TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 10 04

„Ryto“ kovos keliasi į mokamą eterį, sirgaliai pyksta: „Neremsiu Kauno „Žalgirio“

Vilniaus „Ryto“ rungtynes FIBA Čempionų lygoje jau nuo šio trečiadienio bus galima išvysti tik per mokamą televiziją – „TV3 Sport“ arba „Go 3“. Pastaroji šiemet tapo ir principinio vilniečių varžovo – Kauno „Žalgirio“ – generaline rėmėja. Įširdę „Ryto“ gerbėjai lieja pyktį internete, vadovai teisinasi, kad nuo jų niekas nepriklauso, o televizija teigia burianti patogesnį paketą krepšinio sirgaliui vienoje vietoje.
LKL susitinka: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Vilniaus „Ryto“ sirgalių plakatas rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Iš principo nepirksiu, nes neketiniu skirti nė cento „Žalgirio“ rėmėjui“, – po „Ryto“ įrašu feisbuke apie pasikeitusią televiziją piktinosi sirgalius.

„Remi „Go 3“, remi „Žalgirį“. Aš to nenoriu ir nedarysiu“, – pridūrė kitas.

Praėjusį sezoną „Ryto“ kovas FIBA Čempionų lygoje transliavo TV6.

„Pagrindinis, nemaloniausias dalykas, kad gerbėjai negalės nemokamai stebėti mūsų rungtynių“, – kalbėdamas su 15min apgailestavo „Ryto“ direktorius Justas Jankauskas.

„Kitas dalykas – tie, kurie norės žiūrėti, mokės pinigus ir rems „Žalgirį“. Aišku, ne tiesiogiai, bet (rems), – pažymėjo ir pats „Ryto“ vadovas. – Papuolėme į situaciją, į kurią nenorėjome papulti. Nuo mūsų niekas nepriklauso. Teises pardavė Čempionų lyga, ne mes.“

nuotr. Vilniaus „Ryto“/Justas Jankauskas
nuotr. Vilniaus „Ryto“/Justas Jankauskas

Įdomiausia, kad už parduotas televizijos teises „Rytas“ iš Čempionų lygos jokios papildomos finansinės naudos negauna. „Ir pernai jos negavome, bet turėjome laidelę per ilgąją pertrauką, galėjome patys ją kurti, ir turėjome reklamines pozicijas“, – teigė jis.

„Ryto“ klubo direktoriaus teigimu, sprendimą perkeli vilniečių rungtynes iš nemokamos televizijos į mokamą priėmė TV3 grupė.

„Bandėme aiškintis su Čempionų lyga. Jie supratę, kad situacija panaši, kaip ir pernai yra, kad per tą pačią televiziją transliuos, – tęsė J.Jankauskas. – Manau, televizija taip nusprendė. Jie susidėliojo sporto paketą, kuris būtų „Go 3“ televizijoje. Bandėme tartis, kad grąžintų mus į nemokamą eterį. Jeigu būtų lietuviai, gal ir būtų pavykę, bet dabar, kaip suprantu, valdo latviai, pagrindinis kontaktas buvo latvis.“

Sutartis nesikeitė

Kad sutartis su Čempionų lyga liko ta pati, kaip ir praėjusiame sezone, 15min patvirtino ir TV3 grupės komunikacijos vadovas Baltijos šalims Žilvaras Zinkevičius.

„Niekas nepasikeitė. Jokių naujų sutarčių nėra. TV3 grupė šias teises turėjo ir praėjusiame sezone. Rodysime „Ryto“ rungtynes per „TV3 Sport“ kanalus ir per „Go 3“, – kalbėjo pašnekovas.

Jo teigimu, sprendimas „Ryto“ rungtynes iš nemokamo eterio perkelti į mokamą, padarytas dėl patogumo krepšinio sirgaliui.

„Todėl, kad „Go 3“ tampa tikru krepšinio centru Lietuvoje, kuris rodo visas krepšinio rungtynes – NBA, Eurolygą, Čempionų lygą, Europos taurę, 3x3, LKL, Ispanijos lygą, FIBA turnyrus. Jeigu žmogus domisi krepšiniu, tai pas mus jis gauna viską viename. Ir čia dar ne pabaiga, mes dar daugiau naujienų, susijusiu su krepšiniu, pateiksime“, – tęsė Ž.Zinkevičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Go 3“ šiemet tapo generaliniu Kauno „Žalgirio“ partneriu.
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Go 3“ šiemet tapo generaliniu Kauno „Žalgirio“ partneriu.

Jis nesutiko, kad „Ryto“ sirgaliai, pirkdami „Go 3“ televiziją, turėtų jaustis lyg remdami principinį varžovą krepšinio aikštėje.

„Sakyčiau, čia labai pritemtas dalykas. Tai, kad „Go 3“ remia „Žalgirį“ – tai visiškai nesusiję dalykai. Mes padedame vystyti visą Lietuvos krepšinį – nupirkdami transliacijos teises stengiamės, kad visi galėtų pamatyti, kuo daugiau rungtynių. Dėl to dabar piktintis, kad vienas projektas yra daromas bendrai su „Žalgiriu“? Niekas nesako, kad nedarysime ir su kitais klubais. Nėra taip, kad dirbame su „Žalgiriu“, o visi kiti klubai – užmirštami. Jokiu būdu. Visos transliacijos keliauja į vieną vietą, kad klubams būtų pakankamas dėmesys, kad būtų galima pamatyti visas tos komandos rungtynes, nesvarbu, kokiame turnyre ji žaistų. Suprantu priekaištus, jie – logiški, bet ar pagrįsti – klaustukas“, – pridūrė Ž.Zinkevičius.

Pirmąsias rungtynes FIBA Čempionų lygoje Vilniaus „Rytas“ žais jau šį trečiadienį – išvykoje su Oldernburgo „EWE Baskets“ klubu iš Vokietijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius