Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 02 28

Sprendimą grįžti namo priėmė ir paskutiniai Rusijos klubų lietuviai

Rusijos pradėtas karas prieš Ukrainą pastūmėjo visus Rusijos krepšinio klubams atstovaujančius lietuvius palikti agresyviai nusiteikusią šalį. 15min šaltiniai skelbia, jog šiuo keliu paseks ir Permės „Parma“ duetas Adas Juškevičius ir Eigirdas Žukauskas, kurie į tėvynę turėtų grįžti per artimiausią savaitę.
Eigirdas Žukauskas ir Adas Juškevičius
Eigirdas Žukauskas ir Adas Juškevičius / „Scanpix“ nuotr.

29-erių Eigirdas Žukauskas Permės „Parma“ komandoje rungtyniavo nuo 2018-ųjų, o 33-ejų Adas Juškevičius – nuo 2019-ųjų metų, tad šaknis Rusijoje įleidę lietuviai turi išspręsti įvairius turėtus ilgalaikius įsipareigojimus.

15min portalui šių krepšininkų aplinkos žmonės teigė, jog Rusijoje su šeimomis esantys žaidėjai derina paskutinius niuansus, paseks kitų lietuvių pavyzdžiu ir į Lietuvą grįš kitą savaitę.

Kaip jau rašė 15min portalas, Rusijos klubus paliko Marius Grigonis (Maskvos CSKA), Mindaugas Kuzminskas (Sankt Peterburgo „Zenit“), Kazys Maksvytis (Permės „Parma“), Ginas Rutkauskas (Krasnodaro „Lokomotiv“).

„BasketNews“ portalo žurnalistas Donatas Urbonas informavo, jog sprendimą palikti „Zenit“ yra priėmęs ir Artūras Gudaitis.

Viešai apie susidariusią situaciją kalbėjęs yra vienintelis K.Maksvytis.

Nacionalinės rinktinės strategas savo poziciją išsakė po antrųjų pergalingų rungtynių su Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkais pasaulio čempionato atrankoje.

„Praėjusią naktį jau miegojau lengviau, buvau padaręs sprendimą. Susiklosčius tokiai situacijai, negalėjau pasielgti kitaip. Aš nevažiuoju į Permę, klubo vadovus apie tai informavau. Lieku Lietuvoje, visos kitos sąlygos paaiškės vėliau. Dėl to nukentėsiu kažkiek finansiškai, bet manau, čia ne tame prasmė yra. Miegojau gerai, ramiai, priėmiau sprendimą, kuris yra mano širdyje“, – sakė K.Maksvytis.

Kaip teigė 15min šaltiniai, K.Maksvytis derina ir kontrakto nutraukimo sąlygas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius