-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 10 19

Rezultatyviausias LKL žaidėjas – apie patobulėjusį „Rytą“, įžaidėjus ir M.Ndourą

Ivanas Buva ruošiasi karštam vakarui. Vilniaus „Ryto“ atakų lyderis pirmą kartą žais „Avia Soliutions Group“ arenoje kaip šeimininkas, kai antradienį nuo 19.30 mūsų šalies laiku vilniečiai susitiks su FIBA čempionų lygos nugalėtojų titulą ginančia Burgaso „San Pablo“ (Ispanija) komanda.

I.Buva įžengė į areną su pluoštu popieriaus lapų rankose.

Po Vilniaus „Ryto“ vaizdo įrašo peržiūros kroatas gavo komandos skauto aiškiai sudėliotą informaciją apie „San Pablo“ žaidėjus.

Dvejus pastaruosius sezonus FIBA Čempionų lygą laimėjusi Ispanijos komanda egzaminuos antradienį Vilniuje „Rytą“ ir jos lyderį I.Buvą, šį sezoną pradėjusį ypač galingai.

Po penkių turų Lietuvos krepšinio pirmenybėse 30-metis kroatas yra lyderis lygoje pagal pelnytus taškus (po 20,6 taško) ir naudingumo balus (19,4). Pastarosiose rungtynėse savaitgalį su „Neptūnu“ jis įkrėtė 29 taškus per 25 minutes.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ivan Buva
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ivan Buva

208 cm ūgio vidurio puolėjas buvo rezultatyviausias Vilniaus komandoje ir per pirmąsias Čempionų lygos rungtynes Vokietijoje, kai „Rytas“ 72:76 nusileido Oldenburgo ekipai, nepaisant I.Buvos pelnyto 21 taško.

Praėjusį vasarį prie „Ryto“ prisidėjęs kroatas šį sezoną dar dažniau maitinamas kamuoliu, pats atakuodamas 58 proc. dvitaškius ir 50 proc. tritaškių.

„Manau, kad mes patobulėjome lyginant su praėjusiu sezonu, kai šiek tiek strigome įžaidėjo pozicijoje. Klubas pasitempė, nes praėjusį sezoną komandoje būta daugiau svyravimų, bent jau iki man atvykstant.

Šį sezoną jaučiuosi turėdamas daugiau laisvės ir daugiau žaidimo minučių. Esu produktyvus ir efektyvus, dar pažiūrėsime, kur tai nuves visą mūsų komandą“, – kalbėdamas su 15min prieš antradienio rungtynes sakė I.Buva.

Praėjęs sezonas buvo ypač vėjuotas Vilniaus komandai, pakeitusiai trenerį ir 13 žaidėjų.

Kai sezonui įpusėjus buvo atleistas Donaldas Kairys, o klube tik laikinam buvo stabtelėję Demetrius Jacksonas, Chrisas McCulloughas, Tautvydas Lydeka, Ryanas Boatrightas, Keithas Bensonas, Maurice'as Ndouras, vasarą komanda atsisveikino su dar keliais krepšininkais: Andrew Goudelocku, Martynu Echodu, Doviu Bičkauskiu, Augustu Marčiulioniu, Kristjanu Kitsingu, Roku Gusčiu, Rapolu Ivanausku.

Su D.Kairį pakeitusiu treneriu Giedriumi Žibėnu „Rytas“ finišavo antras LKL čempionate, I.Buva jaučia, kad šį sezoną komandos žaidimas dar labiau organizuotas su naujais įžaidėjais Vaidu Kariniausku ir Speedy Smithu: „Jie abu yra geri kamuolio padavėjai. Speedy yra labiau atviro krepšinio žaidėjas, nors jis irgi gerai priima sprendimus žaisdamas pikenrolą, Vaidas kiek kitoks, bet irgi gerai žaidžia du prieš du.

Tik jų stiprioji ranka yra skirtinga. Vaido kairioji, o Speedy – dešinioji, tad turiu atsiminti, iš kurios pusės jiems geriau statyti užtvarą. Tačiau man patinka abu įžaidėjai, džiaugiuosi, kad jie yra komandoje.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Speedy Smithas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Speedy Smithas

I.Buvau neslėpė, jog jam malonu matyti savo pavardę rezultatyviausių žaidėjų sąrašo viršuje, bet pabrėžė, jog yra svarbesnių dalykų.

„Tai – nėra labai svarbu. Jei nelaimi rungtynių, taškai nereiškia daug. Tarkime, Jonathanas Elmore'as žaidžia rezultatyviai, bet jo komanda („Šiauliai“) nelaimi dažnai, tad ir jo taškai nieko nelemia. Jei žaidi rezultatyviai, to neužtenka, vis tiek reikia vesti komandą į pergales, – kalbėjo „Ryto“ vidurio puolėjas. – Europoje mažai kam rūpi asmeninis rezultatyvumas, svarbiau komandos sėkmė. Štai NBA yra kitaip – ten gali būti žvaigžde ir pralaiminčioje komandoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius