Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 07

R.Kurtinaitis pažėrė perliukų rusų žiniasklaidai: apie skiepus, Šarą ir planą kreiptis į teismą

Niekada žodžio kišenėje neieškantis 61-erių Rimas Kurtinaitis davė pirmąjį savo interviu Rusijos žiniasklaidai po košmariškai pasibaigusio praėjusio sezono Maskvos srities „Chimki“ komandoje.

Sausį atleistas R.Kurtinaitis teigė vis dar neatgavęs pinigų iš „Chimki“ klubo, todėl svarsto galimybę kreiptis į teismą. Krepšinio treneris iš Lietuvos atsivėrė „Sport Express“ žurnalistui Timurui Ganejevui.

„Ačiū, jaučiuosi gerai. Leidžiu laiką savo sodyboje 160 km nuo Kauno. Mėgaujuosi gamta, žvejoju ir žiūriu daug krepšinio“, – interviu pradėjo Lietuvos krepšinio legenda.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis „Chimki“ klube iš viso dirbo 8 metus.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis „Chimki“ klube iš viso dirbo 8 metus.

Paklaustas apie pandemijos situaciją Lietuvoje, R.Kurtinaitis teigė, kad „atvejų skaičiai mūsų šalyje – dideli“, bet „situacija kontroliuojama, į didelius prekybos centrus, sporto arenas ir koncertus galima patekti tik su galimybių pasu“.

Pats R.Kurtinaitis sakė dar nėra pasiskiepijęs. „Persirgau prieš metus Maskvoje ir vis dar turiu antikūnių. Turiu galimybių pasą ir neskubu skiepytis. Klausimų dėl šalutinių poveikių vis dar daug“, – teigė jis.

Kalbai pakrypus apie krepšinį, R.Kurtinaitis sulaukė provokuojančio klausimo apie Š.Jasikevičių. „Sport Express“ žurnalistas teigė, esą „daugelis antrajame sezone laukia krizės Barselonoje, nes Šaras jau pirmaisiais metais nerado bendros kalbos su komandos žvaigždėmis“.

„Šarūnas – kietas treneris. Jis myli griežtą tvarką. Kai jis paliko „Žalgirį“, daug žaidėjų pasakė: „Ačiū Dievui“. Jis čia visus šokdino“, – atsakymą pradėjo R.Kurtinaitis.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Rimas Kurtinaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Rimas Kurtinaitis

„Be to, klubą su nedideliu biudžetu jis nuvedė iki Eurolygos finalinio ketverto. Laimėti Kaune buvo beveik neįmanoma. Mano nuomone, Barselonoje jis irgi iš karto įsitvirtino iš gerosios pusės. Laimėjo Ispanijos čempionatą, nedaug trūko iki triumfo Eurolygoje. Manau, kad jo komanda dar gali tobulėti. Netikiu, kad „Barcelonos“ laukia nuosmukis, o Šaro – kažkokios problemos bendraujant su žaidėjais“, – atsakė R.Kurtinaitis.

Jis taip pat pažymėjo, kad šviesi ateitis Barselonoje laukia ir 20-mečio Roko Jokubaičio, iš Kauno „Žalgirio“ šiemet persikėlusio į „Barceloną“.

„R.Jokubaitį pasikvietė Š.Jasikevičius ir jo rankose Rokas gali tapti tikra žvaigžde. Šaras žino, ką Rokas sugeba, tad bandys dar pakelti jo lygį“, – tęsė R.Kurtinaitis.

Euroleague.net/Rokas Jokubaitis
Euroleague.net/Rokas Jokubaitis

Buvęs „Chimki“ strategas gyrė ir Maskvos CSKA naujoką Marių Grigonį.

„Jis turi daug patirties žaisti aukščiausiu lygiu skirtingose šalyse. Praėjusiame sezone jis buvo „Žalgirio“ lyderis. Turi gerą metimą, gerą charakterį, nebijo imtis iniciatyvos paskutinėmis sekundėmis. Bandžiau pasikviesti jį į „Chimki“ 2020-ųjų vasarą, bet nepavyko“, – teigė treneris.

Klausimų apie Lietuvos krepšinį buvo ir daugiau. „Kazio Maksvyčio laukia sunkus darbas Lietuvos rinktinėje. Man klube dirbti patinka labiau. Esu įpratęs atiduoti 150 proc. savęs ir įsigilinti į klubo vidinius reikalus. Kaziui dabar reikės rūpintis ne tik Permės „Parma“, bet ir sekti, kaip sekasi kitiems lietuviams kitur. Taip, yra asistentai, bet ar jie pamatys tai, ką pamatytum tu pats?“ – klausė R.Kurtinaitis.

FIBA nuotr./Kazys Maksvytis
FIBA nuotr./Kazys Maksvytis

„Laikai Lietuvos krepšinyje – sunkūs. Kažkada buvome treti FIBA reitinge, o dabar esame dešimtuko pabaigoje (devinti – 15min past.). Penkerius metus medalių nelaimi nei vyrų, nei jaunimo rinktinės. Moterų krepšinis jau senokai prarastas“, – bėdas vardijo strategas.

„Sport Express“ taip pat pažymėjo, kad finansinių sunkumų prislėgta „Chimki“ atsiskaitė su dauguma legionierių, bet ne su R.Kurtinaičiu.

„Turbūt todėl, kad klubas galvoja, jog esu kaltas dėl blogų rezultatų. Bet sutartyje nėra tokių sąlygų: jei laimėsi – pinigus gausi, jei pralaimėsi – ne. Pažiūrėsime, kaip bus toliau. Jei „Chimki“ nenorės tartis, teks kreiptis į teismą“, – teigė R.Kurtinaitis, sykį jau gavęs kompensaciją iš „Chimki“ klubo, kai buvo atleistas nesibaigus sezonui 2016-aisiais.

K.Kavolėlio/KKF nuotr./Rimas Kurtinaitis ir Aleksejus Švedas
K.Kavolėlio/KKF nuotr./Rimas Kurtinaitis ir Aleksejus Švedas

„Komandą paliko rėmėjai, žinau, kad „Chimki“ dabar neturi pinigų. Mano agentas dirba, bet derybos nėra lengvos. Su dalimi žaidėjų „Chimki“ atsiskaitė, bet kokie buvo principai – neaišku. Nenoriu kreiptis į teismą, kaip jau teko pasielgti, kai dirbau Lenkijoje ir Italijoje. Noriu susitarti gražiuoju. Jei būčiau padavęs į teismą „Chimki“ neprasidėjus sezonui, FIBA nebūtų leidusi komandai žaisti Superlygoje. Nenorėjau padaryti tokios žalos, bet noriu sulaukti ir pagarbos“, – tęsė lietuvis.

Galiausiai jis tvirtai dar kartą patvirtino, kad yra pasiruošęs tęsti karjerą. „Žinoma, be abejonės. Esu pasiruošęs naujam iššūkiui. Daug galvojau ir analizavau, kas nutiko blogai „Chimki“ klube. Pasikartosiu – tai buvo ne sportinės, o daugiau gyvenimiškos ir biurokratinės problemos dėl pandemijos taisyklių Rusijoje“, – pokalbį baigė R.Kurtinaitis.

Prieš mėnesį išsamų interviu R.Kurtinaitis davė ir laidai „PIKENROLAS“:

VIDEO: PIKENROLAS: R. Kurtinaitis – apie didžiausius laimikius, Chimki krachą ir Lietuvos krepšinio bėdas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius