Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 22

„Ryto“ vardą dar koledže išmokęs J.Gorhamas: „Daug negalvojau – tai prestižinis klubas“

Justinas Gorhamas buvo mažai kam Lietuvoje girdėtas krepšininkas iki praėjusios savaitės, kai sutartį su juo pasirašė Vilniaus „Rytas“, bet pats amerikietis jau prieš kelerius metus išmoko Lietuvos čempionų komandos pavadinimą.

Penkis mėnesius trukusios „Ryto“ naujoko paieškos aukštaūgių grandžiai sustiprinti pagaliau baigtos.

24-erių 201 cm ūgio Justinas Gorhamas atvyko į Lietuvos sostinę šeštadienį ir jau šįvakar debiutuos „Ryto“ gretose bene svarbiausiose sezono rungtynėse, kuriose vilniečiai bandys pratęsti savo tarptautinį sezoną.

Antrą sezoną Europoje leidžiantis amerikietis užsirekomendavo 2021–2022 m. sezone, kai Bonos „Telekom Baskets“ gretose Vokietijos pirmenybėse rinko po 8,9 taško ir 5,6 atkovoto kamuolio, o dar labiau savo akcijas jis pasikėlė šį sezoną, kai Izraelio čempionate su Galil Gilboa „Hapoel“ komandos apranga fiksavo 13,5 taško ir 9,9 sugriebto kamuolio rodiklius.

Imago / Scanpix nuotr./Justinas Gorhamas
Imago / Scanpix nuotr./Justinas Gorhamas

Vis dėlto J.Gorhamui pabodo pralaiminėti paskutinę vietą užimančioje Izraelio lygos komandoje.

Dar prieš kelerius metus su Hjustono universiteto „Cougars“ komanda iki NCAA finalo ketverto žengęs ir toje komandoje labai svarbų vaidmenį (vid. 8,4 taško ir 8,6 atkovoto kamuolio) turėjęs J.Gorhamas gavęs „Ryto“ pasiūlymą jau žinojo, ką rinksis.

Pasirodo, jam rungtyniaujant universitete, vienas jo trenerių buvo Hollisas Price'as, prieš keliolika metų dirigavęs tuomečio Vilniaus „Lietuvos ryto“ atakoms – Lietuvoje amerikietis žaidė 2007–2008 m. sezone, kai sostinės ekipa dar rungtyniavo Eurolygoje.

„Scanpix“ nuotr./Hollisas Price'as
„Scanpix“ nuotr./Hollisas Price'as

Todėl vos gavęs pasiūlymą iš Vilniaus J.Gorhamas surinko savo buvusio trenerio numerį bei pernelyg daug nesvarstęs pasirinko „Ryto“ variantą.

„Pasitaikius galimybei prisijungti prie „Ryto“ daug negalvojau, – 15min po vienos iš pirmųjų treniruočių „Ryto“ gretose pasakojo amerikietis. – Tai prestižinis ir konkurencingas klubas. Norėjau pokyčių, o „Rytas“ buvo toks variantas, kuriam negalėjau atsispirti.“

Šįvakar su naująja savo komanda J.Gorhamas stos į žūtbūtinę kovą FIBA Čempionų lygoje su Manresos BAXI, kurioje vilniečiams bus būtina laimėti bent 13 taškų skirtumu, o mačo išvakarėse „Ryto“ naujokas susėdo su 15min žurnalistu pokalbiui apie priežastis, dėl kurių jis pasirinko „Rytą“, savo ambicijas, įdėmiai stebimą Eurolygą ir „Žalgirį“ bei Vilnių rekomendavusį buvusį trenerį.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Justinas Gorhamas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Justinas Gorhamas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius