Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 14

Rinktinę išrikiavęs D.Adomaitis: apie neįrašytas ir intriguojančias pavardes

Trečiadienio rytą Dainius Adomaitis Vilniuje prisėdo šalia naujutėlaičių „Renault“ automobilių, kurie blizgėjo „Sostenos“ autosalone. Savotišką naują automobilį renka ir Lietuvos rinktinės strategas. Gal jis bus ne pilnos komplektacijos, bet D.Adomaičiui turėtų patikti jo kontūrai. Treneris pateikė 15 kandidatų sąrašą pasaulio čempionato atrankai ir jo viršūnėje yra pora svarbių pavardžių, kurias dar papildo naujos ir intriguojančios.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Vadovavomės tokiu principu, kad norime pamatyti keletą naujų veidų. Ypač naujų. Tų, kurie atstovavo savo amžiaus rinktinėms ir ten turėjo svarbius vaidmenis. Bet nesinori visko daryti dirbtinai. Vis tiek norisi, kad būtų pusiausvyra tarp patyrusių ir jaunų žaidėjų. Nusprendėme apsiriboti 15 pavardžių ir į pirmą treniruotę kviesti 12 žaidėjų“, – kandidatų sąrašą pristatė nacionalinės komandos strategas.

Dvylika vyrų į pirmą treniruotę Vilniuje rinksis lapkričio 26-ąją.

Tiesa, kai kurie žaidėjai lapkričio 25-ąją dar rungtyniaus savo klubuose užsienyje, tad kol susirinks į Vilnių, gali užtrukti.

Iki pirmosios dvikovos su Italija lapkričio 29-ąją Brešoje strategas turės tik tris treniruotes.

Gruodžio 2-ą „Siemens“ arenoje svečiuosis kroatai.

Intensyvus tvarkaraštis kiek koregavo D.Adomaičio norus ir galimybes buriant sudėtį pasaulio čempionato atrankos mūšiams.

Spaudos konferencijoje treneris paaiškino savo pasirinktą kandidatų sąrašą.

NR. VARDAS, PAVARDĖ POZICIJA
1. Mantas Kalnietis PG
2. Šarūnas Vasiliauskas PG
3. Mindaugas Girdžiūnas SG/PG
4. Arnoldas Kulboka SG/SF
5. Jonas Mačiulis SF/PF
6. Renaldas Seibutis SG
7. Adas Juškevičius SG/PG
8. Arnas Butkevičius SF
9. Rokas Giedraitis SF/SG
10. Edgaras Želionis PF/C
11. Eimantas Bendžius PF/SF
12. Gytis Masiulis PF
13. Martinas Gebenas C
14. Evaldas Kairys C
15. Martynas Echodas C

– Ar galima sakyti, kad komandoje turėdama rinktinės senbuvius Mantą Kalnietį ir Joną Mačiulį, ši langų rinktinė yra stipriausia, kokia turėta klubinio sezono metu be NBA ir Eurolygos žaidėjų?

– Manau, labai svarbu, kai tokie žaidėjai veržiasi atstovauti rinktinei. Jie yra tie žmonės, kurie parodo pavyzdį rūbinėje ir aikštėje. Kas yra rinktinė ir kas ta atmosfera.

– Ar visi kandidatai yra sveiki ir kas lems, kurie trys nebus kviečiami į treniruočių stovyklą?

– Informacija dėl Edgaro yra neteisinga – jis nėra traumuotas, bet tiesiog nežaidžia dėl Turkijos legionierių limito.

Iki pirmosios rinktinės treniruotės daugelis dar sužais po trejas rungtynes, tad todėl ir turime 15 pavardžių.

Kai kurie žaidėjai turi didesnių ar mažesnių sveikatos problemų.

– Prieš sezoną vykusioje rinktinės stovykloje derinote darbus rinktinėje ir „Ryte“, treniruodamas abi komandas. Kaip bus šįkart?

– Viskas suplanuota tik rinktinės darbams. Lango metu „Ryto“ klube didelis dėmesys bus skirtas fiziniam pasiruošimui.

VIDEO: „Ginčas“: Lietuvos rinktinės sąrašo dilema – paskutinis šansas D.Motiejūnui?

– Anksčiau buvote minėjęs, kad būtų įdomu rinktinėje patikrinti Egidijų Mockevičių. Šis centras kaip tik sėkmingai šį sezoną žaidžia Italijoje. Kodėl jo neįtraukėte į sąrašą?

– Svarstėme jo kandidatūrą. Turėsime tris treniruotes. Nesinori pasikviesti vien naujų žmonių. Bus dar vienas langas, kuriame tikrai bus kitų pavardžių ir kai kuriuos žaidėjus išbandysime.

– Daugelis tikėjosi sąraše pamatyti sėkmingai „Ryte“ žaidžiantį jaunąjį Deividą Sirvydį. Kodėl jo nėra?

– Galima minėti labai daug pavardžių, bet supraskite, kad yra trys treniruotės. Susikviesti naują komandą ir per tris minutes susižaisti neįmanoma. Šįkart pasirinkome tas pavardes. Dar bus vienas langas, kur bus kitų pavardžių.

Alfredo Pliadžio nuotr./Deividas Sirvydis
Alfredo Pliadžio nuotr./Deividas Sirvydis

– Sąraše intriguoja Martino Gebeno pavardė. Kaip vertinate jo progresą Utenoje?

– Martinui tai pirmas profesionalus sezonas. Jį stebime ir jis rungtyniauja tikrai neblogai. Manome, kad tai gali būti žaidėjas, kuris kasmet darys pažangą. Būtų tikrai įdomu jį pažiūrėti.

– Rokas Giedraitis paliko „Rytą“ ir žaidžia geriausią sezoną Berlyno ALBA klube. Tai pasiteisinęs jo sprendimas palikti Vilniaus komandą?

– Žinoma, visi džiaugiamės Roko sezonu. Jis demonstruoja tokį žaidimą labai geroje komandoje. Visi džiaugiamės. Tiek treneriai, tiek sirgaliai.

VIDEO: „Ginčas“: kas yra geriausias Lietuvos krepšininkas?

– Kada prasidės pats pasiruošimas ir kaip tai paveiks „Ryto“ komandą, kuri daug žaidėjų deleguos į rinktines?

– Svarstėme visus variantus. Turime savo planų. Žiūrėsime, kiek žaidėjų atstovaus tiek Lietuvos, tiek kitoms rinktinėms.

Dėl Roko Stipčevičiaus dar yra klausimų. Jis tik prisijungė prie komandos ir dar nėra tokios formos, kokios jis nori pats.

Bet treniruočių procesas bus kitoks nei sezono metu.

– Kur didžiausią pažangą padarė Gytis Masiulis?

– Gal jo didžiausia pažanga, kad tame aukštame lygyje jis neprapuolė. Jis duoda apčiuopiamą naudą komandai. Turi savo vaidmenį ir kai kuriose rungtynėse labai maloniai nustebino.

Čia svarbiausia jaunam žaidėjui.

– Mindaugas Girdžiūnas ir Šarūnas Vasiliauskas yra kandidatų sąraše. Kuo jie pranoko savo konkurentus ir kokios jų galimybės patekti į dvyliktuką?

– Mindaugo sezono pradžia galbūt banguota. Tai nėra tik jo kaltė. Paprasčiausiai, žaidžia per daug ne toje pozicijoje, kurioje turėtų žaisti. Taip mes ir planavome. Pasikeitė jo vaidmuo, nors sezono pradžioje buvo kitoks. Po kelių traumų viskas keitėsi.

Mindaugas prisitaiko, ko reikia komandai. Aišku, jam nėra lengva. Šarūną vertinti gal mums sunkiau, nes ne kiekvieną dieną jį matome. Bet ką matėme iš jo žaidimo epizodų, ten jis turi svarbų vaidmenį, žaidžia ir reikės apsispręsti, kokio tipo įžaidėjo reikės kaip Kalniečio dublerio.

Rinktinė Perg. Pral. +/- 1. Lietuva 8 0 +163 2. Italija 6 2 +94 3. Lenkija 4 4 +12 4. Vengrija 4 4 +2 5. Nyderlandai 3 5 +1 6. Kroatija 3 5 +6

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius