Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2017 11 02

Savivaldybės tyla „Lietuvos rytui“ kirto skaudžiau nei A.Guogos mįslingi viražai

Dar visai neseniai solidų metinį biudžetą surinkti planavę Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovai trynė rankomis ir kurpė į šalies krepšinio elitą niekaip nesugebančios sugrįžti komandos atgaivinimo planus. Vis dėlto netikėtas, vos keturis mėnesius klubo prezidentu išbuvusio Antano Guogos pasitraukimas bei Vilniaus miesto savivaldybės pažadų nevykdymas skausmingai atvėrė didžiulę skylę, kuri sudaro beveik ketvirtį klubo biudžeto.
Antanas Guoga, Linas Kleiza ir Darius Gudelis
Antanas Guoga, Linas Kleiza ir Darius Gudelis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Lietuvos ryto“ metinis biudžetas šiemet – apie 4 mln. eurų. Klubo skolos sudaro apie 2 mln.

Tačiau jau dabar aišku, kad tokį pinigų kapšą vilniečiams vargu ar pavyks surinkti.

Dar prieš priimdamas savo sprendimą ir pasitraukdamas iš klubo A.Guoga svarstė įvairius variantus.

Mūsų portalo duomenimis, buvo galimybė, jog verslininkas išpirks D.Gudelio akcijų dalį, padidins savo įtaką bei taps kone vieninteliu komandos šeimininku.

To neslėpė ir pats 43-ejų metų europarlamentaras A.Guoga. „Diskutavome įvairius variantus. Po derybų priimtas sprendimas perduoti dalis D.Gudeliui, sutartis pasirašyta spalio 24 d.“, – nedaugžodžiavo verslininkas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Antanas Guoga
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Antanas Guoga

Paklaustas, kokią konkrečią sumą buvo įsipareigojęs paskolinti „Lietuvos ryto“ klubui, A.Guoga taip pat kalbėjo aptakiai.

Visos teisės ir įsipareigojimai, susiję su klubu, perduoti su parduotomis dalimis D.Gudeliui.

„Visos teisės ir įsipareigojimai, susiję su klubu, perduoti su parduotomis dalimis D.Gudeliui. Iki šiol klubui paskolintus savo asmeninius pinigus palieku „Lietuvos rytui“ kaip paramą“, – 24sek tikino profesionalus pokerio lošėjas.

Priėmęs sprendimą trauktis A.Guoga dar spėjo paskelbti, kad klubui pervestus 324 tūkst. eurų palieka kaip neatlygintiną paramą.

D.Gudelis tuomet aiškino, jog į „Lietuvos ryto“ sąskaitą įplaukė tik 200 tūkst. Visgi panašu, kad vyrams pavyko susitarti.

„Pavedimai buvo atliekami kas mėnesį pagal paskolos sutartyje numatytą grafiką. Dėl bendros jų sumos su Dariumi jokių diskusijų nekilo. Yra 324 tūkst. eurų bankiniai pavedimai klubui iš mano asmeninės sąskaitos. Visą šią sumą palieku klubui kaip paramą“, – tikino A.Guoga.

Priekaištų buvusiam bendražygiui neturėjo ir D.Gudelis. Įtakingas viešųjų ryšių specialistas neįžvelgė problemos ir dėl to, kad, pasitraukus A.Guogai, klubo nepasieks maždaug 0,5 mln. finansinė injekcija. Tapęs „Lietuvos ryto“ akcininku, A.Guoga paskelbė, jog įsipareigojo klubui suteikti 850 tūkst. eurų paskolą.

Mes biudžetą planuojame ne pagal pažadus, o pagal realią situaciją. Dėl Antano Guogos pasitraukimo mūsų biudžetas nesikeičia.

„Mes biudžetą planuojame ne pagal pažadus, o pagal realią situaciją. Dėl Antano Guogos pasitraukimo mūsų biudžetas nesikeičia“, – tikino D.Gudelis.

Kur kas daugiau būgštavimo D.Gudeliui kelia Vilniaus savivaldybės pažadai. Vis labiau tampa aišku, kad miesto klubui žadėta 500 000 eurų papildoma finansinė parama „Lietuvos ryto“ veikiausiai šiemet nepasieks.

Vasarą A.Guoga keturias klubo akcijų dalis perdavė Vilniaus miesto savivaldybei, kad „Lietuvos rytui“ būtų skirta minėta papildoma pusės milijono eurų finansinė parama.

Priminsime, kad Vilniaus taryba rugpjūčio 30-ąją, prieštaraujant merui Remigijui Šimašiui ir liberalams, nutarė papildomai skirti sostinės „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ klubams milijoną eurų. Politikai nubalsavo, tačiau pinigai sportininkų iki šiol taip ir nepasiekė – prie sprendimo pridėtas protokolinis nutarimas pakeisti įstaigų įstatus gali prieštarauti teisės aktams ir jį reikėtų keisti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Darius Gudelis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Darius Gudelis

„Situacija yra tokia, kad klubas įvykdė įsipareigojimus ir perdavė savivaldybei daugiau valdybos balsų. Mes neturime kitų galimybių, tik laukti. Aišku, nėra malonu, kad ta situacija užsitęsė ir kad ši Vilniaus paramos sportui tema yra eskaluojama, ir bandoma supriešinti sportą su socialiniais dalykais“, – bendraudamas su 24sek, skėsčiojo rankomis D.Gudelis.

Jis tikino, jog dar viliasi, kad tie įsipareigojimai, kuriuos prisiėmė politikai, bus įgyvendinti.

„Jeigu jie nesugeba to padaryti, tai norime, kad jie aiškiai tai pasakytų. Sezonas jau prasidėjo ir biudžetas jau suformuotas. Tampymasis niekam nėra naudingas. Jeigu mes negausime tų pinigų, tai bus skylė mūsų biudžete“, – pyko D.Gudelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius