Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šansas kitam treneriui: „Wolves“ išsiskyrė su Kęstučiu Kemzūra

Vilniaus „Wolves“ komandos vyr. treneris Kęstutis Kemzūra palieka savo postą. Sprendimas nutraukti sutartį priimtas abipusiu susitarimu, – sekmadienį paskelbė „Wolves“ klubas.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Krepšinio specialistas į komandos trenerių štabą atvyko praėjusių metų kovo mėn., debiutiniam klubo sezonui artėjant prie pabaigos. Jo vadovaujama „Wolves“ tapo Šiaurės Europos krepšinio lygos vicečempione.

„Žengti šį žingsnį buvo nelengva. Vis tik, mūsų pastarojo laikotarpio komandos žaidimas netenkino nei trenerių štabo, nei klubo vadovų, o rezultatai niekaip neatspindėjo jos galimybių. Esame įsitikinę, kad komanda gali žaisti kur kas geriau. Todėl, kalbėdami su K. Kemzūra, priėjome prie bendros nuomonės, kad pokyčiai yra reikalingi, kad komanda eitų į priekį. Dėkojame jam už profesionalų darbą bei istorines klubui pergales tiek šalies čempionate, tiek Europos taurės turnyre ir linkime pačios didžiausios sėkmės ateityje“, – sprendimą aiškino „Wolves“ sporto direktorius Donatas Zavackas.

Sostinės ekipai vadovaus K. Kemzūros štabe asistentu dirbęs Nedas Pacevičius.

„Betsafe-LKL“ nuotr./Nedas Pacevičius
„Betsafe-LKL“ nuotr./Nedas Pacevičius

„Stebime ir žaidėjų, ir trenerių rinką, bet šiuo metu nusprendėme suteikti galimybę N. Pacevičiui. Tikimės, kad toks klubo sprendimas taps teigiamu impulsu komandos žaidimui“, – sakė D. Zavackas.

„Wolves“ sekmadienio vakarą Kaune sieks panaikinti 19 taškų deficitą atsakomosiose Citadele KMT ketvirtfinalio serijos rungtynėse su „Žalgiriu“.

Klubo savininkas žadėjo nekeisti ir regėjo trenerį finale

15min primena, kad K.Kemzūra prie „Wolves“ vairo stojo 2023 metų kovo mėnesio pabaigoje, kai klubas atleido Rimą Kurtinaitį.

Sezono finišas nesusiklostė, nes „Betsafe-LKL ketvirtfinalyje „Wolves“ buvo nugalėti Jonavos „CBet“ krepšininkų.

Šį sezoną „Wolves“ startavo veržliai ir vienu metu net pirmavo Lietuvos čempionate, nugalėję ir Vilniaus „Rytą“, ir Kauno „Žalgirį“.

Tačiau traumas patyrė keli svarbūs žaidėjai, komanda pateko į juodą ruožą. Nepaisant nesėkmių, klubo savininkas Gediminas Žiemelis žadėjo, kad K.Kemzūra vadovaus iki sezono pabaigos.

„Kemzūros niekas neplanavo ir neplanuoja keisti, – baikite fake news, – spalio 30 dieną socialiniame tinkle rašė verslininkas. – Darbštus treneris yra vertybė. Sezono pradžioje pratęsėme (sutartį) – klausimas uždarytas. Jis vadovaus finaluose ir pateks į istoriją.“

Istorija tapo miglota gruodį, kai „Wolves“ padėtis labai pašlijo – LKL ir Europos taurės varžybose teko skaičiuoti devynis pralaimėjimus iš eilės.

Kai „Wolves“ patyrė aštuntą nesėkmę iš eilės, G.Žiemelis gruodžio pabaigoje dar tvirtino, kad treneriu pasitikima.

„Atsibodusi frazė būtų kartoti – pasitikime trenerių štabu, net jeigu sveikintinas Kęsto techninių pražangų gavimas, – tada po „Žalgiriui“ 19 taškų pralaimėto mačo rašė G.Žiemelis. – Kas bebūtų, nekeisime nieko – nes mano filosofijoje žodis – yra įstatymas ir ilgalaikiškumo garantas.“

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Remigijus Milašius, Gediminas Žiemelis, Dovilė Barkutė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Remigijus Milašius, Gediminas Žiemelis, Dovilė Barkutė

Nors sausio pradžioje K.Kemzūros komandai pavyko nutraukti nesėkmių seriją ir laimėti porą rungtynių, pastarąją savaitę „Wolves“ patyrė du skausmingus pralaimėjimus: praėjusį savaitgalį 17 taškų pralaimėta principiniam varžovui mieste Vilniaus „Rytui“, o trečiadienį pralaimėjimas 27 taškų skirtumas Ukrainos klubui „Prometey“ padėjo tašką paskutinėms viltims iškopti į Europos taurės varžybų atkrintamąsias kovas.

Šiuo metu LKL čempionate su 12 pergalių ir 5 nesėkmėmis „Wolves“ užima ketvirtą vietą.

Europos taurės varžybose klubas su 5 pergalėmis ir 10 pralaimėjimų A grupėje rikiuojasi aštuntas tarp dešimties ekipų.

„Ačiū Kęstučiui – buvo keli dalykiški susitikimai ir, tikiuosi, buvo ir yra abipusė pagarba. Kiek žinau, klubas nedarė pastangų, kad jį atleisti, – sekmadienį po trenerio atleidimo parašė klubo savininkas G.Žiemelis. – Bet kažkaip sprendimas gimė abipusiai – ir aš jokiais būdais nelaužiau savo žodžio. Sezonas nebaigtas, biudžetas gali būti peržiūrėtas. Žiūrėsime kokį planą atneš tvirtinimui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius