Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 08 04

Rusijos šešiolikmečių krepšinio rinktinei neleista atvykti į Kauną

Rusijos krepšinio federacija sulaukė oficialaus patvirtinimo, kad šalies jaunučių rinktinė negalės dalyvauti Europos šešiolikmečių čempionate Kaune. Rusai liko turnyro užribyje dėl FIBA sankcijų – Rusijos krepšinio federacija yra diskvalifikuota.
Rusijos krepšinis
Rusijos krepšinis / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

FIBA sprendimas dėl šešiolikmečių rinktinės galutinis ir neginčijamas. Europos pirmenybės Kaune startuoja rugpjūčio 6-ąją.

Toks pat likimas laukia ir vyrų rinktinės, kuri yra šalinama iš artėjančio vyrų čempionato.

Tiesa, rugpjūčio 8-9 dienomis FIBA posėdyje Rusija tikisi antrojo šanso ir diskvalifikacijos panaikinimo.

Skaudus kirtis

Liepos 22-ąją dieną FIBA nusprendė diskvalifikuoti Rusijos krepšinio federaciją (RFB) dėl politinių sprendimų organizacijoje. Šis FIBA sprendimas reiškia, kad Rusijos rinktinės negali varžytis tarptautiniuose turnyruose, o tai liečia ir nacionalinę vyrų komandą, kuri rugsėjį turėjo žaisti „Eurobasket 2015“.

Liepos 22-ąją dieną FIBA nusprendė diskvalifikuoti Rusijos krepšinio federaciją (RFB) dėl politinių sprendimų organizacijoje. Šis FIBA sprendimas reiškia, kad Rusijos rinktinės negali varžytis tarptautiniuose turnyruose, o tai liečia ir nacionalinę vyrų komandą, kuri rugsėjį turėjo žaisti „Eurobasket 2015“.

„Gavome oficialų laišką iš FIBA. Jame pasakyta, kad esame šalinami iš FIBA. Spręsime situaciją kartu su Rusijos sporto ministru ir Rusijos olimpiniu komitetu. Rusijos dalyvavimas Europos čempionate ir kitų metų olimpinėse žaidynėse – su klaustuku“, – Rusijos naujienų agentūra TASS cituoja FIBA valdybos narį Sergejų Černovą.

FIBA sprendimas dar gali būti skundžiamas, be to, jame nenurodoma konkreti data, iki kada RFB diskvalifikuojama. Rugpjūčio 8-9 dienomis rusai pakviesti į FIBA susitikimą centriniame biure, kuriame bus sprendžiama susidariusi situacija.

„Eurobasket 2015“ turnyre rusai turėjo žaisti Monpeljė mieste, A grupėje, kurioje dar rungtyniauja Prancūzija, Suomija, Lenkija, Izraelis bei Bosnija ir Hercegovina.

Skandalai Rusijos krepšinyje

Dar 2013 metų liepos mėnesį iš RFB prezidento posto atsistatydino Aleksandras Krasnenkovas, o jį rugpjūtį pakeitė Julija Anikejeva, iki išrinkimo ėjusi laikinosios prezidentės pareigas.

Vėliau Permės krašto krepšinio federacija kreipėsi į teismą su reikalavimu, panaikinti visus RFB rinkimų konferencijos 2013 m. rugpjūtį priimtus sprendimus, išskyrus vieną – palikti J.Anikejevą prezidente. Jos išrinkimą prezidente neteisėtu jau buvo pripažinęs kitas teismas.

Rugpjūčio 2-ąją turėjo vykti nauji RFB prezidento rinkimai. Didžiausia Rusijos krepšinio žvaigždė Andrejus Kirilenka neseniai viešai paskelbė apie ketinimą kandidatuoti į RFB prezidento postą ir įvesti federacijoje tvarką. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius