Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 06

Šalenga: jei reiks visų septynerių rungtynių – žaisime

Vienas labiausiai patyrusių Kauno „Žalgirio“ krepšininkų Dainius Šalenga prieš Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo seriją nesikrato atsakomybės. Nors puolėjas įsitikinęs, kad septynerių rungtynių neprireiks, bendraudamas su žurnalistais tvirtino, jog rungtyniaus tiek, kiek reikės.
Rungtynių akimirkos
D.Šalenga puikiai pažįsta LKL finalų atmosferą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dainiau, kokios nuotaikos prieš lemiamą seriją?
Visi esame susikaupę, ruošiamės rungtynėms. Paskutinės rungtynės (BBL finalas) buvo nesėkmingos, todėl žaidėjai dabar turi savų ambicijų ir stengsis parodyti, jog nesame tiek blogi, kiek tada pralaimėjome. Tie, kas yra žaidę finaluose, žino, kokia tvyro nuotaika, kaip jie vyksta ir vyrai pasiruošę.

Ką reikėtų padaryti gynyboje, kad šį serija būtų laimėta?
Daugiausiai problemų mums pridaro jų žaidimas du prieš du. Eidsonas tiek pats įmeta daug taškų, tiek gali atiduoti perdavimą ir po krepšiu, ir žmogui prie tritaškio linijos. Todėl mūsų pagrindinis uždavinys – kiek galima labiau pristabdyti žaidimą du prieš du.

Pirmosiose rungtynėse nežais A.Milaknis. Tiek jums, tiek J.Mačiuliui teks didesnis krūvis. Užteks jėgų?
Kito pasirinkimo nėra, reiks žaisti.

Pastaruoju metu demonstravai neblogą sportinę formą. Pavyks ją pratęsti ir finalo serijos metu?
Norėčiau, kad ta forma išsilaikytų. Aišku, rungtynių daug, teks žaisti kas antrą ar kas trečią dieną, bet rungtynės yra svarbios ir man pačiam norėtųsi, kad tas indėlis į komandos pergales būtų kiek galima didesnis.

Lems pirmos dvejos rungtynės. Abiem komandoms jos bus labai svarbios. (D.Šalenga)

Ar aikštės pranašumas gali turėti svarbų vaidmenį šioje serijoje?
Aš manau, kad vis tiek turi. Namuose žaisti yra lengviau. Žinoma, neaišku, kaip viskas bus galutiniame variante. Savoje salėje yra maloniau žaisti, nei išvykoje. Visgi, kaip rodo rezultatai, mes pakankamai neblogai žaidėme Vilniuje, jie pakankamai neblogai žaidė Kaune. Todėl dabar sunku pasakyti, bet aš manau, kad turi reikšmę.

Šių metų „Žalgiris“ yra vienas jauniausių. Jūs, kaip patyręs žaidėjas, jaučiate pareigą padėti, patarti jaunesniems žaidėjams?
Yra nemažai žaidėjų, kurie dar nežaidė finalų. Aš jų esu žaidęs nemažai ir žinau, kad tai nėra lengva. Tiek spauda, tiek visi žmonės kalba, todėl įtampa atsiranda. Tos dvi trys savaitės būna kaip ant adatų. Pats jau esu visą tai atlaikęs ir, kol to nepajauti, sunku įsivaizduoti. Tų patarimų yra, bet patarimai lieka patarimais, o aikštelėje viskas būna kitaip. Kai žmogus nėra žaidęs, įtampa slegia ir sužaidi ne taip, kaip nori.
Finalo seriją sudaro mažiausiai ketverios rungtynės, todėl visi žmonės gaus progą pasireikšti. Aišku, vyresni žaidėjai rungtyniaus daugiau, bet ir jaunimui treneris atras laiko, nes kažkas prisirinks pražangų, kažkam reikės truputėlį pailsėti. Per aštuonias ar devynias dienas bus sužaistos ketverios rungtynės, todėl visi turės įnešti savo indėlį.

Sprendžiant pagal šio sezono „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes peršasi išvada, kad bus 4:3. Ką pats manai?
Aš manau, kad lems pirmos dvejos rungtynės. Abiem komandoms jos bus labai svarbios. Tos dvejos rungtynes nulemia tolesnę eigą. Jei kažkas įsižaidžia, pajunta žaidimą, sustabdyti būna labai sunku. Jei kažkas pakliūna į duobę, laiko atsigauti irgi nėra. Žiūri, kad jau ketverios rungtynės praėjo, o tu nieko nenuveikei. Aš manau, kad tiek rungtynių neprireiks, bet jei siekiant pergalės turėsime sužaisti septynerias rungtynes, tai žaisim.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius