Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 12 14

Skandalingasis Dovydas Redikas pagaliau susirado komandą

Dėl skandalų už aikštės ribų pastaruoju metu garsėjantis Dovydas Redikas susirado komandą. 25 metų 192 cm ūgio krepšininkas apsivilks Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančiose „Jonavos“ komandoje.
Dovydas Redikas
Dovydas Redikas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose galinčiu rungtyniaujanti žaidėju sutartis sudaryta iki sezono pabaigos. Anot „Jonavos“ krepšinio komandos vadovo Vaido Vaškevičiaus, D.Redikas sustiprins ekipą.

„Žinome Dovydo gyvenimo istoriją, tačiau, visų pirma, į jį žiūrime, kaip į krepšininką ir mums aikštėje padėsiantį žaidėją. Nesame tie, kurie jį teistų, – kalbėjo V.Vaškevičius. – Treneris Nerijus Zabarauskas jau yra treniravęs D.Rediką, todėl tikimės komandos naujokas greitai įsilies į mūsų ekipos gretas.“

Vyriausiojo „Jonavos“ trenerio N.Zabarausko ir D.Rediko keliai buvo susikirtę 2015-2016 m. sezono pradžioje Šakių „Vyčio“ komandoje. Tuomet dabartinis jonaviečių vairininkas vadovavo Šakių klubui, o pirmąją sezono dalį „Vytyje“ praleidęs D.Redikas fiksavo solidžią statistiką – per keturiolika žaistų rungtynių rinko po 21,1 taško, atkovodavo po 4,4 kamuolio ir atlikdavo po 3,2 rezultatyvaus perdavimo.

Vėliau krepšininkas rungtyniavo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klube, o praėjusiame sezone žaidė Graikijos antrosios krepšinio lygos Arkadijos SEFA klube, kur rinko po 16,5 taško, atkovodavo po 4,2 kamuolio ir atlikdavo po 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dovydas Redikas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dovydas Redikas

Anksčiau savo karjeroje krepšininkas yra žaidęs Vilniaus „Perlo“, Vilniaus „Lietuvos ryto“, Rygos „Barons kvartals“ ir „Jekabpils“ klubuose. Kartu su įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinėmis žaidėjas yra tapęs pasaulio jaunimo, Europos jaunučių, jaunių ir jaunimo čempionato nugalėtoju.

Tačiau dar labiau D.Redikas garsėjo nuotykiais už aikštės ribų. Jis buvo diskvalifikuotas Lietuvos krepšinio lygos dėl įtarimų laužant sąžiningo žaidimo principus, o šiuo metu dažnai varsto teismo duris - jis yra kaltinamas įvairių daiktų vagystėmis iš buvusio širdies draugės Astos Valentaitės.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dovydas Redikas ir Asta Valentaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dovydas Redikas ir Asta Valentaitė



D.Redikas „Jonavos“ klube debiutuoti galės jau penktadienio NKL rungtynėse Jonavoje. Nuo 18 val. Jonavos sporto arenoje jonaviečiai kovos su Šakių „Vyčio“ komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius