Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 03

S.Prestis tikisi komandoje išlaikyti R.Westbrooką ir nekantrauja pradėti kitą sezoną

„Oklahoma City Thunder“ sezonas jau baigėsi, tačiau šią savaitę įvyko spaudos konferencija, kurioje dalyvavo ekipos generalinis vadybininkas Samas Prestis. Jis su žurnalistais aptarė Russello Westbrooko perspektyvas likti klube, artėjančią vasarą bei savo šio sezono vertinimą.
Samas Prestis
Samas Prestis / „Scanpix“/AP nuotr.

„Thunder“ savo sezoną baigė jau pirmame atkrintamųjų varžybų etape, nes rezultatu 1-4 pralaimėjo Jameso Hardeno vedamai „Rockets“, tačiau komandos generalinis vadybininkas S.Prestis džiaugėsi savo ekipos pasiekimais.

„Labai didžiuojuosi tuo, ką pavyko pasiekti mano komandai, tačiau reikia pripažinti, kad norisi, jog sezonas vis dar tęstųsi“, – atskleidė S.Prestis.

Praėjusią vasarą Oklahomą paliko Kevinas Durantas, o be savo kolegos likęs R.Westbrookas tapo pirmuoju krepšininku nuo 1961-1962 m. sezono, kuriam pavyko vidutiniškai reguliariajame sezone rinkti trigubą dublį.

Nuo liepos 1-osios „Thunder“ lyderis galės su savo klubu pasirašyti naują milžinišką sutartį arba 2018-aisiais ją nutraukti bei persikelti kitur.

„Kai ateis laikas, tuomet mes susėsime ir pakalbėsime apie ateitį, – pasakojo Oklahomos klubo vadybininkas. – NBA bus labai naudinga, jog ekipos savo žvaigždėms gali pasiūlyti gerokai didesnius pinigus. Labai tikimės, kad R.Westbrookas mūsų komandoje rungtyniaus dar daugelį metų.“

Po šio sezono su „Thunder“ klubu sutartys baigsis Taj Gibsonui, Andre Robersonui bei Nickui Collisonui, o jų ateitį gaubia nežinia. Galbūt tik A.Robersonas turėtų likti ekipoje, nes jis yra apribotasis laisvasis agentas. S.Prestis galės pagerinti bet kokios kitos komandos pasiūlymą ir išsaugoti savo gynybos ramstį ekipoje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andre Robersonas ir Russellas Westbrookas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andre Robersonas ir Russellas Westbrookas

„Andre labai patinka čia žaisti, – teigė S.Prestis. – Džiugu, kad pats krepšininkas rodo didžiulį norą likti.“

„Thunder“ vadovas taip pat tikisi savo gretose išlaikyti ir vos 128 minutes reguliariajame sezone sužaidusį N.Collisoną:

„Su juo neseniai turėjome labai malonų pokalbį. Tikiuosi, kad turėsime galimybę Nicką išlaikyti savo sudėtyje.“

„Thunder“ turi galimybę vasarą viršyti algų kepurę ir pasiūlyti sutartį T.Gibsonui, o tai būtų visai logiškas sprendimas. Jis sustiprintų Oklahomos komandos priekinę liniją.

Sudėjus R.Westbrooko, Eneso Kanterio, Victoro Oladipo ir Steveno Adamso sutartis mes gausime 89,8 mln. JAV dolerių. Kitą sezono prognozuojama algų kepurė sieks 101 mln. JAV dolerių.

Tai reiškia, kad S.Prestis tikrai nesėdės sudėjęs rankų ir bandys sustiprinti sudėtį. „Thunder“ artėjančioje naujokų biržoje turės 21 šaukimą, o jų komplektacija yra trečia jauniausia visoje NBA.

„Thunder“ komandos vadovas taip pat atskleidė, kad vasarą bus ieškomas atsarginis įžaidėjas: „Apie šios pozicijos krepšininką manęs nepažįstami žmonės klausia net parduotuvėje.“

S.Prestis taip pat atskleidė, kad norėtų, jog kitas sezonas startuotų jau šiandien, tačiau jis bus priverstas laukti, kol kitos komandos pabaigs šiuos krepšinio metus.

Šiuo metu NBA atkrintamosiose varžybose vyksta konferencijų pusfinaliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius