-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 03

Rinktinės žaidėjų balai – solidūs puolėjai ir dvejetai snaiperiams

Lietuvos krepšinio rinktinė praskleidė skraistę, Pamplonoje kontrolinėse rungtynėse su Ispanija pirmą kartą pasirodžiusi publikai pasirengimo pasaulio čempionatui kelyje. Nors lietuviai pralaimėjo dvikovą 70:78, įdomiau nei rezultatas buvo išvysti asmeninius žaidėjų pasirodymus.
Jonas Mačiulis
Jonas Mačiulis / nuotr. krepsinionamai.lt

Pirma iš devynių repeticijų pralaimėta, bet prieš mačą treneris Dainius Adomaitis ne veltui pažymėjo – kontrolinės rungtynės Pamplonoje yra galimybė pasižiūrėti, kaip rinktinėje atrodo puikius sezonus klubuose praėję žaidėjai.

Juo labiau kad penki svarbiausi matadorai – Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis, Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis, Paulius Jankūnas liko Lietuvos pajūryje, kur sekmadienį lietuviai žais antrąsias rungtynes su Suomija.

Pirmasis mačas mūsų šalies krepšininkams susiklostė itin skirtingai – snaiperiai šaudė pro šalį ir taip tik padidino intrigą muilo operoje svarstant žaidėjų galimybes patekti į dvyliktuką, kuris vyks į rugpjūčio 31 dieną Kinijoje prasidėsiantį pasaulio čempionatą.

24sek įvertino, kokį įspūdį paliko kiekvienas Pamplonos arenoje pasirodęs Lietuvos krepšininkas.

Lukas Lekavičius – 7,5 balo

(19 min., 10 taškų, 3 rez. perdav., 5/5 dvitaškių, 4 pražang.)

nuotr. krepsinionamai.lt/Lukas Lekavičius
nuotr. krepsinionamai.lt/Lukas Lekavičius

Lukas buvo greitas ir vikrus, kaip vaikinas, lakstantis Pamplonos senamiesčio gatve nuo bulių per Fermino festivalį. Jis firminiu prasiveržimu ir taip vadinamu floateriu pelnė pirmuosius taškus, o per trumpas atkarpas atakose buvo tikrai aktyvus ir rezultatyviausias tarp lietuvių su 10 taškų kraityje. Tiesa, geriausias įžaidėjas vėlyvą vakarą aikštėje buvo ne jis, o jo tiesioginis oponentas Ricky Rubio.

Žygimantas Janavičius – 4 balai

(18 min., 4 taškai, 2 rez. perdav., 2/4 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 0/1 baudos)

Su „Neptūnu“ šią vasarą sutartį sudaręs įžaidėjas gražiai pakabino kamuolį Martyno Echodo dėjimui į krepšį, vos tik pasirodęs aikštėje.

Tačiau paskui su juo Lietuvos puolimas buvo ilgam užstrigęs. Du reidai antrojoje pusėje buvo puikūs, bet ir jis nesėkmingai gynėsi prieš R.Rubio.

Marius Grigonis – 5,5 balo

(16 min., 5 taškai, 3 rez. perdav., 2/3 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 1/2 baudos)

Starto penkete rungtynes pradėjęs atakuojantis gynėjas daug laiko praleido su kamuoliu ir ėmėsi iniciatyvos taip pat dažnai, kaip per savo čempioniškas lenktynes imdavosi penkis kartus „Tour de France“ čempionas Miguelis Indurainas, buvęs vienas iš 10 tūkst. žiūrovų Pamplonos arenoje. M.Grigonis daugiau kūrė nei pats atakavo, o įpusėjus trečiajam kėliniui paliko aikštę, nikstelėjęs čiurną. Gerai, kad tai nebuvo panašu į rimtą traumą. Nėra abejonių, kad M.Grigonio vaidmuo rinktinėje bus svarbesnis ir platesnis nei iki šiol, kai jis labiau atlikdavo metiko funkcijas.

nuotr. krepsinionamai.lt/Marius Grigonis
nuotr. krepsinionamai.lt/Marius Grigonis

Adas Juškevičius – 2 balai

(13 min., 0/6 tritaškiai)

Iš pradžių aikštėje pasirodė atakuojančio gynėjo pozicijoje, paskui trumpam žengė kaip įžaidėjas, po pertraukos vėl grįžo į metiko poziciją. Tačiau visur Adui dažni, labiau skuboti nei staigūs metimai skriejo pro šalį. Galbūt patyrusio gynėjo mintis blaškė prieš rungtynes su Permės klubu pasirašyto kontrakto skaičiai? Bet kuriuo atveju, tokių juodų dienų Adui šią vasarą tikriausiai jau nebebus.

Rokas Giedraitis – 6 balai

(17 min., 8 taškai, 3 atk. kam., 2/6 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 1/2 baudų)

Aikštėje pasirodė įpusėjus antrajam kėliniui, atakuojančio gynėjo pozicijoje pakeitęs M.Grigonį. Greitais vikriais judesiais prisiderino prie ispaniško temperamento ir spėjo daug nuveikti – apeiti S.Llullą ir įmesti floaterį, išrašyti bloką, pats buvo suklaidintas R.Rubio matadoriškų burtų su kamuoliu.

Kita vertus, R.Giedraitis tritaškiu nuo lentos pralinksmino lietuvių sirgalių grupelę Pamplonos tribūnoje, tarp jų ir mačą Ispanijoje stebėjusį Kauno merą Visvaldą Matijošaitį.

Edgaras Ulanovas – 5 balai

(16 min., 3 taškai, 3 atk. kam., 1/1 tritaškio)

Aikštėje pasirodė pakeitęs M.Kuzminską ir visą laiką žaidė lengvuoju puolėju. Su juo žaidimas atrodė patikimesnis, gynyba solidesnė, bet pats dažnai neatakavo, pataikęs vienintelį tritaškį.

nuotr. krepsinionamai.lt/Edgaras Ulanovas
nuotr. krepsinionamai.lt/Edgaras Ulanovas

Mindaugas Kuzminskas – 7 balai

( 19 min., 8 taškai, 5 atk. kam., 4/6 dvitaškių, 0/1 tritaškio)

Skrydžiu ir dėjimu kartojant netaiklų komandos draugo metimą sukūrė gražiausią Lietuvos rinktinės ataką, o efektyviausias buvo, kai veržėsi, žaisdamas veidu į krepšį. Visi bandymai centruoti, išnaudojant ūgio ar vikrumo pranašumą prieš oponentą baigėsi nesėkmingai – niekas neišdegė.

nuotr. krepsinionamai.lt/Mindaugas Kuzminskas
nuotr. krepsinionamai.lt/Mindaugas Kuzminskas

Jonas Mačiulis – 8 balai

(13 min., 6 taškai, 4 atk. kam., 2/3 tritaškių)

Per treniruotę pajūryje prakirstas antakis dar nesugijo, pavasarį lūžusią kairiąją ranką dengia specialus tvarstis, užtat su dešiniąja – viskas gerai. Jis smeigė vieną tritaškį iš kampo, paskui dar vieną – 34 metų puolėjas penktadienį buvo ne tik vyriausias, bet ir bene solidžiausias lietuvių žaidėjas.

nuotr. krepsinionamai.lt/Jonas Mačiulis
nuotr. krepsinionamai.lt/Jonas Mačiulis

Arnas Butkevičius – 8,5 balo

(12 min., 8 taškai, 7 atk. kam., 2/2 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 1/2 baudų)

Pirmą kartą aikštėje pasirodė tik 28 minutę. Lengvojo puolėjo pozicijoje atrodė kovingas, kaip visada – iškart smeigė tritaškį iš kampo, o iš viso pelnė 8 taškus ir atkovojo 7 kamuolius, nors žaidė trumpai.

Gytis Masiulis – 4 balai

(5 min., 2 taškai, 2 atk. kam., 1/2 dvitaškių)

Jauniausias rinktinės narys aikštėje pasirodė tik 31 minutę ir kiek netikėtai užėmė vidurio puolėjo poziciją. Nors pirmieji metimai nebuvo taiklūs, spėjo pasižymėti dvitaškiu, atkovojęs kamuolį puolant.

Eimantas Bendžius – 2,5 balo

(17 min., 0/3 dvitaškių, 1/5 tritaškių)

Septintą rungtynių minutę aikštėje pakeitė Joną Mačiulį ir užėmė sau pastaruoju metu įprastą sunkiojo puolėjo poziciją. Tačiau tai buvo nevykusi diena klaipėdiečiui, nors prie ispaniškų tribūnų jis pratęs bene labiausiai – trejus metus žaidė šioje šalyje. Šįkart E.Bendžiui prireikė penkių metimų, kad atsidarytų taškų sąskaitą.

Martinas Gebenas – 4,5 balo

(23 min., 9 taškai, 2 atk. kam., 3/3 dvitaškių, 3/3 baudų)

Pelnęs 9 taškus buvo antras komandoje pagal rezultatyvumą, nes vykusiai naudojo komandos draugų kurtas progas – akivaizdu, kad ne vienas Lietuvos rinktinės derinys yra skirtas pabaigti vidurio puolėjams. Tačiau tvarkytis su Willie Hernangomezu ir Ilimane Diopu jaunajam aukštaūgiui nesisekė, be to, M.Gebenas kelis kartus suklydo neatsargiai perduodamas kamuolį.

nuotr. krepsinionamai.lt/Martinas Gebenas ir Wilie Hernangomezas
nuotr. krepsinionamai.lt/Martinas Gebenas ir Wilie Hernangomezas

Martynas Echodas – 3,5 balo

(12 min., 4 taškai, 2 atk. kam., 2/3 dvitaškiai)

Atsarginį mūsų vidurio puolėją ispanai sutiko nupūsdami jo metimą, bet netrukus jau „Ryto“ aukštaūgis gražia verpste išmaudė Victorą Claverą, o paskui įdėjo po Ž.Janavičiaus perdavimo.

nuotr. krepsinionamai.lt/Martynas Echodas
nuotr. krepsinionamai.lt/Martynas Echodas

Vis dėlto, ginantis du prieš du nespėdavo, o tai leido po lietuvių krepšiu jaukiai jaustis W.Hernangomezui.

Tie epizodai leido dar labiau pasiilgti Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio, kurie galbūt jau pasirodys aikštėje per rungtynes sekmadienį Klaipėdoje su suomiais.

VIDEO: Rinktinė 2019: ginčas dėl sudėties, D.Motiejūno atvirumas ir atsipūtę amerikiečiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius