Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2015 10 19

Šeši dalykai, kuriuos turite žinoti prieš pirmąjį „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ mūšį

Laukiamiausia LKL akistata – jau šią savaitę. Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ sekmadienį Kaune stos į pirmąjį tarpusavio mūšį 2015-2016 m. sezone. Likus šešioms dienoms iki rungtynių 24sek.lt pateikia šešis svarbiausius dalykus, kuriuos turite žinote apie ankstyvą stipriausių Lietuvos klubų susirėmimą.
Robertas Javtokas ir Kšištofas Lavrinovičius
Robertas Javtokas ir Kšištofas Lavrinovičius / Alfredo Pliadžio nuotr.

Kas? Kur? Kada?

Pirmoji LKL grandų akistata įvyks labai greitai – jau šeštajame ture. Grandų batalijos prasideda nuo mūšio „Žalgirio“ arenoje. Susitikimas vyks sekmadienį 17 val.

Rungtynes tiesiogiai transliuos TV6, bet tikimasi, kad beveik 16 tūkst. žiūrovų talpinanti „Žalgirio“ arena bus pilnutėlė.

Įsigykite bilietus į rungtynes „Žalgirio“ arenoje. Bilietų kaina – nuo 5,4 iki 29,4 euro.

Pirmas kartas

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka

Ketverius pastaruosius metus pirmoji „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ akistata LKL vykdavo Vilniaus „Siemens“ arenoje. Pastarąjį kartą Kaune LKL grandų mūšiai prasidėjo 2010-ųjų lapkričio 21-ąją. „Žalgiris“ sutriuškino „Lietuvos rytą“ 85:60.

Tiesa, tada „Žalgiris“ dar rungtyniavo Kauno sporto halėje. „Žalgirio“ arena dar nėra priėmusi pirmojo LKL lyderių mūšio.

Permainos

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kauno „Žalgirio“ pergalės akimirkos
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kauno „Žalgirio“ pergalės akimirkos

Pastaroji „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dvikova LKL įvyko prieš keturis mėnesius. Žalgiriečiai Vilniuje laimėjo 85:77 ir finalo serijoje triumfavo 4-0.

Nuo to karto Lietuvos grandų gretose įvyko daug permainų. „Lietuvos rytą“ paliko septyni ir papildė 7 naujokai. Su „Žalgiriu“ atsisveikino 8 krepšininkai ir papildė šeši nauji.

Sudėtys pasikeitė, bet abiejų komandų tikslas išliko tas pats – užkariauti LKL.

Titulų badas

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gedvydas Vainauskas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gedvydas Vainauskas

Per 18 metų „Lietuvos ryto“ trofėjų lentyną papildė net 15 titulų, tačiau pastarąjį kartą taurę į viršų vilniečiai kėlė labai seniai. „Lietuvos rytas“ 2010-aisiais tapo LKL čempionu ir LKF taurės turnyro nugalėtoju, bet nuo to laiko neiškovojo jokio reikšmingo trofėjaus.

Žalgiriečiai triumfavo penkiuose pastaruosiuose LKL finaluose. Tai yra ilgiausia „Žalgirio“ pergalių serija LKL finale nuo 1999-ųjų.

„Lietuvos ryto“ prezidentas Gedvydas Vainauskas viliasi, kad situacija šį sezoną pasikeis.

„Tikiu, kad šie dvylika vyrų aikštėje atiduos širdį, kad drauge su Vilniaus komandos sirgaliais pagaliau pakiltų pergalingo skrydžio – išties atėjo laikas mums būti pirmiems!“ – pareiškė „Lietuvos ryto“ vadovas.

Svečias

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Artūras Gudaitis
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Artūras Gudaitis

Pirmojoje „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dvikovoje daugiausia žvilgsnių kryps į Artūrą Gudaitį. Trejus metus „Žalgirio“ aprangą vilkėjęs „centras“ pirmą kartą vilkės „Lietuvos ryto“ marškinėlius.

Vasarą A.Gudaitis sudrebino Lietuvos krepšinio rinką, iš „Žalgirio“ pereidamas į „Lietuvos rytą“.

Daug kas nesuprato perspektyvaus „centro“ sprendimo motyvų. Pats 22 metų 210 cm ūgio krepšininkas aiškino, kad „Lietuvos ryte“ jis turės daugiau galimybių atsiskleisti ir geriau pasiruošti šuoliui į NBA.

Pamatysime, ar šie motyvai įtikino „Žalgirio“ aistruolius. Aistruolių tribūnoje galima tikėtis kokio nors iškalbingo plakato.

Daugiau nei pusė rinktinės

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Mantas Kalnietis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Mantas Kalnietis

„Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dvikovoje turėtume pamatyti daugiau nei pusę Lietuvos rinktinės, kuri prieš keletą savaičių iš Europos čempionato parvežė sidabrą.

Lietuvos grandams atstovauja net septyni nacionalinės komandos nariai.

„Žalgirio“ komandoje žaidžia Lukas Lekavičius, Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis, Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas, o „Lietuvos ryto“ garbę gina Antanas Kavaliauskas ir Deividas Gailius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius