Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 18

Rusų žiniasklaida: „Mus ir vėl nugalėjo Sabonis, lietuviams – tai vis dar principinė dvikova“

Šeštadienio vakarą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Espo mieste (Suomija) vykusiame draugiškame trijų komandų turnyre iškovojo antrą pergalę iš tiek pat galimų – 88:72 įveikė Rusijos rinktinę bei finišavo pirmoje vietoje. 24sek kviečia pažvelgti, ką po pralaimėtų rungtynių rašo Rusijos krepšinio apžvalgininkai.
Domantas Sabonis ir Lietuvos rinktinės aistruoliai
Domantas Sabonis ir Lietuvos rinktinės aistruoliai / krepsinionamai.lt nuotraukos

Championat.ru žurnalistas Igoris Baryševas, prisimindamas Domanto tėtį Arvydą, pasitelkia skambią antraštę: „Sabonis ir vėl nugalėjo Rusiją“, paskui pridėdamas: „Kol kas mes negalime įveikti komandų, turinčių galingus centrus“.

„Mūsų startiniame penketuke nebuvo stipraus vidurio puolėjo, kuomet varžovų gretose matėme kaip tik aiškiai išreikštą penktą numerį, per kurį ir sukosi žaidimas. Dvikova su Lietuva kažkuo buvo panaši į akistatą prieš Iraną, kurie turėjo Hamedą Haddadi. Tąkart būdavo situacijų, kuomet keturi mūsų krepšininkai būdavo aplipę aplink Haddadį, tačiau visi žinome, kaip tas susitikimas baigėsi“, – panašumų įžvelgė Baryševas.

Priminsime, kad tose rungtynėse buvęs NBA krepšininkas H.Haddadi pelnė 26 taškus ir atkovojo 14 kamuolių, o Iranas laimėjo 91:84.

Vakarykštėse rungtynėse D.Sabonis surinko 25 taškus ir pridėjo 13 atkovotų kamuolių.

„Jau tapo tradicija, kad mes lėtai pradedame rungtynes. Lietuviai pabėgo ir kontroliavo rungtynes, o viską savo rankose laikė Sabonis.

Lietuvos rinktinė įrodė, kad jau dabar yra labai geros sportinės formos. Jei jie tai išlaikys iki čempionato pradžios, neabejotinai bus pretendentai laimėti pasaulio taurės medalius“, – teigė Championat.ru žurnalistas.

Įvertindamas savo šalies šansus, I.Baryševas pažymėjo, kad kelias pasiekti ketvirtfinalį yra labai sudėtingas, todėl viskas – pačių krepšininkų rankose.

krepsinionamai.lt nuotr./Lukas Lekavičius
krepsinionamai.lt nuotr./Lukas Lekavičius

Tuo tarpu sport-express.ru atstovas Dmitrijus Kuznecovas liko nepatenkintas, kad rusams ir vėl teko žaisti prieš publiką bei išskyrė lietuvių principingumą.

„Antrą kartą per savaitę mūsų krepšininkai žaidė prieš susirinkusius aistruolius, nors rungtyniavo neutralioje aikštelėje. Garsūs lietuvių fanai švilpė beveik per kiekvieną Rusijos ataką.“

krepsinionamai.lt nuotr./Lietuvos rinktinės aistruoliai Suomijoje
krepsinionamai.lt nuotr./Lietuvos rinktinės aistruoliai Suomijoje

Visgi žurnalistas žavėjosi Lietuvos aistra krepšiniui ir šiuo klausimu peikė saviškius.

„Suprasti krepšinio svarbą Lietuvoje užtenka pažiūrėjus tiesioginę susitikimo transliaciją. Daug reklamų – nuo sūrio iki merginų ant ekskavatorių – visi prekiniai ženklai ir rėmėjai lenkiasi nacionalinei krepšinio rinktinei.

Už dviejų savaičių prasidedantis pasaulio krepšinio čempionatas lietuviams turbūt didžiausias metų įvykis, tačiau mūsų televizija net nesuranda galimybės transliuoti sovietinio derbio rungtynių“, – mintimis dalijosi Kuznecovas.

Sport-express.ru žurnalistas pateikia savo nuomonę ir apie pačią Lietuvos rinktinę.

„Lietuviai tikrai gali būti įrašyti tarp pasaulio čempionato favoritų. Naujoji karta užaugo ir ji pasiruošusi atsirevanšuoti už nesėkmes Rio olimpinėse žaidynėse bei 2017 metų Europos čempionate. 45-erių strategas Dainius Adomaitis užnugaryje turi didelį pasitikėjimą.

Be keleto „Žalgirio“ krepšininkų, Lietuvą reprezentuoja ir du JAV žaidžiantys krepšininkai – Jonas Valančiūnas bei Domantas Sabonis. Praėjo 30 metų, bet ši pavardė ir vėl linksniuojama Lietuvoje. Nuo Arvydo Sabonio sūnaus, kuriam 23-eji, šiandien kentėjome ir mes.“

D.Kuznecovui įsiminė ir paskutinė Lietuvos rinktinės ataka, kurios metu lietuviai nusprendė tęsti žaidimą.

„Lietuvos rinktinė pasielgė labai nedžentelmeniškai. Matyt, jiems žaidimas su Rusija vis dar yra principo dalykas“, – savo straipsnį pabaigė apžvalgininkas.

VIDEO: Lietuviai pergalingai baigė turnyrą Suomijoje

Šiandien Lietuvos rinktinė grįžo į Vilnių ir surengs keturias treniruotes sostinėje. Rugpjūčio 21 dieną lietuviai išvyks į Seulą, kur dalyvaus keturių komandų kontroliniame turnyre ir išmėgins jėgas su Pietų Korėjos, Čekijos ir Angolos rinktinėmis. Į šį turnyrą vyks 14-a krepšininkų.

Lietuva pasaulio čempionato Kinijoje pirmojo etapo H grupėje žais su Senegalu (rugsėjo 1 d., 14.30 val.), Kanada (rugsėjo 3 d., 14.30 val.) ir Australija (rugsėjo 5 d., 14.30 val.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius