Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 15

Rolandas Jarutis – apie Mareko išėjimą, pinigus iš FIBA ir savo ateitį

Rolandas Jarutis papasakojo apie kai kuriuos užkulisinius dalykus, kurie vyko jam dirbant Vilniaus „Ryto“ direktoriumi.

15min trečiadienį jau rašė, kad iš „Ryto“ direktoriaus pareigų atleistas Rolandas Jarutis iš gynybos perėjo į puolimą ir apkaltino intrigomis bei manipuliacijomis didžiausią klubo akcininką Darių Gudelį.

Dabar pateikiame antrąją improvizuotos spaudos konferencijos su R.Jaručiu dalį, kurioje jis atvirai kalba apie klubo užkulisinius veiksmus.

Derybos dėl perėjimo į Čempionų lygą

„Dalininkams pasakiau: jei jūs priėmėte sprendimą pereiti iš Europos taurės varžybų į FIBA Čempionų lygą, gavę iš jos pasiūlymą – „iš lempos“ kalam dvigubai. Mes ir gavome dvigubai. 400 tūkst. jau išmokėta, dar dalis liko. Tai buvo mano „va bank“ ėjimas, jis buvo visiškai sėkmingas.

Aš pasiskambinau kitų klubų vadovams, kuriems irgi buvo siūloma ten žaisti. Jaučiau derybinę pusę, žinojau, kiek jie pasilikę kitiems pasiūlyti, o mūsų klubas su tokia istorija, su tokiu miestu buvo labai svarbus. Taip, iš viso gausime – 450 tūkst.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rolando Jaručio spaudos konferencija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rolando Jaručio spaudos konferencija

O toliau: kuo aukštesnę vietą klubas užims nacionalinėse pirmenybėse, tuo didesnę gaus vienkartinę išmoką, kuo daugiau etapų praeis, tuo daugiau uždirbs. Finansiškai, jei klubas gerai žais, tai geras ėjimas.“

Apie Mareko Blaževičiaus perėjimą į „Žalgirį“

„Mareką Blaževičių žinau kaip jaunuolį, kuris augo prie manęs dar Š.Marčiulionio akademijoje. Dėl jo išvykimo norėčiau apkaltinti ir jus, žurnalistai, nes jūs padarėte burbulą, kad čia viskas griūna, jaunimas bėga: amen. Nors niekas nebėgo, negriuvo („Rytą“ vasarą paliko visi treneriai, Eimantas Bendžius, Deividas Sirvydis, Ąžuolas Tubelis, Evaldas Kairys, taip pat buvę legionieriai, – red.).

Bet Mareko sutartyje buvo įrašyta išpirka. Man buvo pavesta vykdyti derybas, kai Marekas priėmė sprendimą keltis į „Žalgirį“. Aš jį palaikau, bet ar tai buvo teisingas sprendimas? Aš to nežinau, nežinojome, kad Šarūnas Jasikevičius išvyks į Barseloną. Vilniuje jis buvo mylimas ir gerbiamas, galėjo žaisti nuo skambučio iki skambučio. Gal dėl žaidimo laiko nepavyko, bet aš esu jo pusėje ir sirgsiu už jį.

Kalbėtis buvome susitikę keturiese: aš, Marekas, jo agentas Tadas Bulotas ir Darius Gudelis. Aš išdėsčiau, ko Marekui trūksta iš trenerio pusės, o iš vadybinės pusės jo kontraktas gana didelis ir mūsų klubui buvo labai didelė piniginė našta. Išpirka 120 tūkst. eurų, tad per sezoną finansinė nauda 250 tūkst. eurų. Bet vis tiek buvo dedamos nenormalios pastangos, kad jis liktų.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Marekas Blaževičius 2018 m.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Marekas Blaževičius 2018 m.

Ir dėl Ąžuolo Tubelio, Augusto Marčiulionio buvo dedamos didelės pastangos. Džiaugiuosi, kad Augustas liko.“

Apie santykius su L.Kleiza ir D.Adomaičiu

„Su Linu Kleiza šiandien kartu pusryčiavome SEB arenoje. Jis žiūri į mane kaip į asilą ir aš žiūri į jį kaip į asilą. Kosmosas.

Dainius Adomaitis – pas jį buvau nuvažiavęs į namus ir sakiau, kad turės tokias sąlygas, tik dirbk. Jis galvoja, kad aš esu didžiausias jo priešas, bet nieko panašaus.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rolandas Jarutis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rolandas Jarutis

Apie Audrą Ginelevičienę:

„Aš ją puikiai pažinojau nuo Moterų krepšinio lygos, man reikėjo žmogaus, kuris padėtų generuoti pajamas. Jos lentelė (finansinė) – labai graži. Ji uždirbo daugiau nei 10 tūkst. per savo darbo laikotarpį, o sugeneravo dideles pajamas. Aš pats ją priėmiau, pats atleidau.

15min nuotr./„Ryto“ komercijos direktorė Audra Ginelevičienė – „Žalgirio“ verslo klubo narė
15min nuotr./„Ryto“ komercijos direktorė Audra Ginelevičienė – „Žalgirio“ verslo klubo narė

Niekada neabejojau jos ar kito darbuotojo skaidrumu. Mane domino konkreti nauda klubui. Per mano buvimą klubo išlaidos mažėjo, nors negaliu labai didžiuotis, kad spaudžiau ir taupiau visur. Bet spaudžiau ir dalininkus, kad gautume daugiau lėšų. Nes noriu gero klubo Vilniuje.

Man atėjus savivaldybės parama jau buvo išleista. Dabar palieku, kai pinigų dar liko. Man sekėsi sumažinti viską, tarp jų ir skolas.“

Apie pasiūlymus kitiems dalininkams

„Aš nenoriu įvardinti jų dėl pagarbos jiems, bet jiems buvo sakoma: duokite pinigų, remkite klubą, bet dalių negausite.

Dalininkams neturiu jokių priekaištų. Tik vienam žmogui. Kodėl jam netiko, aš nežinau.“

VIDEO: „urBONUSas”: karščiausia Jaručio konferencija bei pastiprinimas „Žalgiriui“ ir „Rytui“

Apie rėmėjų abejones

„Rėmėjai turi pakankamai daug informacijos, aišku, kodėl jie neateina. Bet aš nežinau, kas vyksta toje grandyje, kur stovi verslo ir politiniai interesai, aš negaliu komentuoti, nes visko ir nežinau. Kai atsitrenki į duris, vėl atsitrenki, – negaliu pasakyti, kur yra problema.“

Apie santykius su Vilniaus savivaldybės atstovais

„Su Adomu Bužinsku ir Valdu Benkunsku neturėjau jokių problemų, jiems skambini, jie pakelia, stengiasi padėti, negaliu pasakyti nė vieno prasto žodžio, tik padėkoti už pastangas.“

Apie Dariaus Gudelio interesus

„Aš tikiuosi, kad jis nori klubą parduoti. Jis protingas vyras, tikrai nelogiška, kad klubas bankrutuotų. Manau, kad nori parduoti.

Jis su manimi savo tikslais nesidalino. Taip suprantu, norėtų klubą vystyti.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Darius Gudelis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Darius Gudelis

Apie klubo įvaizdį

„Dabar klubo arenoje geriausia atmosfera Lietuvoje. Salė nedidelė, bet sueina smagių sirgalių. Gėda dabar prieš sirgalius, kad vėl tenka skalbti viską viešai.“

Apie savo atleidimą

„Dalininkų sprendimu pagal 106 punktą atleistas. Viskas. Jokių išmokų, jokių kompensacijų ar atlyginimų į priekį. Nė cento. Gavau tiek, kiek atidirbau iki tos dienos (spalio 9-os). Plius atostoginiai, nes per pusantrų metų neturėjau nė vienos dienos atostogų.“

Darbo kodekso 106 straipsnis skelbia, kad viešojo juridinio asmens vadovu išrinktas ar paskirtas juridinio asmens darbuotojas, pasibaigus jo, kaip juridinio asmens vadovo, darbo santykiams, išskyrus atvejį, kai darbo sutartis nutraukta šio kodekso 58 straipsnyje nustatytu pagrindu, turi teisę sugrįžti į buvusias darbo pareigas tokiomis pačiomis darbo sąlygomis, atsižvelgiant į visus darbo sąlygų pakeitimus, kurie buvo padaryti kitiems tokį patį ar panašų darbą dirbusiems darbuotojams. Apie valią sugrįžti į buvusias darbo pareigas jis privalo pranešti darbdaviui ne vėliau kaip per tris darbo dienas po sutarties pasibaigimo.

Apie savo ateitį

„Noriu tik vieno dalyko – atostogų. Vieno švento dalyko – atostogų. Gaila, kad laukia karantinas, bet būsiu priverstas vykti į Ukrainą, į Mariupolį ir Kijevą, kur turiu daug draugų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius