Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 01

Robertas Javtokas žaisti dar negali, Manto Kalniečio laiką reikia riboti

Europos krepšinio čempionatui besirengianti Lietuvos rinktinė šią savaitė žaidė dvi rungtynes su Australija ir abukart pasiekė pergales – 80:68 ir 92:85. Po antrųjų rungtynių treneris Jonas Kazlauskas teigė, kad abiejuose mačuose nežaidęs kapitonas Robertas Javtokas dar nėra pasirengęs išbėgti į aikštę, o Manto Kalniečio laiką jam vis dar reikia riboti.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Daugelis neabejoja, kad 35-erių rinktinės veteranas R.Javtokas turi kone garantuotą vietą galutiniame 12-uke, tad J.Kazlauskas jo tiesiog nenori nuvarginti. Vis dėlto, rinktinės vairininkas teigė, kad kapitonas žaisti tiesiog negalėjo.

„Jis dar  nėra pasirengęs. Leisdamas žaidėją į aikštę, aš prisiimu už jį atsakomybę. Traumos gali būti atsitiktinės, kai nugriūva, susiduria, užgauna – nuo to neapsaugosi. Bet traumą galima gauti nuo pervargimo ir su medikais turime tai numatyti. Šiandien Robertas dar nebuvo pasirengęs, bet tikiuosi, kad kitose rungtynėse jis jau žais“, – apie R.Javtoko situaciją po rungtynių Šiauliuose kalbėjo J.Kazlauskas.

M.Kalnietis: Esu tolokai nuo gero krepšinio, reikia po truputį pramušti kvėpavimą, tada daugiau laiko bus ir žaidimo organizavimui.

Tuo tarpu rinktinės įžaidėjas M.Kalnietis žaidė abiejose rungtynėse su Australija, tačiau „Žalgirio“ naujoko laikas buvo ribojamas. Pirmose rungtynėse Klaipėdoje jis žaidė 13-a, o antrose – jau 16-a minučių.

„Aš žinau, ką Mantas gali, jis tai demonstruoja, tačiau jį dar reikia įvedinėti palaipsniui prie krūvių. Šiandien jis žaisti gavo pora minučių daugiau, vėliau laiką didinsime, bus rungtynių, kai artėsime prie Europos čempionato, kai jis gaus ir 30-imt minučių“, – kalbėjo J.Kazlauskas.

Apie aiškiai jaučiamas galimybių ribas po rungtynių kalbėjo ir pats M.Kalnietis: „Kol kas man dar sunkiai sekasi, bet tai yra normalu. Esu tolokai nuo gero krepšinio, reikia po truputį pramušti kvėpavimą, tada daugiau laiko bus ir žaidimo organizavimui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius