Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 10

Rinktinė sugrįžo į Vilnių: J.Valančiūnas pavaikė sirgalius, D.Adomaitis miegojo sunkiai

Vilniaus savivaldybė jau organizavo iškilmingą Lietuvos krepšinio rinktinės sutikimą Rotušės aikštėje, kai kovingi graikai aštuntfinalyje nuplovė Dainiaus Adomaičio komandos viltis tęsti kovą dėl medalių Europos čempionate. Sekmadienio vakarą Lietuvos krepšininkai iš Stambulo į Vilnių sugrįžo be medalių. Sustyguotą rinktinės sutikimą pakeitė lengvas chaosas.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jį sukūrė Jonas Valančiūnas. Kol sirgaliai ir žurnalistai laukė komandos Vilniaus oro uosto laukimo salėje, buvo pranešta, kad krepšininkas jau paliko oro uostą per kitą įėjimą.

Žurnalistai ir autografų ištroškę vaikai pasileido vytis Jono, kurį nusekė iki automobilių stovėjimo aikštelės. Čia krepšininkas davė lakonišką komentarą ir nusifotografavo su berniukais.

Visi sugrįžo į oro uostą laukti likusios rinktinės, kai netikėtai Jonas sugrįžo pats – ir dėl vaikų, ir dėl komentarų žiniasklaidai.

VIDEO: Jonas Valančiūnas: „Gaila, kad taip viskas baigėsi“

„Nuotaikos įdomios. Gaila, kad taip nutiko. Nežinau, graikai turėjo kažkokį priešnuodį prieš mus, todėl laimėjo. Mūsų tikrai jauna komanda ir galime eiti toli. Gal trūko patirties. Kai kur tai buvo matyti momentais. Viskas ateina, viskas gerai. Žiauriai gera chebra. Buvo ilga, gera vasara. Gaila, kad taip viskas baigėsi, bet iki vakar dienos viskas buvo labai gerai“, – sugrįžęs į oro uostą praėjusių dienų emocijomis dalijosi J.Valančiūnas.

Į Torontą krepšininkas planuoja išvykti anksčiau nei įprastai ir rengtis naujam sezonui su „Raptors“.

Kitą kartą rinktinėje uteniškį pamatysime tik 2019 metų pasaulio čempionate, jeigu Lietuvos rinktinė į jį pateks. Dėl naujai atsivėrusių FIBA langų, atrankoje nepasirodys NBA ir Eurolygos žaidėjai.

„Keista, norėčiau dalyvauti (per FIBA langus), bet taisyklės yra taisyklės. Aš nelinkęs kažko kritikuoti, bet yra kaip yra, nieko nepakeisi. Kalbos nieko nepakeis“, – apie susiklosčiusią situaciją kalbėjo krepšininkas.

Vilniaus oro uoste susirinko žaidėjų artimieji ir gerbėjai, kurių dauguma – vaikai, norėję sutikti savo dievinamus sportininkus – nesvarbu, kurią vietą užėmusius.

Jiems aidėjo garsūs plojimai, į kuriuos Dainius Adomaitis, Mantas Kalnietis ir Martynas Gecevičius abejingai mojo ranka.

VIDEO: Į Lietuvą sugrįžęs D.Adomaitis: „Labiausiai gaila dėl sirgalių, kad pralaimėjome“

„Vertinti dar viską sunku. Turėsime susitikimą su federacijos atstovais. Viskas bus aptarta. Iš tiesų, labiausiai gaila dėl sirgalių, kad pralaimėjome. Jie mus visur lydėjo. Mūsų sirgaliai yra reiklūs, jie matė visas rungtynes, matė ir paskutines...“ – sunkiai žodžius rinko D.Adomaitis.

Negalime kaltinti vienas kito, turime išlikti komanda. Apie savo likimą dar negalvojau

Rinktinės treneris prisipažino, kad užmigti po skaudaus pralaimėjimo sekėsi sunkiai.

„Negali vienas pralaimėjimas sugriauti komandos. Negalime kaltinti vienas kito, turime išlikti komanda. Tai yra svarbiausia. Apie savo likimą dar negalvojau“, – į klausimus apie savo ateitį rinktinėje kalbėjo prie jos vairo debiutavęs D.Adomaitis.

43-ejų treneris tikino, kad įgijo milžiniškos patirties: „Man tai neįkainojama patirtis. Šįkart mes perdegėme su savo emocijomis. Graikai gerai susitvarkė su rungtynių svarba.“

Po pralaimėjimo aštuntfinalyje žaidėjai mūru stojo už trenerį ir už tai D.Adomaitis yra dėkingas: „Negalvokite, kad jų pasitikėjimą užsitarnauti yra lengva.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilniaus oro uoste laukiama Lietuvos krepšinio rinktinės
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilniaus oro uoste laukiama Lietuvos krepšinio rinktinės

Lietuvos rinktinė į gimtinę sugrįžo po prasčiausio pasirodymo Europos čempionate nuo 2009 metų. Prieš aštuonerius metus Ramūno Butauto vyrai Europos pirmenybėse Lenkijoje finišavo antrajame grupės varžybų etape, kuris dabar prilygtų aštuntfinaliui.

Šįkart grupėje triumfavę lietuviai aštuntfinalyje skaudžiai 64:77 krito po graikų kojomis.

Sekmadienį į Lietuvą nesugrįžo du dvyliktuko nariai – Stambule dar pasiliko Mindaugas Kuzminskas ir Jonas Mačiulis.

Skaudų smūgį patyrusios Lietuvos rinktinės laukia ir nauja FIBA sistema, kuri vėl suburs Dainiaus Adomaičio komandą jau lapkričio pabaigoje. Tiesa, šioje rinktinėje dėl FIBA ir Eurolygos karo greičiausiai nebus NBA ir Eurolygos žaidėjų.

VIDEO: M.Kalnietis: „Buvom verti daugiau, bet yra kaip yra“

Pasikeitus FIBA tvarkai, nuo šiol rinktinės kelią iki svarbiausių čempionatų įveikinės ir sezono metu, per vadinamuosius „pertraukos langus“.

Lapkričio 26 dieną Klaipėdos „Švyturio“ arenoje Lietuvos rinktinė susitiks su Lenkijos ekipa ir pradės atranką į 2019 metų pasaulio čempionatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius