Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 03

Seime – „Žalgirio“ pagalbos šauksmas: „Situacija liūdna, vėluojame žaidėjams mokėti atlyginimus“

Seime – sportininkų pagalbos šauksmas. Trečiadienį Ekonomikos komiteto posėdyje buvo karštai diskutuojama dėl paramos priemonių sporto klubams ir federacijoms antrojo karantino metu.
Paulius Motiejūnas
Paulius Motiejūnas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Posėdyje dalyvavę Lietuvos krepšinio vadovai nevyniojo į vatą ir teigė, kad situacija yra dramatiška.

Lietuvos krepšinio lygos vadovas Remigijus Milašius skaičiuoja, kad dėl pandemijos jo vadovaujama organizacija patyrė apie 13 mln. eurų nuostolių.

„Vien „Žalgiris“ neteko apie 6 mln., o jis yra mūsų flagmanas, kuris garsina visą šalį Europoje“, – skaičiavo LKL vadovas.

Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas užsiminė, kad 135 narius turinti organizacija prarado net 14,7 mln. eurų.

„Manome, kad sportas kuria pridėtinę vertinę, tad džiaugiamės, kad ši diskusija pagaliau organizuojama. Vien nepardavę bilietų netekome 5,5 mln. eurų. Privalome turėti kokį nors kompensavimo mechanizmą“, – vylėsi M.Špokas.

Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas prasitarė, kad COVID-19 stipriai spaudžia į kampą ir pajėgiausią šalies komandą.

„Negauname pajamų iš bilietų, rėmėjų biudžetai taip pat yra sumažinti, nes pelnai mažėja. Bandome jų neprarasti ir kol kas neblogai sekasi, bet būsiu atviras – vėluojame žaidėjams mokėti atlyginimus. Jei kompensacijų nebus, tos skolos vilksis ir teks galvoti, kaip sumokėti jas iš ateinančių sezonų. Situacija liūdna. Neprašytume paramos, jei turėtume žiūrovus. Dabar neturime tos meškerės, su kuria galėtume pagauti žuvį“, – kalbėjo „Žalgirio“ generalinis direktorius.

Visgi ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis pažadėti kol kas nieko konkretaus negalėjo ir teigė, kad patvirtinam Seimo biudžete papildomų subsidijų nėra.

„Mano nuomone, tai yra didelės sumos. Biudžete paskirstyta 230 mln., o priemonių jau dabar yra už maždaug 350 mln. Nežinau, kaip dar pasikratyti, kad papildomų milijonų atsirastų“, – teigė V.Jurgutis.

Jokių teigiamų signalų sportininkai neišgirdo ir iš LR finansų viceministro Gedimino Norkūno bei švietimo, mokslo ir sporto viceministro Lino Obcarsko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius