Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 04

Režimas keičiasi: D.Adomaitis – apie rinktinės stiprybes, rezervus ir neįprastą Lietuvos varžovą

Po intensyvaus rungtynių maratono Lietuvos rinktinei – proga atsipūsti. Du mačus per dvi dienas turėjęs Dainius Adomaitis nekankino savo vyrų laisvadienį ir surengė tik vieną treniruotę. Pirmadienį visas trenerių štabas galėjo permąstyti savo privalumus ir trūkumus, o jau antradienį kibs į darbus nauju laiku su neįprastu priešininku.

Lietuvos rinktinė 15 val. 45 min. pradės susitikimą su Ukraina. Tai bus kol kas anksčiausias lietuvių mūšis Europos čempionate.

Bet prie ankstyvo laiko reikės pratintis. Kai Lietuvoje dar daugelis nebus baigę darbų, trečiadienį lietuviai 14 val. 45 min. pradės mačą su Vokietija.

Palyginimui, kai žaisdavo vakare, lietuviai į „Hilton“ viešbutį nuostabioje Viduržemio jūros pakrantėje, grįždavo tik prieš arba po vidurnakčio.

2017-09-05 | Eurobasket 2017 | Lietuva - Ukraina | 15:45 | Tel Avivas

Dabar lietuviai turės laisvus vakarus. Įprastas treniruotes galbūt keis pamėtymai, prasitampymai.

„Atsigavimas kūnui visada į naudą, – pridūrė Jonas Valančiūnas. – Keisis rutina. Naujas laikas viską keičia.“

Norėdama galingai užbaigti grupės varžybas ir į aštuntfinalį žengti iš pirmosios pozicijos, Lietuvos rinktinė turės išlaikyti savo privalumus ir minimalizuoti trūkumus.

Vienas tokių – 15 klaidų vidurkis, pagal kurį lietuviai rikiuojasi nelabai garbingoje aštuntoje Europos čempionato vietoje.

„Svarbiausia bus čia“, – rodydamas į smilkinį Tel Avivo arenos viduryje, treniruotės pabaigoje, krepšininkams sakė D.Adomaitis.

Tai susiję ne tik su klaidų skaičiumi, bet ir susitelkimu į artimiausią varžovą – Ukrainą.

Netrukus po tradicinio „Mes už Lietuvą“ į arčiau Lietuvos sirgalių tribūnos esantį krepšį skriejo taiklus metimas iš aikštės vidurio.

Lietuviai pasirengę priimti visų nurašytą, bet ne mažiau pavojingą priešininką.

VIDEO: Dainius Adomaitis: „Pergalė prieš Italiją nenugalėjus Ukrainos nieko nereiškia“

– Kuo kitokia Ukrainos rinktinė? – paklausė žurnalistai D.Adomaičio.

– Jų žaidimas su kiekvienu maču vis gerėja. Jie labai daug žaidžia du prieš du ir tada ieško po krepšiu didelių žmonių. Bet pagrindinis dalykas – gynyba pirmas 8-10 sekundžių. Greitajame puolime, ypač jų dideli, ukrainiečiai sugeba užbaigti atakas per 3-4 sekundes.

Kitas dalykas – jų atakos nuo 5 iki 10 sekundės, kai eina vienas perdavimas ir metimas. Turime būti labai susikaupę.

– Kuo neįprastas jų lyderis Artiomas Pustovijus?

– Jis labai gerai žaidžia du prieš du. Gerai gaudo visus kamuolius, kuriuos jam užmeta gynėjai. Netipinis jis tuo, kad kaip savo ūgiu (218 cm) labai gerai juda aikštėje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

– Ukraina buvo nurašyta B grupės komanda, bet su ja vargo visi, o Gruzija nusvilo – pralaimėjo. Ar kitos komandos nukentėjo prieš Ukrainą dėl jos nuvertinimo?

– Mūsų koncentracija į rungtynes. Mes tą suprantame ir labai pabrėžiame. Žaidėjai supranta, jog pergalė prieš Italiją be pergalės prieš Ukrainą nieko nereiškia. Esame labai susikaupę ir turime padaryti labai didelį darbą gynyboje, ką gerai darėme prieš tai.

– Treneri, rinktinė klysta vidutiniškai po 15 kartų per rungtynes ir tai yra vienas didžiausių skaičių čempionate. Ar akcentuojate jų sumažinimą?

– Ir akcentuojame, ir kartais nieko nesakome. Bandome įvairiai. Tai vienas rezervų, kurį turime pagerinti. Tikiuosi, kad kitose rungtynėse pagerinsime.

– Kas geriau veikia?

– Vieną kartą nutylėjus gerai suveikė (juokiasi.).

– Iš kur atsiranda tos klaidos?

– Vienas dalykas – kartais tos klaidos iš nesusikaupimo, sunkiai paaiškinamos. O kartais dėl to, jog kažkas ne savo pozicijoje. Ar užtvara bloga, ar per vėlai perdavimas. Tai jau tokios taktinės klaidos.

– Dvejos pergalės byloja apie rinktinės žaidimo progresą. Kuriuose elementuose jį įžvelgėte?

– Manau, pagrindinis progresas mūsų komunikacijoje. Tikrai ženkliai pagerėjo komunikacija gynyboje. Pastarosios rungtynės be tų dviejų momentų ketvirtame kėlinyje, kur nepadarėme pražangų, buvo su gerai išnaudotomis pražangomis. Tai padeda minimaliai sumažinti varžovų pigius taškus.

– Lietuvos rinktinė per vienerias rungtynes atkovoja 14,3 kamuolio puolime ir šioje kategorijoje yra tarp lyderių. Kas lemia tokį skaičių?

– Visą pasiruošimą tą turėjome ir akcentavome. Norime, kad bent trys žaidėjai beveik visada kovotų dėl kamuolio. Turime gerą ūgį, mobilius žaidėjus, todėl tą ir darome.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius