Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 11 26

Skambiai rinktinėje debiutavęs O.Olisevičius: apie pažįstamus lankus ir karjeros piką

Lietuvos rinktinė pirmajame pasaulio čempionato atrankos mūšyje įveikė bulgarus 89:69. Tai buvo saldus debiutas ne tik treneriui Kaziui Maksvyčiui, bet ir buvusiam jo auklėtiniui Osvaldui Olisevičiui, kuris pernai kalnus vertė Vokietijoje, o šįmet – Italijoje.

Lietuvos rinktinė atranką į pasaulio čempionatą pradėjo kiek prisnūdusi, leidusi Bulgarijos krepšininkams įgyti ankstyvą persvarą 11:4, bet krepšinio nykštukės svajos baigėsi sulig Osvaldo Olisevičiaus įžengimu į aikštę.

Taiklią ranką 28-erių metų 198 cm ūgio šaulys debiutiniame susitikime Lietuvos rinktinėje parodė jau pirmajame ketvirtyje, kuomet smeigė du tolimus metimus ir užkūrė Lietuvos rinktinę fantastiškam spurtui 25:0.

Dar du tritaškius jis pridėjo antrajame kėlinyje, po vieną – trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose.

Kazio Maksvyčio krikšto prie Lietuvos rinktinės vairo rungtynėse O.Olisevičius tapo mačo MVP.

Jis per 24 minutes pelnė 20 taškų (1/1 dvit., 6/8 trit.), atkovojo 9 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, kartą suklydo, perėmė 2 kamuolius ir surinko 29 naudingumo balus. Osvaldui esant aikštelėje Lietuva įmetė 29 taškais daugiau nei Bulgarija.

„Noriu pasveikinti trenerį su debiutu nacionalinėje komandoje. Visi žaidėme išvien, gerai išpildėme rungtynių planą gynyboje. Buvome truputį paleidę koncentraciją, bet džiaugiuosi, jog sugebėjome pabaigoje sugrįžti ir užtikrintai laimėti rungtynes, – po pergalės kalbėjo O.Olisevičius. – Debiutuoti vyrų nacionalinėje rinktinėje labai faina. Tai kiekvieno žaidėjo svajonė. Džiaugiuosi, jog pavyko patekti bent per langą. Kai treneris pakvietė, apsidžiaugiau labai.“

Dvejus metus Klaipėdos „Neptūnui“ 2018-2020 metų sezonuose atstovavęs vilnietis puikiai pažįsta „Švyturio“ arenos lankus, kurių tinklelius jis svilino ir laimėtame 2020-ųjų metų LKL snaiperio konkurse.

„Debiutas buvo geras. Aš norėjau gerai pasirodyti. Atsikėlęs ryte puikiai jaučiausi, o metimai tiesiog sukrito, – sakė O.Olisevičius. – Žaidžiau dvejus metus „Neptūno“ komandoje ir šioje arenoje, lankai man pažįstami. Atvažiavęs į areną pajutau, kad tai yra mano lankai. Mečiau drąsiai, treneris mane irgi drąsino prieš rungtynes. Susimečiau tuos metimus.“

Puikiai pastaruoju metu žaidžiančio O.Olisevičiaus akcijos kyla vis labiau. Jis pernai triukšmavo Vokietijos pirmenybėse, o gerą žaidimą perkėlė ir į Italiją.

Vilnietis yra aštuntas pagal rezultatyvumą (vid. 15,9 tšk.) Italijos pirmenybių žaidėjas, atstovaudamas Emiljos Redžo „UnaHotels“ ekipai.

„Jaučiuosi gerai. Išvažiavęs iš Lietuvos žinojau, jog kaip legionierius turiu dar labiau stengtis. Ir atsiskleidžiau. Vokietijoje mano karjera pakilo į viršų, o Italijoje jaučiuosi labai gerai. Galbūt esu karjeros pike, bet galima visada geriau žaisti“, – teigė O.Olisevičius.

Jau artėjantį pirmadienį K.Maksvyčio laukia antrasis testas pasaulio čempionato atrankoje, kai Opavos miestelyje Lietuvos rinktinė susitiks su Čekija.

VIDEO: PIKENROLAS: Kazys Maksvytis – kaip eilinis tapo Lietuvos rinktinės generolu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius