Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 11

„Ryto“ lyderis kalba garsiai: „Mums reikia naujo įžaidėjo“

Vilniaus „Rytas“ dar kartą įsitikino, kokia gili komandos žaizda, kai dėl kryžminio kelio raiščio traumos trimis mėnesiais anksčiau sezoną baigė Chrisas Krameris. Esamų žaidėjų nepakanka, – mano ir Vilniaus „Ryto“ lyderis Arciomas Parachouskis.
Artsiom Parakhouski
Artsiom Parakhouski / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

A.Parachouskis grūmėsi kaip lokys, bet Baltarusijos krepšininkas per dažnai atrodė vienišas LKL mūšio lauke su „Žalgiriu“.

Nors pelnė 17 taškų, atkovojo 7 kamuolius, vidurio puolėjas buvo vienintelis „Ryto“ žaidėjas, surinkęs dviženklį naudingumo balų skaičių (18) košmariškose komandai rungtynėse Vilniuje.

Ten „Rytas“ 59:85 buvo sutriuškintas „Žalgirio“, kuris darsyk priminė, kad be Chriso Kramerio vilniečių atakos ritasi sunkiai.

Tik 59 taškai, didesnis klaidų (17) nei rezultatyvių perdavimų (13) skaičius bylojo ne tik apie vilniečių nuovargį, susikaupusį per sunkią savaitę, per kurią teko atlaikyti tris sunkias dvikovas.

„Manau, kad mums reikia įžaidėjo. Nežinau, ką galvoja klubo vadovybė, ar ji ieško naujų žaidėjų, bet mums reikia pastiprinimo, – paklaustas, ar komandai reikėtų naujų žaidėjų, sakė A.Parachouskis. – Mūsų trumpa rotacija. Aštuoni žaidėjai, tas branduolys, žaidžia po daug laiko. Ši savaitė mums buvo sunki, trejos rungtynės per šešias dienas, dar kelionės. Žaidžiant 6-8 žaidėjams yra sunku.“

VIDEO: Arciomas Parachouskis: „Mums reikia dar vieno įžaidėjo“

A.Parachouskio nuomone, tai „Rytas“, o ne „Žalgiris“ buvo kitoks, lyginant su maču prieš tris savaites, kai Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finale Vilniaus ekipa šventė pergalę prieš Kauną.

„Nesakyčiau, kad „Žalgiris“ pasikeitė. Aišku, jie turbūt dabar pakilime, daugiau nei 30 taškų skirtumu laimėjo prieš „Gran Canaria“. Mes žinojome, kad jie atvažiuos čia, norėdami įrodyti, kad tas pralaimėjimas taurės finale buvo atsitiktinis.

Žinojome, kad žais aktyviai, agresyviai, o mums tiesiog trūko jėgų“, – kalbėjo A.Parachouskis.

Jis pats ypač priklausomas nuo įžaidėjo. Nors rungtynėse su „Žalgiriu“ komandos draugai dažnai ieškojo ir rasdavo baltarusį po krepšiu, A.Parachouskis neslėpė, kad su Ch.Krameriu gyvenimas buvo lengvesnis. Kaip ir rungtynėse su „Valencia“, taip ir mače su „Žalgiriu“ vilniečiai nerado būdų, kaip išlaikyti aukštą atakų organizavimo lygį.

„Chrisas mūsų įžaidėjas, kapitonas, lyderis. Sunku pakeisti greitai žaidimą, kai netenki lyderio, kuris savo veiksmais atverdavo erdves kitiems žaidėjams.

Šioje situacijoje kitiems jo pozicijos žaidėjams reikia daryti progresą, kad užimtų jo vietą“, – sakė A.Parachouskis.

Rokas Stipčevičius stojo į pagrindinio įžaidėjo poziciją ir per pastarąsias dvejas rungtynes pelnė po 8 taškus ir 4 rezultatyvius perdavimus, tačiau taiklumas nebuvo aukštas, kroatas suklydo po 3 kartus.

Mindaugas Girdžiūnas pelnė po 6 taškus, atliko po 0,5 perdavimo, o trečiasis įžaidėjas Aistis Pilauskas nepelnė nė taško ir neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo, nepaisant matomų didelių pastangų per 10 minučių pastarosiose rungtynėse.

„Aišku, kad jaučiasi, – apie Ch.Kramerio praradimą sakė M.Girdžiūnas. – Kai tokia trumpa rotacija, labai jaučiasi, o dar kai iškrenta pagrindinis žaidėjas, ypač nelengva. Tačiau nereikia teisintis. Turi ir kiti žaidėjai pavaduoti.“

VIDEO: Mindaugas Girdžiūnas po antausio nuo „Žalgirio“: „Kai kur rizikavome“

Paklaustas, ar jaučia, jog jo pozicijoje reikalingas būtų naujas krepšininkas, gynėjas adresavo klausimą.

„Čia ne man klausimas, tai sprendžia treneriai ir vadovai. Mes klausome ir žaidžiame ten, kur mus pastato, – sakė M.Girdžiūnas. – Negaliu pasakyti, kur geriau jaučiuosi pats. Man patinka žaisti ir pirmoje, ir antroje pozicijose. Tik traumos paveikia mus, mūsų žaidimas išsibalansuoja. Gal dar pagerės?“

„Žalgirio“ gynėjai šįkart užgožė savo varžovus. „Žalgirio“ gynėjai net ir be rungtynes dar praleidusio Nate'o Wolterso atakavo it iš natų – Thomasas Walkupas (21 taškas), Marius Grigonis (16), Leo Westermannas (14) ir Rokas Jokubaitis (4) drauge pelnė 55 taškus – du trečdalius visų svečių taškų.

VIDEO: Th.Walkupas su malonumu mokosi iš Šaro pamokų

„Pradžioje rungtynių šiek tiek rizikavome, ypač ties Th.Walkupo metimais. Buvo netikėta, kad jis taip gerai pataikė. Be to, padarėme klaidų ginantis prieš A.Milaknį. Tai skaudžiai atsiliepė ir mes gavome tą atkarpą“, – pripažino M.Girdžiūnas.

Akivaizdu, kad su Ch.Krameriu ne tik „Ryto“ puolimas, bet dar labiau gynyba buvo tvirtesnė. Tai pripažino ir „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius, po rungtynių taręs gerų žodžių varžovui.

„Žmogui gali palinkėti tik stiprybės, kai jis patiria skaudžiausią dalyką mūsų profesijoje. Blogiausia, kad jam ta trauma atėjo tada, kai jis turbūt žaidė savo geriausią krepšinį. Žinote, nemanau, kad su juo mūsų gynyba būtų kažkiek pasikeitusi. Aišku, kažkiek rizikuotume.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mantas Ambraška ir Chrisas Krameris
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mantas Ambraška ir Chrisas Krameris

Krameris sužaidė nuostabų KMT savaitgalį, kai jis nubaudė mus ir Klaipėdą. Manau, svarbiausia, kad jis gerai besiginantis žaidėjas. Ta jo galimybė gintis per kelias pozicijas „Rytui“ padeda. Aišku, dar greitas puolimas.

Bet svarbiausia, kad žmogus išgytų. Kaip sportininkas sportininkui, žinau, kad tai labai skausmingas dalykas.”

Ch.Kramerio laukia dešinio kelio kryžminio raiščio operacija, jis aikštėje veikiausiai pasirodys tik rudenį.

„Ryto“ sporto direktorius Linas Kleiza praėjusią savaitę kalbėdamas su 15min pareiškė, kad naujo įžaidėjo paieškos jau prasidėjo.

Vilniaus komandos treneris Dainius Adomaitis po ketvirtfinalio serijos su „Valencia“ pareiškė, kad prašys klubo vadovų dviejų žaidėjų, ne tik įžaidėjo, bet ir sunkiojo puolėjo, kad galėtų padėti vienam šioje pozicijoje likusiam Eimantui Bendžiui bei praplėsti rotaciją, kuri reikalinga intensyviam krepšiniui. Bet po mačo sekmadienį D.Adomaitis nenorėjo atsakyti, kaip klubo vadovai reagavo į jo prašymą.

VIDEO: „Ginčas“ po „Ryto“ ir „Žalgirio“ mūšio: pagalbos šauksmas, į kurį privaloma atsiliepti sostinėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius