-65% metinei prenumeratai! Išskirtinis pasiūlymas.
Išbandyti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 23

Sėkmės bambagyslę nuo Šaro nukirpęs P.Motiejūnas: „Aiškinsimės kaip brolis su broliu“

„Eisime aiškintis santykių kaip brolis su broliu“, – 15min apie Eurolygos ketvirtfinalio seriją su lietuviškąja „Barcelona“ sakė Paulius Motiejūnas. Po ketverių metų į stipriausio Senojo žemyno turnyro atkrintamąsias sugrįžęs Kauno „Žalgirio“ vadovas džiaugiasi įrodęs, jog tokį pasiekimą gali užfiksuoti ir be Šarūno Jasikevičiaus.
Paulius Motiejūnas ir Šarūnas Jasikevičius
Paulius Motiejūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nuo žemės iki dangaus. Taip būtų galima apibūdinti Kauno „Žalgirio“ pastarųjų metų virsmą.

Pagrindiniu pergalių simboliu tapęs Šarūnas Jasikevičius po penkerių Nemuno saloje praleistų metų 2021-ųjų vasarą pakėlė sparnus į Barseloną. Stipriausios šalies komandos vairas buvo patikėtas G lygoje dirbusiam strategui Martinui Schilleriui, kuriam su Šaro palikimu pirmajame sezone dar pavyko balansuoti ties Eurolygos atkrintamosiomis, bet tuomet – tiesus kelias į dugną.

„Žalgiris“ praėjusį sezoną norėtų ištrinti iš metraščių. Paskutinė vieta Eurolygoje ir pirmasis istorijoje Lietuvos krepšinio lygos „Betsafe-LKL“ finalas be žaliai baltų vėliavų tribūnose.

Naujuoju Kauno šerifu tapęs Kazys Maksvytis vasarą pergrupavo jėgas, sugrįžo prie gynybinės ir kovotojų komandos filosofijos, kuri „Žalgirį“ pavertė didžiausia šio sezono Eurolygos sensacija.

Sirgaliai greit pamilo šį beatodairiškai kovojusį ir dėl kiekvieno kamuolio ant parketo kritusį „Žalgirį“, sausakimšai arenos neužpildė tik pirmosiose sezono rungtynėse su Bolonijos „Virtus“.

„Juokaudami skaičiavome, kad dar porą papildomų tūkstančių sirgalių tikrai būtume turėję. Galvoju, kad ir 20 tūkstančių būtume galėję pasiekti. Apie 25 tūkstančius nedrįsčiau kalbėti, bet atkrintamųjų metu drąsiai ir tiek susirinktų, o reguliariajame sezone pagal užklausas papildomus 2 tūkstančius bilietų tikrai parduotume“, – 15min sakė P.Motiejūnas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

K.Maksvyčio vyrai atsidėkojo pergalėmis bei neįtikėtinu šuoliu į septintąją turnyrinės lentelės vietą. Keturių ant menčių paguldytų varžovų serija reguliarųjį sezoną užbaigę Nemuno salos burtininkai trečią kartą modernios Eurolygos istorijoje pasiekė Eurolygos atkrintamąsias.

„Labai malonu, labai, – apie sėkmingą Kauno komandos sezoną 15min kalbėjo klubo vadovas Paulius Motiejūnas. – Džiaugiuosi dėl visos organizacijos, darbuotojų, viso štabo ir atmosferos. Tai yra vienas dalykas. Kitas dalykas – pamišę sirgaliai ir jų kuriama atmosfera arenoje. Tai yra visiškas kosmosas ir neįsivaizduojamas dalykas. Dėl to labai džiaugiuosi.“

zalgiris.lt nuotr./Paulius Motiejūnas ir Evaldas Beržininkaitis
zalgiris.lt nuotr./Paulius Motiejūnas ir Evaldas Beržininkaitis

Būtent P.Motiejūnas buvo tas žmogus, į kurį praėjusį sezoną skriejo didžiausios kritikos strėlės, neva 2018-ųjų ir 2019-ųjų metų Eurolygos metų vadovo apdovanojimai priklauso ne jam, o Š.Jasikevičiui.

„Aš nesu kažkuo ypatingas. Tai yra organizacija. „Žalgiryje“ dirba daug nematomų žmonių, kuriuos galėčiau vardinti ir girti, kas jų nepažįsta ir nežino. Mes esame organizacija, kuri vertina komandinį darbą, kuri nori dirbti profesionaliai ir siekia būti lydere, – 15min sakė P.Motiejūnas. – Taip, norėjosi įrodyti, kad galime tai pasiekti ir be Šaro. Džiaugiuosi, kad visi suprato, liko tikėjimas tuo ir visas supratimas, kaip tą pasiekti. Mes parodėme, kad esame stiprūs, kaip organizacija. Ar aš ten būsiu, ar nebūsiu, „Žalgiris“ vis tiek liks labai stipri organizacija.“

Lyg tai būtų išrašyta žvaigždėse, būtent „Barcelona“ su Š.Jasikevičiumi ir dar keliais lietuviais tapo „Žalgirio“ varžove pakeliui į finalo ketvertą, kuris šįmet pirmą kartą istorijoje vyks Lietuvoje, Kaune.

„Jausmas toks, kad eisime aiškintis santykių kaip brolis su broliu. Faktas, kad „Barcelona“ yra gerokai stipresnė komanda. Jie yra serijos favoritai. Tai yra nepalyginami dalykai. „Barcelona“ yra ruošta patekimui į finalo ketvertą ir Eurolygos laimėjimui. Jų tikslas – laimėti Eurolygą, bet su visa pagarba ir visu draugiškumu, tikrai norisi eiti ir kautis taip, kaip tą darėme ir visą šį Eurolygos sezoną. Mes turime kovotojų charakterį, tad reikia jo nepaleisti ir kibti varžovui į atlapus, – 15min sakė P.Motiejūnas. – Kas būtų gera serija? Gera serija būtų kautis. Kautis ir kautis. Jūs kalbate apie seriją, o mums dabar yra svarbiausios pirmos rungtynės. Turime eiti į aikštelę ir kautis. Mes neturime būti vargšai giminaičiai. Mes ne per stebuklą patekome į aštuntuką. Chebra dirbo, chebra kovojo, o tuo kovingumu galiausiai išsikovojo ir teisę žaisti atkrintamosiose. Tai nėra laimėjimas loterijoje, kai prizas – pažaidimas su vyrais ketvirtfinalyje. Mes visą sezoną link to ėjome, viso sezono metu dėl to treneriai ir žaidėjai dirbo ir stengėsi. Reikia suprasti, kad esame verti būti atkrintamosiose. Ne tik suprasti, bet tai ir parodyti.“

15min portale – išsamus pokalbis su P.Motiejūnu apie „Žalgirio“ sėkmės receptą, viršytus lūkesčius, seriją su „Barcelona“ bei žinučių apsikeitimą su Šarūnu Jasikevičiumi, neskanią situaciją dėl „Palau Blaugrana“ arenoje nepageidaujamų lietuvių, Kazio Maksvyčio tobulėjimą, įmanomą pagrindinio branduolio žaidėjų išsaugojimą, šaunų FIBA pavyzdį dėl rusų, įkrintamųjų modelį Eurolygoje bei sparčiai artėjantį finalo ketvertą Kaune.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Paulius Motiejūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Paulius Motiejūnas

– Pauliau, kiek šis sezonas viršijo jūsų keltus lūkesčius?

– Daugiau pakomentuoti galėčiau, kai sezonas baigsis. Žinoma, kad sezonas viršija lūkesčius, bet matysime, kaip bus toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius