Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 09 06

Serbas neteko inksto pasaulio čempionate – kaip tai iš viso galėjo nutikti?

Pasaulio krepšinio čempionate varžovo smūgį alkūne sugėręs Boriša Simaničius jaučiasi geriau Manilos ligoninėje po operacijos. Per kelias dienas Serbijos rinktinės krepšininkas išgyveno neįtikėtinas situacijas.

Serbijos krepšinio rinktinė antradienį nugalėjo Lietuvos rinktinę, nors pasaulio čempionate žaidžia ne su dvylika, o su vienuolika žaidėjų.

Kai apie Borišos Simaničiaus traumą pasklido pirmoji žinia, niekas dėl to nesijaudino – per pirmojo etapo rungtynes su Pietų Sudanu patirta trauma neatrodė rimta.

Pietų Sudano rinktinės 206 cm ūgio puolėjas Nuni Omotas po krepšiu besisukdamas su kamuoliu alkūne vožtelėjo serbui į krūtinę.

Teisėjai net neskyrė pražangos, o dėl sutrenkimo niekas pernelyg netriukšmavo.

Vis dėlto, po kiek laiko B.Simaničius pasijuto prastai ir buvo nugabentas į Manilos ligoninę. Jis buvo operuotas naktį iš rugpjūčio 30-os į rugpjūčio 31-ą.

Tačiau po operacijos kilo komplikacijos ir 25 metų aukštaūgis buvo darsyk operuotas rugsėjo 3 dieną. Per antrą operaciją krepšininkui pašalintas inkstas, bet išsaugota gyvybė.

Dabar Serbijoje giriamas rinktinės gydytojas Dragnas Radovanovičius.

„Profesorius Draganas Radovanovičius tiesiog išgelbėjo jo gyvybę, nes pastebėjo vidinį kraujavimą, – kalbėjo kitas Serbijos gydytojas Momčilo Jakovljevičius. – Mums reikia palaukti antrojo pooperacinio kurso, kad viskas praeitų sklandžiai ir Boriša galėtų sugrįžti į Belgradą. Bet nuopelnai Radovanovičiui, nes pasekmės galėjo būti fatalinės.“

123RF.com nuotr./Inkstai
123RF.com nuotr./Inkstai

M.Jakovljevičius pabrėžė, kad šiaip tokios traumos krepšinyje pasitaiko retai. Tai yra išimtis, o ne taisyklė.

„Žiūrėjau vaizdo įrašą kelis kartus. Jam buvo trenkta ne į nugarą, bet į krūtinę. Viskas taip susiklostyti gali vieną sykį per 100 000 000 kartų. Neįtikėtinas nepalankių aplinkybių sutapimas.

Kaip ir visi, aš galvojau, kaip tai galėjo nutikti. Gali būti, nors aš tiksliai nežinau, inkstas buvo ne savo kapsulėje, taip sakant tapęs mobiliu inkstu. Bendrai, tai, kas atsitiko ir kas čia yra, yra baisu“, – „Kurir“ citavo serbų gydytoją.

Šis teigė, kad jei atsigaunant nebus komplikacijų, krepšininkas ligoninėje turėtų likti 15 dienų. „Reabilitacija turėtų būti įprasta, kaip ir po kitų operacijų, o po šešių mėnesių jis vėl turėtų žaisti krepšinį“, – pridūrė M.Jakovljevičius.

Imago / Scanpix nuotr./Boriša Simaničius
Imago / Scanpix nuotr./Boriša Simaničius

Tuo tarpu B.Simaničiaus pirmoji nuotrauka po operacijos pasklido internete.

Galima matyti, kad „Zaragoza“ klubui Ispanijoje atstovaujantis aukštaūgis jau šypsosi.

Serbijos žiniasklaida praneša, kad 211 cm ūgio žaidėjas per ekraną žiūrėjo, kaip jo rinktinė pasaulio čempionato ketvirtfinalyje nugalėjo Lietuvos komandą, o pastarąją dieną jau žengė ir pirmuosius žingsnius po operacijos, padedamas gydytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius