Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 19

Retėjantis Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas: kas kitas?

Jonas Kazlauskas į pirmąją Lietuvos rinktinės stovyklą pakvietė 20 žaidėjų, tačiau pirmieji kandidatai jau ima atkristi savaime. Artūras Gudaitis – pirmasis iš dvidešimties pretendentų į rinktinę, paskelbusių, kad šią vasarą neatstovaus nacionalinei komandai. Labai realu, kad ne paskutinis. Kas bus kitas?
Rinktinės treniruotė
Rinktinės treniruotė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Neigiamas kandidatų atsakymas J.Kazlauskui nėra netikėtas.

„Šiais metais kviečiamų žaidėjų sąrašas yra šiek tiek ilgesnis nei įprastai, kadangi dėl dalies žaidėjų dar yra klaustukų“, – pristatęs kandidatų sąrašą sakė Lietuvos rinktinės treneris.

24sek pateikia didžiausius kandidatų sąrašo klaustukus.

Donatas Motiejūnas

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas

D.Motiejūnas būtų vienas Lietuvos rinktinės ramsčių, tačiau panašu, kad antrą vasarą iš eilės nacionalinė komanda sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje neturės savo NBA atstovo.

Prieš „Houston Rockets“ krepšininką – turbūt visos įmanomos kliūtys žaisti Lietuvos rinktinėje.

Pirmiausia, D-Mo šią vasarą tapo apribotu laisvuoju agentu. Nesudaręs naujo kontrakto, jis negali treniruotis su rinktine.

Teoriškai, anksčiausiai jis pasirašytų sutartį liepos 10-12 dienomis, bet kadangi nuo liepos 10-osios pirmiausia ateis ryškiausių žvaigždžių kontraktų valanda, D.Motiejūno derybos su NBA klubais turėtų užtrukti. Kitaip tariant, aukštaūgis praleis mažiausiai pusę pasirengimo etapo.

Kitas dalykas – Donato traumų istorija. Galimybė išvysti D.Motiejūną rinktinėje ypač nesužavėtų naujos NBA komandos, kuri nenorėtų rizikuoti įsigydama naują žaidėją su rizikinga nugaros trauma išleisti į Rio. Ko gero, tik „Rockets“ vadovai būtų nuolankesni D.Motiejūnui sprendimo atstovauti rinktinei.

Panašu, kad D.Motiejūnui debiuto olimpinėse žaidynėse dar teks palūkėti.

Darjušas Lavrinovičius

AFP/„Scanpix“ nuotr./Darjušas Lavrinovičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Darjušas Lavrinovičius

Brolis – apsisprendimo kryžkelėje. Dabar 36-erių aukštaūgis sprendžia ne kiek rinktinės, bet visos savo karjeros klausimą.

Baigęs sezoną Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klube D.Lavrinovičius ėmė svarstyti apie karjeros pabaigą. Akivaizdu, kad vos pirmadienį pabaigęs sezoną Italijoje Darjušas neatvyks į rinktinės stovyklos pradžią ir priims sprendimą kiek atsipūtęs po sezono.

Atrodo, kad didesnė tikimybė išvysti D.Lavrinovičių rinktinėje būtų tuo atveju, jei krepšininkas nuspręstų baigti karjerą.

Viskas labai logiška – tuomet jau nebebūtų kur tausotis ar taupytis, o apie tokį atsisveikinimą kaip olimpinėje scenoje galima tik pasvajoti. Jei dar nuspręs žaisti vieną sezoną, D.Lavrinovičius turės atsigauti po ilgo varginančio sezono ir pasitaupyti kitam.

Jeigu reikėtų lažintis, didesnė tikimybė, kad D.Lavrinovičius dar nebaigs profesionalo karjeros, bet į J.Kazlausko kvietimą teigiamai neatsakys.

Domantas Sabonis

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Domantas Sabonis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Domantas Sabonis

Lietuvos krepšinio federacijos prezidento Arvydo Sabonio sūnus veržiasi į Lietuvos rinktinę, bet 20-mečio puolėjo entuziazmą žaisti Rio gali numalšinti naujoji komanda.

Tik birželio 23-ąją Domantas Sabonis sužinos, kuri komanda pakvies jį žaisti NBA. O tada Domanto likimas olimpinėje rinktinėje, ko gero, priklausys nuo amerikiečių.

Viskas labai paprasta – D.Sabonis gali sulaukti naujo NBA klubo „rekomendacijos“ geriau pasiruošti debiutiniam sezonui NBA. Tai reiškia – žaidimas vasaros lygoje, individualios treniruotės Amerikoje ir jokio Rio.

Pavyzdžiui, Latvijos krepšinio talentas Kristapas Porzingis jau antrus metus laikysis „New York Knicks“ rekomendacijų ir rinktinėje nežais.

Tiesa, prognozuojama, kad D.Sabonį NBA naujokų biržoje pakvies „Toronto Raptors“ klubas, turintis devintąjį šaukimą. Jeigu taip įvyktų, labai realu, kad kanadiečiai neturėtų stabdyti Domanto į rinktinę.

„Raptors“ visada labai draugiškai žiūrėdavo į Jono Valančiūno vasaras su nacionaline komanda, todėl labai realu, kad nedarytų jokių kliūčių ir D.Saboniui.

19 likusių kandidatų
Pozicija Žaidėjas
Įžaidėjai: Mantas Kalnietis, Mindaugas Girdžiūnas, Adas Juškevičius, Vaidas Kariniauskas
Atakuojantys gynėjai: Renaldas Seibutis, Artūras Milaknis, Rokas Giedraitis
Lengvieji krašto puolėjai: Jonas Mačiulis, Mindaugas Kuzminskas, Edgaras Ulanovas, Deividas Gailius, Marius Grigonis
Sunkieji krašto puolėjai: Paulius Jankūnas, Domantas Sabonis, Donatas Motiejūnas
Vidurio puolėjai: Jonas Valančiūnas, Antanas Kavaliauskas, Robertas Javtokas, Darjušas Lavrinovičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius