-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 08 07

R.Jokubaičio priekaištų dėl dėjimo sulaukęs I.Brazdeikis: „Galėjau ir įspūdingiau“

Ignas Brazdeikis šypsodamasis patraukė link Lietuvos rinktinės atsarginių suolo, kai pradžiugino Alytuje susirinkusius sirgalius gražiausiu rungtynių epizodu. Kone visi Lietuvos krepšininkai supuolė sveikinti elegantišku dėjimu per save greitą ataką užbaigusį Kanados lietuvį, kuris buvo ryškiausia asmenybė balta aprangą vilkėjusioje komandoje rungtynėse tarp Lietuvos ir Estijos.
Lietuva – Estija
Ignas Brazdeikis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vasaros pradžioje Lietuvos rinktinėje debiutavęs ir kojas apšilęs 23-ejų puolėjas kiek vėliau prisijungė prie komandos ir dėl to praleido pirmąjį mačą su Estija Klaipėdoje.

Bet sugrįžęs į komandos sudėtį Dzūkijos sostinėje Iggy kaipmat tapo daugiausiai sirgalių akių traukusiu Lietuvos rinktinės žaidėju.

Jau per komandų pristatymą alytiškiai Igną sutiko garsiausiais aplodismentais, kurių negailėjo ir mačo metu.

Starto penkete rungtynes pradėjęs I.Brazdeikis nevengė atsakomybės ir atliko daugiausiai metimų Lietuvos ekipoje (13), buvo rezultatyviausias komandoje (16 taškų), o sirgalius džiugino ne tik jau minėtu gražuoliu dėjimu, bet ir tritaškiu su pražanga antrajame kėlinyje.

Tiesa, po dėjimo antrame ketvirtyje ne visi buvo sužavėti I.Brazdeikio epizodu – Rokas Jokubaitis juokais klausė komandos draugo, kodėl šis dar neapsuko kamuolio būdamas ore ir neatliko vadinamojo „wind-mill“ dėjimo.

„Manau, kad galėjau pademonstruoti kažką įspūdingesnio, bet tai buvo pirmos rungtynės po ilgo laiko, nenorėjau daryti ko nors beprotiško. Tiesiog džiaugiuosi, kad pavyko pelnyti taškus“, – šypsodamasis po rungtynių apie Roko priekaištus kalbėjo Iggy.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Estija
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Estija

Iš viso I.Brazdeikis dar atkovojo 5 kamuolius (antras rezultatas komandoje), atliko 4 rezultatyvius perdavimus (geriausias rezultatas komandoje) ir žaidė ilgiausiai iš visų lietuvių – 24 minutes.

Bet ketvirtojo kėlinio pabaigoje jis ir komandos draugai negalėjo atsipalaiduoti, nes estai kabinosi lietuviams į kulnus ir pralaimėjo tik paskutinėmis sekundėmis – 88:90.

„Nukeliame kepures prieš Estiją, jie žaidė tikrai gerai. Pataikė daug metimų, daug tritaškių. Galėjome būti kur kas geresni gynyboje. Jie sužaidė geras rungtynes, o mes turėjome labiau susifokusuoti į savo žaidybinį planą, neleisti jiems mesti tritaškių. Džiaugiuosi, kad laimėjome, o dabar turime pasimokyti iš klaidų ir judėti tolyn“, – reziumavo antrąją pergalę prieš Estiją I.Brazdeikis.

Lietuvių varžovai iš viso primėtė net 14 tolimų metimų, penkis iš jų įmetė Panevėžio „Lietkabelio“ naujokas Kristianas Kullamae.

Ką lietuviai darė blogai, kad leido prapliupti estų toliašaudei artilerijai

„Manau, kad turėjome labiau sutrukdyti jų metimams, pasitikti juos ties tritaškio linija, – sakė Ignas Brazdeikis. – Geriau jau būtume leidę jiems veržtis. Kentėjome nuo tokių klaidų, bet kitą kartą būsime pasiruošę ir būti protingesni išnaudodami komandines pražangas.“

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Estija
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Estija

Vis dėlto rungtynėse buvo ir pozityvių aspektų. Vienas jų – vos 6 padarytos klaidos, kas tokiame ankstyvame pasiruošimo laikotarpyje yra itin žemas skaičius.

„Tai labai svarbu, nes tokiu būdu išauginame savo atakų skaičių. Gerai saugome kamuolį, bet manau, kad puolime galėjome būti efektyvesni, geriau dalintis kamuoliu, būti greitesni priimdami sprendimus. Gerai saugojome kamuolį, bet dar galime patobulėti“, – vietos tobulėjimui mato Iggy.

Jis, kaip ir kiti Lietuvos rinktinės žaidėjai, treniruotėse jau stumdosi su ryškiausiomis Lietuvos krepšinio žvaigždėmis – Jonu Valančiūnu ir Domantu Saboniu, kurie prisijungė prie komandos šeštadienį. Ką jie duoda šiai ekipai?

„Tokio aukšto lygio žaidėjai padidina treniruočių kokybę, intensyvumą, energiją, visa kita. Esame labai laimingi, kad jie prisijungė. Džiaugiamės galėdami žaisti kartu su jais, galėdami gerinti tarpusavio ryšį ir toliau dirbti“, – sakė I.Brazdeikis.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Estija
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Estija

Didžiąją dalį laiko aikštėje jam tenka praleisti su pagrindinio rinktinės įžaidėjo vadeles suėmusiu R.Jokubaičiu. Apie „Barcelona“ gynėją Kauno „Žalgirio“ naujokas atsiliepė gražiais žodžiais.

„Būdamas tokio jauno amžiaus jis yra labai aukšto lygio žaidėjas ir veda šią komandą į priekį kaip įžaidėjas. Jis puikiai dirba, o mes džiaugiamės turėdami tokį žaidėją ir jo energiją“, – sakė rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje žaidęs I.Brazdeikis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius