TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 02 23

R.Kaukėnas – apie bręstantį klubą, G.Žiemelį, žaidėjų, trenerių ir miesto paieškas

Gedimino Žiemelio noras įkurti galingą krepšinio jėgą Vilniuje po truputį virsta kūnu. Nors nežinomųjų dar daug, bet naujai įkurta bendrovė „Basketball Holding Company“ jau kreipėsi į LKL dėl galimybės dalyvauti kito sezono čempionate, kreipėsi į du klubus dėl galimybės juos įsigyti, o naujos komandos prezidentu, kuris bus atsakingas už sportinę veiklą, paskelbtas legendinis šalies krepšininkas Rimantas Kaukėnas.

„Geležiniu Rimu“ dėl ilgaamžiškumo ir sugebėjimo greitai atsistatyti po sudėtingų traumų vadintas Rimantas Kaukėnas profesionalo karjerą baigė 2018-aisiais metų rugsėjį, kai jam buvo 41-eri metai.

Žaidimu galinguose Europos klubuose ir Lietuvos rinktinėje pasižymėjęs krepšininkas ne kartą viešai sakė, jog savo ateitį mato krepšinyje, tačiau prireikė daugiau nei trejų metų išsigryninti idėją, kokiuose šios sporto šakos pareigose jis norėtų nutūpti.

Praėjusį lapkritį jis tapo Moksleivių krepšinio lygos (MKL) prezidentu, o po dviejų mėnesį R.Kaukėnas buvo pristatytas ir kaip didžiulėmis ambicijomis spinduliuojančio verslininko ir krepšinio entuziasto Gedimino Žiemelio inspiruoto Vilniaus krepšinio klubo būsimuoju prezidentu.

„Galvojau apie šį darbą apie du mėnesius. Ambicijos ir noras būti krepšinyje vienokiu ar kitokiu būdu viduje vis tiek degė. Ar žaisti pačiam, ar būti vadyboje, ar užimti kokį kitą vaidmenį. Krepšinis manyje dega, tiesiog kunkuliuoja“, – 15min sakė R.Kaukėnas.

Galiausiai Rimas sulaukė ilgamečio bičiulio G.Žiemelio, su kuriuo prieš daugybę metų ir pats bumbsėjo kamuolį, kvietimo tapti naujojo klubo prezidentu.

Ir darbai prasidėjo. Pirmiausia „Basketball Holding Company“ kreipėsi į Lietuvos krepšinio lygą (LKL) dėl dalyvavimo kito sezono čempionate, kokie yra būdai prisijungti prie aukščiausios šalies krepšinio lygos, o tuomet susisiekė ir su dviem LKL klubais dėl galimybės juos įsigyti – Prienų „Labas GAS“ ir Kėdainių „Nevėžis-Optibet“.

„Norime pasižiūrėti į visus skaičius, kas yra geriau ir kas mums finansiškai labiausiai tinka. Norime suprasti tų klubų istorijas. Pasversime absoliučiai visus variantus ir žiūrėsime, kaip pradėti naujo klubo egzistavimą. Apsispręsti turime iki kovo 31-osios dienos, kadangi tuomet baigiasi LKL klubų licencijavimas. Kaip ir nėra daug laiko, kaip ir turėtų jo užtekti visiems skaičiavimams, o toliau liktų formalumai ir procedūros“, – šyptelėjęs sakė naujo Vilniaus klubo prezidentas.

15min portale – pokalbis su bręstančio Vilniaus klubo prezidentu Rimantu Kaukėnu – apie ryšį su Gediminu Žiemeliu, būsimą komandą, gandus apie Alytų, darbinius iššūkius, idėją, darbus, žaidėjų ir trenerių paieškas.

BHC nuotr./Rimantas Kaukėnas
BHC nuotr./Rimantas Kaukėnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius