-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 26

Šaro priešu tapęs Ž.Skučas atsiprašyti neketina: „Neturėjau kada, bet ir nematau už ką“

Nešvariausiu Lietuvos krepšininku tituluojamas Žygimantas Skučas vėl pasižymėjo. Panevėžio „Lietkabelio“ atstovas, kurį praėjusį sezoną tarkavo Rimas Kurtinaitis, šįkart sulaukė Kauno „Žalgirio“ sirgalių, žaidėjų ir trenerių nemalonės. Po susidūrimo su Ž.Skuču iš rikiuotės iškrito į Eurolygos atkrintamąsias prasimušusių kauniečių skrajūnas Aaronas White'as.
Žygimantas Skučas, Šarūnas Jasikevičius ir Aaronas White'as
Žygimantas Skučas, Šarūnas Jasikevičius ir Aaronas White'as / 15min nuotr.

„Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ akistata laikinojoje sostinėje klostėsi gan ramiai: panevėžiečiai ilgą laiką keletu taškelių buvo priekyje, o aikštės šeimininkai ramiai laukė galimybės perlaužti rungtynes.

Iki trečiojo kėlinio pradžios.

Ž.Skučas buvo sustabdytas dvigubos gynybos po krepšiu, pametė kamuolį ir bandė jį gaudyti, tačiau užkrito ant A.White'o kojos.

Piktas Šarūnas Jasikevičius puolė link aikštės, tačiau sustojo. Kiti „Žalgirio“ vyrai suakmenėję stebėjo, kaip A.White'as skausmo perkreiptu veidu šliaužia už galinės linijos ir kumščiu tranko į parketą.

Darius Maskoliūnas atsisukęs į „Lietkabelio“ suolą šaukė, kad panevėžiečiai žiūrėtų, ką išdarinėja Ž.Skučas. „Žalgirio“ atstovai neabejojo, kad lietuvis tyčia krito ant A.White'o.

„Ar buvo tame epizode Skučo kaltės? O tai kieno dar ten gali būti kaltė? White'o? Jis ant Skučo po švilpuko krito ar Skučas ant White'o, kur jau neturėjo šansų paimti kamuolio? – spaudos konferencijoje pratrūko Š.Jasikevičius. – Ir tai tęsiasi jau metai iš metų Lietuvos krepšinyje. Šiandien nebuvo reaguojama į tai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Pasižiūrėkite Kurtinaičio spaudos konferencijas. Kurtinaičiui, galvojate, labai malonu apie Skučą šnekėti? Jam tikrai nemalonu. Man malonu apie Skučą šnekėti? Bet reikia šnekėt, nes jis traumuoja žmones. Jis absoliučiai nesupranta, ką daro. Ir po to varianto buvo dar keturios provokacijos, kurios vėl praslydo teisėjams pro akis.“

Šaras omenyje veikiausiai turėjo Ž.Skučo apsižodžiavimus su Kevinu Pangosu. Kanadietis dėl išvykų rungtynių kambarioko traumos kaip reikiant įpyko ant „Lietkabelio“ puolėjo.

Dar prieš metus Ž.Skučo adresu ne vieną žaibą buvo paleidęs R.Kurtinaitis. Tada Panevėžio ekipos puolėjas per vienas rungtynes apsistumdymais ir kepštelėjimais iš kantrybės išvarė sostinės ekipos legionierius Drew Gordoną ir Taylorą Browną.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

Vilniečių treneris tuomet net pasakojo apie teisėjų ir trenerių seminarą, kuriame buvo diskutuojama apie nešvarius žaidėjus.

„Vienas iš herojų buvo Skučas. Jei pastebėjote, jis turi konfliktų su visais: Jankūnu, Gordonu... Aš ir paklausiau A.Pavilonio, kam mes tą vaizdo įrašą žiūrime, jei mes nieko negalime padaryti, pristabdyti. <...> Tokius nešvarius žaidimus reikėtų sustabdyti. Negalima jam neleisti žaisti, bet gal perspėti reiktų, ar panašiai. Tai nėra vienos dienos problema. Tai yra metų problema. Ir šito žaidėjo problema“, – tada kalbėjo R.Kurtinaitis.

Seniai po padidinamuoju stiklu atsidūręs Ž.Skučas neabejoja, kad sekmadienio vakaro reakcijos į susidūrimą su A.White'u – ne pačios šviesiausios jo praeities pasekmė, mat pats žaidėjas tikina jokių blogų kėslų neturėjęs.

– Kas, tavo akimis, tame epizode įvyko? 24sek paklausė Žygimanto Skučo.

– Aš nežinau, namo grįžęs pats pasižiūrėjau ir viskas atrodo normaliai. Tuo metu net nesupratau, kas atsitiko. Man batas nukrito, aš tą batą pradėjau mautis, tada visi subėgo ir pamačiau, kad jis ten guli ant žemės.

– O kaip vertini tuos kaltinimus, kad tai buvo tyčinis veiksmas?

„Žalgiriui“ buvo trečios rungtynės, sunki savaitė. Gal ir žaidėjai, ir treneris buvo pavargę ne tik fiziškai, bet ir emociškai, tai gal jie persistengė. Per daug to nesureikšminu. Ką padarysi.

– Ai ne pirmas kartas ir, tikriausiai, ne paskutinis. Stengiuosi nebekreipti dėmesio.

– Vėliau emocijas sunkiai valdė K.Pangosas, kas nutiko su juo?

– Aš nelabai supratau tų emocijų. „Žalgiriui“ buvo trečios rungtynės, sunki savaitė. Gal ir žaidėjai, ir treneris buvo pavargę ne tik fiziškai, bet ir emociškai, gal jie persistengė. Per daug to nesureikšminu. Ką padarysi...

– Kaip pačiam pavyko išlikt ramiam?

– Aš turiu išlikti ramus, nes, jei aš būsiu neramus, prasidės techninės pražangos, finansinės baudos ir taip toliau.

– Gal atsiprašei A.White'o po to epizodo?

– Neturėjau kada, bet ir nematau už ką. Tikrai kiekvienose rungtynėse būna tokių epizodų. Kuo šis skiriasi nuo kitų – nežinau. Sakydamas „kiekvienose rungtynėse“ turiu omeny ne tik tas, kuriose pats žaidžiu (šypsosi). Man pačiam yra buvę ir smulkesnių, ir skaudesnių traumų, pats esu gavęs traumą ir treniruočių, ir rungtynių metu vien dėl to, kad kartais atsistoji ne ten, kartais koją ar ranką ne ten įkiši. Jei dabar kaltint pradėsime visus už tai, kas atsitiko atsitiktinai, tada nežinau, iki ko galime nusivažiuot.

– Ką R.Butautas sakė po rungtynių?

– Net nekalbėjom, gal dar pakalbėsim. Tikriausiai nei treneris, nei aš negalvojom, kad bus toks ažiotažas.

Jei dabar kaltint pradėsime visus už tai, kas atsitiko atsitiktinai, tada nežinau, iki ko galime nusivažiuot.

– Ar komandos draugai nebando sakyti, kad galbūt mažiau reikėtų veltis į panašias situacijas?

– Iš komandos draugų sulaukiu tik palaikymo. Aišku, jie pamoko visais klausimais, bet po šito epizodo buvo net keista visiems, nelabai kas tikėjosi to ažiotažo apskritai.

– O prieš tai nebuvo jokių provokacijų iš „Žalgirio“ pusės?

– Ne, aš nemanau. Kokios gali būti provokacijos? Kam jiems gali jų reikėti? Juk jie – stipresnė komanda ir aš nesu tas žaidėjas, kuris sumeta 30 taškų, kad prieš mane rengtų provokacijas.

White'as irgi nėra tas vienintelis „Žalgirio“ žaidėjas, kad prieš jį galėtų būti kokios nors provokacijos. Manau, kad viskas atsitiko atsitiktinai. Sakau, aš gal nepajutau, gal kažkas kitaip buvo, bet pažiūrėjau vaizdo įrašą ir mačiau, kad tikrai viskas normaliai buvo. Ką čia tada kalbėt...

– Šaras pyko, kad užgriuvai po švilpuko, kaip tą paaiškintum?

– Aš nežinau, kitą kartą gal reikės ore sustingt, kai sušvilps. Tu griūni ant kamuolio, sušvilpia, neapskaičiuosi taip. Nebuvo taip, kad sušvilpė, o aš po penkių sekundžių nukritau.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Žygimantas Skučas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Žygimantas Skučas

– Dar Šaras sakė, kad po to buvo dar keturios provokacijos, kas įvyko tuose epizoduose?

– Aš nežinau, jis yra legendinis žaidėjas, vienas geriausių Eurolygos trenerių ir supranta krepšinį geriau už mane. Net negaliu nieko atsakyti, jis pats turėtų viską parodyti.

– Praėjusiais metais Rimas Kurtinaitis pyko, dabar Šarūnas Jasikevičius. Gal iš tikro ką nors darai ne taip?

– Aišku, tai yra geriausi Lietuvos treneriai, bet tiek mano treneriai, tiek komandos draugai, šeima, visi, su kuriais kalbu, nemato tame nieko blogo. Tai laikau pučiamu burbulu.

Visi tie trenerių pasisakymai būna po rungtynių, jie nemato vaizdo įrašų. Aišku, jie pasižiūri įrašą ir, manau, jų nuomonė sušvelnėja, vakar tas pats tikriausiai nutiko. Gal iš kito kampo kitaip pasirodė.

Už Kauno „Žalgirį“ visą gyvenimą sergu, tai nematau reikalo kažkokius čia dalykus daryt. Tuo labiau, kad nei mes jiems konkurentai, nei mes juos iš pirmos vietos išstumsim.

– Kaip jautiesi tapęs tautos priešu?

– Tai aš juo jau buvau, ne pirmas kartas. Nieko neįprasto.

– Pats esi kaunietis. Ar neapmaudu, kad ir namų sienos dabar tokios priešiškos pasidarys?

– Dar anksčiau buvo galima kurti sąmokslo teorijas, kad kaunietis vilniečius daužo, o dabar... Už Kauno „Žalgirį“ visą gyvenimą sergu, nematau reikalo kažkokius čia dalykus daryt. Tuo labiau kad nei mes jiems konkurentai, nei mes juos iš pirmos vietos išstumsim. Aš neįsivaizduoju...

– Gal sulaukei grasinančių žinučių?

– Tai visą laiką būna.

– Ką rašo? Ką siūlo?

– Nelabai čia galiu sakyt, nes, jei išpypinčiau viską, tai nelabai kas ir liktų.

– Esi vadinamas vienu nešvariausių Lietuvos žaidėjų, kaip atsirado toks Ž.Skučas?

– Gal čia dėl charakterio, nenorėjimo nusileisti aikštelėje. Jei kyli į aukštesnį lygį, bandai prasimušti, žaidi prieš stipresnius ir fiziškai, ir techniškai. Tas nemokėjimas nusileisti gal ir sukelia tą problemą. Va, „problemą“. Pats pasakiau (juokiasi).

– O tokie epizodai, kaip vakar, netrukdo po to koncentruotis į žaidimą?

– Žinoma, ir nervinies, ir galvoji apie tai, bet, jei žinai, kad nesi kaltas, ir kad tai – visiška nesąmonė, tai tada paprasčiausiai nematai prasmės nervintis. Tegul nervinasi tie, kurie tai iškėlė. Aš antradienį ateisiu į treniruotę ir viskas prasidės iš naujo. Galvosim apie Prienus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius