Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 13

Šampanu dusyk aplietą lietuvės triumfą lydi klausimas dėl ateities

Putojančio gėrimo purslai tikriausiai dar nenudžiuvo nuo Lauros Juškaitės rūbų, bet Europos taurę laimėjusios Lietuvos krepšininkės džiaugsmas yra praskiestas nepastebimu apmaudu – ji norėjo, kad pati būtų labiau prisidėjusi prie „Valencia“ komandos titulo.
Laura Juškaitė (dešinėje) su „Valencia“ komanda triumfavo FIBA taurės turnyre.
Laura Juškaitė (dešinėje) su „Valencia“ komanda triumfavo FIBA taurės turnyre. / FIBA nuotr.

„Pasiruošusios? Pasiruošusios? Vienas, du trys!“ – keliolika sekundžių laukimas „Valencia“ persirengimo kambaryje netrukus virto tikra šampano fiesta aplink pirmąjį trofėjų per Ispanijos klubo istoriją.

Prieš septynerius metus ant bankrutavusio „Ros Casares" pamatų sukurtas klubas savo gyvenimą pradėjo nuo antrosios Ispanijos lygos 2014 metais, o sekmadienį Vengrijoje laimėjo Europos taurę, po itin dramatiškos rungtynių pabaigos nugalėjęs Venecijos „Reyer“, nepaisant italų klubui 10 taškų pelniusios Gintarės Petronytės pastangų.

Europos taurę jau dusyk su kitais klubais laimėjusi G.Petronytė šįkart tenkinosi antrąja vieta, bet prie titulo prisilietė kitos lietuviškos rankos.

Nuo šio sezono pradžios Valensijos klube rungtyniaujanti Laura Juškaitė džiūgavo po dramatiškos mačo pabaigos.

Nors likus 1,2 sek. po Yvonne Anderson prasiveržimo vienu tašku į priekį buvo įsiveržusi Italijos komanda, per likusį laiką Ispanijos komanda surado po krepšiu Raguel Carrerą, kuri buvo sustabdyta pražanga. 19-metė šaltakraujiškai sumetė abi baudas ir taip nulėmė pergalę 82:81 bei ispanišką šventę, į kurią pateko ir jaunoji lietuvė. Jai ši savaitė prasidėjo bemiege naktimi.

„Apsilaistėme, pašokome, paskui viešbutyje pavakarieniavome, o trečią nakties pajudėjome iš Vengrijos, – pasakojo L.Juškaitė. – Grįžus oro uoste sutiko žurnalistai ir sirgaliai, paskui prie arenos sustojome, ten vėl buvo atvykę daug aistruolių. Pasidarėme nuotraukų, vėl apsilaistėme šampanu.

Antradienį – šventiniai pietūs su klubo administracija, o tada šventės baigsis – penktadienį Ispanijos ketvirtfinalio rungtynės. Reikia ir treniruotis, ne tik švęsti.”

23 metų lietuvė įrašė savo pavardę į ne patį ilgiausią sąrašą Lietuvos krepšininkių, kurios iki šiol yra laimėjusios tarptautinius trofėjus su klubais.

Vienintelė Jurgita Štreimikytė yra triumfavusi moterų Eurolygoje, kai 2009 metais sezono finiše prisidėjo prie Maskvos srities „Spartak“, tuomet remtam Šabtajaus Kalmanovičiaus, kuris buvo nušautas tais pačiais metais Rusijos sostinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius