-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 27

Šaro mama apie finalo ketvertą: „Jei anūkų neįkiš, skrisiu į Belgradą“

Rita Jasikevičienė prisipažino, kad širdyje jautė, jog Kaune „Žalgiris“ abusyk įveiks Pirėjo „Olympiakos“. Bet trenerio mama nerimauja dėl sūnaus sveikatos.
Rita Jasikevičienė
Rita Jasikevičienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iškart po mačo Š.Jasikevičius apkabino mamą.

Ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ sirgaliai ėjo iš proto po trečiosios pergalės prieš Pirėjo „Olympiakos“, lėmusios bilietą į Eurolygos finalo ketvertą Belgrade. O karščiausi Lietuvos čempionų stratego Šarūno Jasikevičiaus gerbėjai sėdėjo pirmoje eilėje, tiesiai už komandos atsarginių suolo.

Tai – trenerio artimieji: tėvai Rita ir Linas, žmona Anna, sūnus Lukas ir dukra Aila, brolis Vytenis su žmona ir savo atžalomis.

Per rungtynes liejęs emocijas ir stipriais žodžiais, ir mostais, po mačo šypsena nušvitęs Š.Jasikevičius atskubėjo prie šeimos ir vieną po kito čiupo artimuosius į glėbį.

Ir abu tėvai, ir brolis puikiai žino, ką reiškia varžybų įtampa – visi jie buvo sportininkai. L.Jasikevičius – stalo tenisininkas, V.Jasikevičius – krepšininkas, o didžiausių aukštumų pasiekė R.Jasikevičienė, rungtyniavusi SSRS rankinio rinktinėje, bet dėl sūnaus paaukojusi karjerą – iš didžiojo sporto ji pasitraukė besilaukdama Šarūno.

Po serijos su „Olympiakos“ pabaigos R.Jasikevičienė „Žalgirio“ arenoje nepaleido iš rankų telefono – vienas po kito skriejo sveikinimai. O viena draugė paskambinusi prisipažino, kad jau spėjo nusidažyti plaukus žaliai.

„Ir aš rytoj gal būsiu žalia“, – pareiškė „Žalgirio“ trenerio mama.

– Gal jau užsisakėte bilietus į Belgradą?, – sportas.info paklausė R.Jasikevičienės.

– Ką jūs, dar ne.

– Bet planuojate keliauti į finalo ketvertą?

– Tikriausiai, jei anūkų neįkiš, važiuosiu. Kol kas dar nieko neplanavome.

– Mamos širdis jautė, kad viskas gerai baigsis?

– Ir šiandien, ir antradienį jaučiau, kad viskas bus gerai. O kai važiavo žaisti į Graikiją, man daug kas sakė, kad rezultatas ten bus 1:1, o aš nelabai tikėjau.

Bet kai taip gražiai žaidžia, tai aš, kaip buvusi sportininkė, tiesiog grožiuosi žaidimu. Šaunuoliai visi vyrukai, super žaidė.

– Ar Šarūnui ši serija kainavo daug sveikatos?

– Daug. Žinojau, kad jis bus geras treneris. Nes dar žaisdamas labai domėjosi viskuo. Buvo lyg treneris aikštėje.

Bet gailiuosi truputį, nes jis sveikatą paliks, būdamas toks darboholikas. Sakiau, kad Šaras atiduoda 200 procentų savęs. Tačiau išties, kaip sakė Darius Maskoliūnas, atiduoda visą 1000 procentų. Gal taip ir yra. Prieš pirmąsias sezono rungtynes jis vaikams pasakė – pasimatysime birželio mėnesį.

– Šarūnas yra sakęs, kad kartais sulaukia jūsų kritikos dėl tam tikrų žodžių, pasakytų rungtynių metu. Ar ir po šio mačo turėsite ką jam pasakyti?

– Dabar nieko nesakysiu. Bet jis žino. Jis net pasiskundė Željko Obradovičiui (Stambulo „Fenerbahče“ strategas, buvęs Š.Jasikevičiaus treneris. – aut.), kai šis buvo Lietuvoje, kad mama labai barasi ant jo. Išties, iš pradžių aš labai bardavausi dėl jo žodžių. Bet dabar, kai net teatre tokius girdi, tai ką jau čia aikštėje.

– Nesinori anūkams ausų uždengti?

– Ne. Jau ramiau reaguoju, nors rėžia ausį. Obradovičius Šarūnui sakė: sodink mamą kitoj aikštės pusėje. Tai jis man parašė: mama, gal nori, nupirksiu bilietus kitur. Tai aš jau tyliu. Nes išvarys mane (juokiasi).

Jis labai griežtas treneris. Kaimynui esu pasakojus, kad Šarūnas labai primena Igorį Turčiną (legendinis Kijevo „Spartak“ ir SSRS rankinio rinktinės treneris. – aut.past.). Ir aš tikrai bijodavau Turčino. Bet kai žmogus bijo, jis susikaupia ir gerai žaidžia. Nors aš pykdavau ant trenerio.

Po vestuvių, kai pradėjau lauktis Šarūno, Turčino komanda stovyklavo Kaune. Ir pasikvietėme į svečius, atsisveikinti, nes aš jau planavau nebežaisti. Mano vyras sako: žmona labai bijo jūsų. Tai Turčinas pasiūlė: kai Rita tave bars, parodyk mano portretą.

– Gal planuojate kaip nors palepinti sūnų?

– Tuoj bus Motinos diena. Tai tada lepinsiu. Atvažiuos abu sūnūs su vaikais, žmonomis. Tai tada lepinsiu. Nusipelnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius