Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 01

Skirtingi takai horizonte – ispanų laukia žymiai tiesesnis kelias nei lietuvių

Akistata Pamplonoje vėlyvą penktadienio vakarą Lietuvos ir Ispanijos rinktinės pradeda kontrolinių mačų seriją rengiantis pasaulio pirmenybėms. Ten tituluotų krepšinio šalių kelias bus nevienodas – Dainius Adomaitis gali pavydėti Sergio Scariolo treniruojamiems ispanams akivaizdžiai lengvesnio maršruto Kinijoje.
Marcas Gasolis ir Jonas Valančiūnas
Marcas Gasolis ir Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

Racionalūs lažybų specialistai Ispaniją ir Serbiją jau mato kitą mėnesį vyksiančio pasaulio čempionato pusfinalyje, o Lietuvos galimybės Kinijoje rikiuojamos į aštuntą vietą.

Tai lemia kelios priežastys.

Per pastaruosius trylika metų Ispanijos krepšininkai dešimt kartų užlipo ant pakylos olimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos pirmenybėse, o lietuviai per tą laiką – keturis.

FIBA reitinge Ispanija yra antra po pasaulio čempionato favoritų amerikiečių, o Lietuva – šešta.

„Mes turime pranašumą, nes baudos aikštelėje turime Marcą (Gasolį), o už jos – Rudy (Fernandezą) ir Ricky (Rubio). Tereikia užvesti automobilį ir važiuoti“, – pradėjus pasirengimą 2019 metų planetos pirmenybėms sakė dar vienas tituluotos gvardijos narys Sergio Llullas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ispanijos rinktinė skynė apdovanojimus pastarajame dešimtmetyje.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ispanijos rinktinė skynė apdovanojimus pastarajame dešimtmetyje.

Tačiau Pau Gasolis ir Sergio Rodriguezas šiemet rinktinėje nežaidžia, kaip ir abu natūralizuoti puolėjai Nikola Mirotičius bei Serge Ibaka, o Juanas Carlosas Navarro jau baigė karjerą.

Sergio Scariolo treniruojama kariauna nebeatrodo tokia galinga, kaip anksčiau, kai laimėjo auksą 2006 metų pasaulio čempionate ir Europos pirmenybėse 2009, 2011 ir 2015 metais.

Vis dėlto Ispanijos rinktinės akcijos pasaulio čempionate Kinijoje vertinamos aukštai dėl dar vienos priežasties – jos kelias į pusfinalį atrodo tiesus ir paprastas lyginant su Lietuvos.

Ispanai čempionatą pradės grupėje su Puerto Riku, Iranu ir Tunisu – nėra abejonių, kas užims pirmąją vietą.

FIBA nuotr./Pasaulio krepšinio čempionato grupės
FIBA nuotr./Pasaulio krepšinio čempionato grupės

Antrajame etape Ispanijai tikriausiai teks pasigalynėti su Serbija ir Italija, bet prašokus italus, vėl lauks parankūs varžovai ketvirtfinalyje – čempionato formatas sufleruoja, kad ten ispanams prieš akis šoks Argentina arba Rusija, o gal Venesuela, Kinija ar Lenkija – bet kuriuo atveju patrauklūs varžovai trečiajame etape.

Atrodo, kad serbų ir ispanų vietos pusfinalyje tarsi užprogramuotos dėl jiems parankaus turnyro modelio.

Visai kitoks bus Lietuvos rinktinės kelias, kuriame stačios įkalnės prasidės nuo pat pradžių.

Po pirmojo mačo rugsėjo 1 dieną su Senegalu, H grupėje mūsų šalies krepšininkai kausis su NBA žaidėjų pripildytomis Australijos ir Kanados rinktinėmis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Jei lietuviai pateks į antrą etapą su auksiniu tašku arba be jo, ten veikiausiai teks žaisti su Prancūzija ir Vokietija – naujoje grupėje vėl reikia būti tarp dviejų geriausių ekipų.

Jei tai pavyks, tada ketvirtfinalyje potencialiai lauks kaktomuša su JAV arba Graikija, kuriai šiemet atstovaus naudingiausias NBA reguliariojo sezono žaidėjas Giannis Antetokounmpo.

Frazė „mes neieškome lengvų kelių“ pasaulio čempionate tikrai labiau tiks Lietuvai, o ne šios dienos kontrolinio mačo varžovei Ispanijai.

VIDEO: Lietuvos rinktinei – sunkus kliūčių ruožas: kaip atrodo kelias pasaulio čempionato medalių link?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius