Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 15

Ramūnas Butautas: „Kazys Maksvytis labiausiai neįvertintas treneris Lietuvoje“

41-erių penktadienį sulaukęs Kazys Maksvytis gimtadienio proga gavo ne tik pergalę nuo auklėtinių, bet ir konkurento Ramūno Butauto komplimentų. Klaipėdos „Neptūnas“ namuose 79:71 nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“ ir bronzinėje LKL serijoje pirmauja 2:1.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Po pralaimėtų rungtynių Panevėžio „Lietkabelio“ treneris R.Butautas pasveikino varžovą su gimtadieniu ir pabrėžė, kad jo komanda žaidė tikrai gerai.

„Mes buvome apsnūdę ir mums reikėjo sukrėtimo, kad sugrįžtume į rungtynes. Norėjome užbaigti seriją pergalingai namuose, bet tikiuosi reiks sugrįžti į Klaipėdą“, – po pralaimėjimo kalbėjo R.Butautas.

Konferencijos pabaigoje „Lietkabelio“ treneris dar kartą pagyrė K.Maksvytį už taktinius sprendimus ir pabrėžė: „Aš labai gerbiu Kazį Maksvytį. Mano supratimu, jis vienas iš labiausiai neįvertintų trenerių Lietuvoje. Jis stengėsi prigesinti mūsų atakų lyderius.“

Pirmoje rungtynių pusėje panevėžiečiai atsiliko net 18 taškų, tačiau „Lietkabelis“ dar sugebėjo pagrasinti varžovams.

„Bėda po vieną nevaikšto. Nieko nepataikėme, kai reikėjo. Ir baudų pradžioje nesumetėme, tik vėliau pradėjome pataikyti. Pradžioje viską pro šoną varėme. Vyrai pergyvena, bet aš sakau, kad reikia žiūrėti į kitas rungtynes“, – serijos nelaidojo R.Butautas.

Antroje sezono dalyje prigesęs Vaidas Čepukaitis žaidė tik 2 minutes. R.Butautas aiškino, kad tai – psichologinės bėdos.

„Jis yra tikrai pajėgus krepšininkas ir aš jam jaučiu simpatiją. Treneris gali išmokyti varytis kamuolį ir derinių, bet po oda nepalys. Pats žaidėjas turi susitvarkyti su nervų sistema. Čia yra profesionalus sportas ir negali būti pasiteisinimų. Šiaip aš Vaidą tikrai mėgstu, bet jam pačiam reikia tvarkytis su galva“, – kalbėjo treneris.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Neptūnas“ - „Lietkabelis“ [2018-06-15]

„Abejose rungtynių pusėse buvome gerokai atsiplėšę – 18 ir 17 taškų. Nepavyko to išlaikyti. Tik tai buvo negerai, bet šiandien planas veikė. Pralaimėjome kovą dėl kamuolių ir dėl to varžovai grižo. Bandysime Panevėžyje laimėti seriją“, – po pergalės ramiai džiaugėsi K.Maksvytis.

Treneris nenorėjo kritikuoti nesužibėjusių žaidėjų: „Man ne taip svarbu, kaip žaidė atskiri žaidėjai, nes komanda laimėjo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius