iš kurios pereidavo į asmeninę gynybą... Yra čia tų variantų: ruošiamės, studijuojam, gal ką pateiks naujo. Bet šiai dienai jau sunku kažkuo nustebinti.

– Reguliariajame sezone pasidalijote po dvi pergales. Kiek tiesos teorijoje, kad LKL sezono metu „Žalgiris“ buvo labiau susitelkęs Eurolygai ir „Lietuvos rytui“ buvo paprasčiau mesti iššūkį?

– Sunku pasakyti. Ką jau ką, bet rungtynės su „Lietuvos rytu“ žalgiriečiams yra svarbios. Stengiamės žaisti 100 procentų.

Ne visada tas išėjo. Pavyzdžiui, antros rungtynės Kaune buvo labai prastos iš motyvacijos pusės. Pralaimėjome jas turbūt joms dar neprasidėjus. Ir dėl to labai gaila. Kita vertus, sezonas ilgas ir visą sezoną rodyti gerą krepšinį neįmanoma.

Kelis kartus kontroliavome prieš juos rungtynes, tik jie sugrįždavo netradiciniais sprendimais. Bet tai gera komanda ir galvojame, kad bus sunki serija.

– Ar visi žalgiriečiai sveiki ir pasiruošę serijai?

– Martynas Sajus turi kažkokių problemų ir nežinau, ar registruotime jį, ar Gytį Masiulį, bet šiaip kol kas visi normaliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius