-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 11

Su ugnimi žaidęs „Neptūnas“ prasibrovė į namuose vyksiantį KMT finalo ketvertą

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai neleido pasikartoti 2018-ųjų Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro scenarijui. Uostamiesčio krepšininkai nesusitvarkė su Chauncey Collinsu, tačiau sugebėjo palaužti Alytaus „Dzūkiją“ 73:72 (23:24, 13:17, 20:11, 17:20) ir iškopė į finalo ketvertą, kuris artėjantį savaitgalį vyks būtent Klaipėdoje.
Martynas Mažeika
Martynas Mažeika

Nedidelės pergalės „Neptūnui“ pakako, kadangi pirmąjį ketvirtfinalio mačą Alytuje klaipėdiečiai buvo laimėję 92:89.

Juricos Žužos auklėtiniai Klaipėdoje vyksiančiame finalo ketverte žais pirmą kartą.

2018-aisiais, kai taurės likimas taip pat sprendėsi uostamiestyje, „Neptūnas“ ketvirtfinalyje nusileido būtent „Dzūkijos“ komandai ir nepateko į jų pačių arenoje surengtą šventę.

Ch.Collinsas padarė praktiškai viską, kad toks scenarijus pasikartotų ir šiemet.

Dzūkai jau pačioje rungtynių pradžioje išgąsdino klaipėdiečius – Ch.Collinsas per pirmąjį kėlinį pelnė 12 taškų, o svečiai iš Alytaus vienu metu turėjo ir dviženklį pranašumą – 16:5.

„Neptūnas“ sugebėjo prisivyti varžovus dar per pirmąją rungtynių atkarpą, bet ir toliau Ch.Collinso vedami alytiškiai išlaikė nedidelį pranašumą, kuris per ilgąją pertrauką buvo 5 taškai – 41:36.

„Dzūkija“ geriau pradėjo ir trečiąjį kėlinį, kai vienu metu turėjo 9 taškų pranašumą (45:36), bet tuomet „Neptūnas“ tarsi pabudo.

Deividas Gailius šeštuoju bandymu pataikė pirmą savo tritaškį, o jo komanda spurtavo 15:1 ir ne tik panaikino savo deficitą, bet ir persvėrė rezultatą – 51:46.

Du tritaškius iš eilės pataikęs Ch.Collinsas dar buvo išvedęs „Dzūkiją“ į priekį, bet tai buvo paskutinis kartas, kai alytiškiai pirmavo – „Neptūnas“ po trijų ketvirčių turėjo 4 taškų persvarą (56:52), o ketvirtajame kėlinyje sugebėjo apginti trapų savo pranašumą nepaisant lyg cunamis klaipėdiečių krepšį tritaškiais užliejusio Ch.Collinso.

Karolis Bakūnas/Chauncey Collins
Karolis Bakūnas/Chauncey Collins

Būtent po amerikiečio tolimo metimo likus žaisti kiek daugiau nei minutei „Dzūkija“ priartėjo iki vieno metimo skirtumo – 70:72.

Klaipėdiečiai kitoje atakoje pelnyti taškų nesugebėjo, o Egidijus Dimša išlygino rezultatą, kas reiškė, jog ketvirtfinalio serijoje dzūkai atsiliko jau tik 3 taškais.

Vis dėlto jų „Dzūkijai“ pelnyti nepavyko nepaisant to, jog šansų Valdemaro Chomičiaus auklėtiniai dar turėjo.

Po D.Gailiaus netikslaus metimo, Alytaus ekipai buvo likusios 8,5 sek., tačiau svečiai per penkias sekundes neišsimetė kamuolio iš užribio, o vieną baudos metimą pataikęs Andre Williamsonas įtvirtino „Neptūno“ laimėjimą.

Įspūdingai rungtyniavęs Ch.Collinsas antrose rungtynėse iš eilės „Neptūnui“ buvo neįmenama mįslė.

Amerikietis per 37 minutes pelnė 36 taškus (1/6 dvit., 9/13 trit., 7/8 baud.), atkovojo 4 kamuolius, išprovokavo 6 varžovų pražangas ir surinko 30 naudingumo balų.

9 tritaškius Ch.Collinsas į „Neptūno“ krepšį pataikė ir ankstesnėse Lietuvos krepšinio lygos rungtynėse, kuriose jis iš viso surinko 37 taškus ir pražudė klaipėdiečius pergalingu metimu su sirena.

„Neptūnas“ pusfinalyje, kuris bus žaidžiamas šeštadienį, varžysis su Vilniaus „Rytu“ arba Utenos „Juventus“. Šių komandų pirmąją akistatą Utenoje 85:81 laimėjo „Juventus“ krepšininkai.

„Neptūnas“: Osvaldas Olisevičius 24 (5/9 dvit., 4/9 trit.), Martynas Mažeika 13, Deividas Gailius 10 (2/10 trit.), Tadas Sedekerskis 7.

„Dzūkija“: Chauncey Collinsas 36 (9/13 trit., 30 naud. bal.), Artūras Jomantas 13, Gabe'as Devoe 11 (6 atk. kam.), Petaras Rakičevičius 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius