Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 08

Rimas Kurtinaitis po pralaimėjimo „Žalgiriui“ kaip reikiant kirto teisėjams

Rimas Kurtinaitis iš nervų nebeturėjo jėgų ir prisėdo į savo kėdę. Jam kalatojosi širdis, kai ilgai pirmavęs „Lietuvos rytas“ paskutinę minutę užleido „Žalgirį“ į priekį. Jau nuleidęs rankas gerdamas paskutinius mineralinio gurkšnius treneris bandė numalšinti įtampą ir pergalės troškulį. Vilniaus klubas kovojo, bet krito fantastiškoje kovoje 67:70.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kiek atslūgus emocijoms R.Kurtinaitis pasižiūrėjo į rungtynių protokolą ir bedė pirštu į vieną statistinę kategoriją.

„Lietuvos rytas“ metė 13 baudų ir pataikė 10. „Žalgirio“ statistika – 24 iš 29.

Teisėjų darbas buvo daugiausiai akcentuojamas R.Kurtinaičio spaudos konferencijoje. Net paklaustas apie neveikusį laikmatį virš vieno krepšio, „Lietuvos ryto“ treneris šyptelėjo ir pasakė: „Bent čia turėjome vienodas sąlygas.“

„Džiaugiuosi, kad derbis, kurio visi laukė, pavyko. Nelabai linksma, nes pralaimėjome. Bet rungtynės buvo įdomios.

Žaidėme neblogai, bet nesugebėjome sukontroliuoti paskutinių minučių, išmesti gerų metimų ir įmesti. Tą padarė „Žalgiris“.

Šiandien tas paskutines dvi minutes jie buvo geresni nei mes, – iš pradžių rungtynes apibendrino R.Kurtinaitis, o netrukus pradėjo savo mintį apie arbitrus. – Nenorėčiau skųstis teisėjavimu, bet manau, kad neteisinga, kai tokio lygio rungtynėse viena komanda meta 29 baudas, kita 12.

Manau, tai buvo pagrindinis skirtumas. Nemanau, kuo mes kitaip gynėmės. Kietai gynėmės pagal Eurolygos taisykles. Manau, teisėjai turėtų leisti žaisti tokį krepšinį, kai susitinka tokios dvi komandos.

Net Eurolygoje ar Europos taurėje, jei teisėjai palaiko vieną komandą... Mes žinome, kad jie palaiko turkiškas komandas. Nežinau kodėl, bet taip būna.

Bet tą bent bando paslėpti gale, aplygina baudų metimų skaičių. Aišku, dabar nebuvo to rezultato, kad būtų galima lyginti. Bet man atrodo, kad skirtumas tokiose rungtynėse per didelis. Mes nesigynėme taip nešvariai, kaip atrodė statistikoje.“

– „Lietuvos rytas“ pirmavo ir laikėsi ilgai. Kas labiausiai džiugino jūsų žaidime?

– Man patiko, kad mes nepalūžome. Aišku, to namų sienų komforto mes nejaučiame. Kai kurie žaidėjai pirmą kartą žaidžia tokio rango rungtynėse, tokioje salėje, su tiek žiūrovų, tokiu spaudimu. Prieš rungtynes visą savaitę buvo akcentuojama, kad bus kažkas ypatingo.

Tad pradėjome kiek susikaustę. Nėra to laisvumo. Bet išmokti žaisti savoje salėje prie tokios gausos sirgalių irgi reikia mokėti. Bet viena yra žaisti, o kita yra laimėti. Džiugino charakteris, kovingumas, gynyba.

Labai džiaugiuosi, kad gynėmės agresyviai, taip, kaip reikės Europos taurėje. Tik teisėjai... Nemanau, kad ten buvo baudos.

Vyrams ačiū už charakterį, norą laimėti. Mes tik pradedame sezoną. Turime aštuonis naujus žaidėjus, reikia suvaldyti komandą. Bet šiandien mes buvome komanda. Išskyrus detales gale.

– Kiek įtakos griūčiai rungtynių gale turėjo Kevino Pangoso pasirodymas ir ar kanadietis kuo pasikeitė nuo praėjusio sezono?

– Visą gyvenimą susiduriu su viena problema – ji bus ir ateityje. Laimi ta komanda, kuri įmeta. Matyt, tas žaidėjų skirtumas ir yra, kad Pangosas nemėtė visas rungtynes, bet reikiamu momentu įmetė tritaškį ir nulėmė rungtynių eigą.

Piaras padarytas labai geras, žiūrovų daug, bet pergalės neateina per mėnesį.

O mes nesugebėjome įmesti tritaškių laisvi su savo metikais. Aišku, Pangosas gal nebuvo praėjusį sezoną toks aktyvus. Pamenu, kaip Šarūnas jo neleisdavo daug žaisti. Turbūt turėjo tokių problemų su tokiu puikiu metimu.

Dabar jis tapo labai pavojingas žaidėjas. Jis parenka situacijas, kai žaidžia komandai, nemėto bet ko. Tapo aukštos klasės žaidėju. Tam reikia laiko.

Mūsų komandoje irgi susirinkę neblogi žaidėjai, bet reikia išmokti gerų ir blogų metimų selekciją, dar padirbėti.

– Martynas Echodas žaidė tik 5 minutes. Jis netiko šioms rungtynėms ar turėjo kokių nors sveikatos problemų?

– Ne, jis neturi sveikatos problemų. Žaidėme su tais, kuriais galvojome, kad įveiksime „Žalgirį“.

Martynas labai daug padeda ir gerai žaidžia. Nemanau apie jį blogai, bet nemanau, kad 20-metis pasiruošęs tokio rango krepšiniui. Per tas penkias minutes padarė maksimumą, ko reikėjo komandai.

Jis geras žaidėjas. Matau jo ateitį pagrindiniu centru. Jis pas mus žais daug.

– Kaip įsilieja Loukas Mavrokefalidis?

– Mes matome jo fizinę formą. Ji nėra geriausia. Jis treniravosi vienas. Patirtį žaisti tokį mačą turi, bet kūno dar ne.

Tačiau šiame lygyje aš patenkintas. Jis kovėsi, suvokė taisykles per savaitę geriau nei kai kurie per du mėnesius. Jis turi aukštą krepšinio IQ, geras žaidėjas, tik reikia sutvarkyti fizinę kondiciją.

Jis labai puikus žaidėjas, gerai skaito žaidimą, neblogai ginasi – viskas, ko reikia.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

– Kodėl Jimmy Baronas taip nepataiko sezono pradžioje?

– Mes žinome jo galimybes ir vis laukiame. Galvoju, sulauksime. Priekaištauti jam negaliu.

Tai sezono pradžia. Per greitai visi nori. Piaras (viešieji ryšiai) padarytas labai geras, žiūrovų daug, bet pergalės neateina per mėnesį. Mums reikia susižaisti, pajusti vienas kitą. Tam reikalingas laikas.

Tas kelias, kuriame esame, yra teisingas. Mums reikia dirbti, įmesti savo metimus.

– Kuo Kauno „Žalgiris“ kitoks nei praėjusį sezoną?

– Daug naujų žaidėjų. Kai kurie nesupranta tos atsakomybės. Skaičiau kažkada Lukauskio interviu. Užsieniečiams, atvažiavus į Lietuvą, pirma reikia išmokyti atsakomybės. Kad rungtynės yra svarbios.

Neturiu priekaištų Robertui Carteriui, bet tokio lygio mače per didelė prabanga nepataikyti iš po krepšio ar panašiai.

Manau, „Žalgiris“ turi tokią pat problemą rungtynių svarbos supratime. Tai pagrindinė jų problema.

Žaidėjai yra geri, bet jiems reikia laiko, kad žaistų taip, kaip pernai. Duok Dieve, jiems sveikatos, kad gerai pasirodytų Eurolygoje.

– Marcas Carteris buvo neregistruotas. Jis šiuo metu atrodo prasčiausiai komandoje?

– Jeigu starto penkete kažkas pradeda, nereiškia, kad jis geriausias. Pradeda tas, kuris reikalingas tam tikroms rungtynėms.

Turime septynis užsieniečius. LKL galime naudoti tik 6. Rotacijos principu tą darome. Prienuose žaidėme be Barono, šiandien – be Carterio. Kitąkart gal nuimsime pailsėti Petersoną.

Europos taurėje galėsime žaisti su 7 užsieniečiais ir problemų nematau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius