-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 07

Sugrįžęs buvęs žalgirietis: apie kankinantį sprendimą, Šaro reiklumą ir „Žalgirio“ pasaką

Dee Bostas prieš porą savaičių šypsojosi žvelgdamas į savo kompiuterio ekraną. Amerikietis stebėjo Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ susirėmimą Karaliaus Mindaugo taurės finale. Nors smulkus 188 cm ūgio amerikietis jau kelis mėnesius nebevilki žaliai baltų marškinėlių, jis vis dar įdėmiai seka buvusios savo komandos pasirodymą. Ir džiaugiasi. 28-erių gynėjas – vėl Lietuvoje, tik šįkart kitais reikalais.
Dee Bostas
Dee Bostas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip simboliška – „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynės kaip tik buvo paskutinės D.Bostui jo karjeroje Kaune.

Jis tada taip pat buvo beveik kaip žiūrovas – ant parketo palakstė tik porą minučių, o „Lietuvos rytas“ išsivežė pergalę iš Kauno pirmą kartą per pusketvirtų metų.

Dee tada priėmė sprendimą, dėl kurio kankinosi kelias savaites. Žaidėjas daug apie tai kalbėjo su savo šeima ir agentu. Legionierius bandė išlikti kantrus, bet nebeišlaikė – pasiprašė „Žalgirio“ nutraukti sutartį.

„Buvo sunku. Bandžiau išlaukti momento, tačiau esu kovotojas ir ėmiau ėsti save iš vidaus“, – 24sek atvykęs į Klaipėdą pasakojo D.Bostas.

A post shared by Dee Bost (@dbost_1) on

Iki karjeros „Žalgiryje“ D.Bostas dėl traumos buvo praleidęs tik vieną mačą. Tad galbūt daugiau nei mėnesiui jį iš rikiuotės išmušusi kulno trauma sutrukdė jam įsibėgėti Lietuvos čempionų komandoje. Eurolygoje rungtyniaudamas vos po 8 minutes, jis spėdavo sukrapštyti 2,2 taško.

Galbūt jam buvo neparankus ir „Žalgirio“ žaidimo stilius. Kruopščiai iki smulkmenų žaidimą dėliojęs Šarūnas Jasikevičius neįžvelgdavo komandai daug galimybių bėgti. O būtent greitam krepšiniui su sprintais nuo pakrantės iki pakrantės ir yra sukurtas Dee Bostas.

Amerikietis vėl jaučiasi kaip žuvis vandenyje. Jis lyg bitė dūzgia greitose Strasbūro SIG komandos atakose ir gelia varžovams savo staigiais metimais arba rezultatyviais perdavimais.

Į Prancūziją išvykęs D.Bostas nacionaliniame čempionate per 30 minučių renka po 12 taškų, 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir 12,4 naudingumo balo, o FIBA Čempionų lygoje skaičiai dar geresni – vid. 14,5 taško, 5,2 rezultatyvaus perdavimo bei 15,8 naudingumo balo.

„Manau, man sekasi visai neblogai. Jaučiuosi, kad jau beveik žaidžiu taip, kaip norėtųsi. Visa komanda laimi, o mes dar laukiame kelių išgysiančių žaidėjų. Esame tikrai talentinga ekipa. Bet pats dar turiu ką įrodyti“, – pasakojo D.Bostas.

Trečiadienio vakarą „Švyturio“ arenoje jis pradės FIBA Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas. Aštuntfinalio atsakomųjų rungtynių serijoje SIG bandys įrodyti savo pranašumą prieš „Neptūną“.

Atstovaudamas „Žalgiriui“ Dee klaipėdiečius aikštėje sutiko du kartus ir rinko vid. 5,5 taško. Prancūzijos čempionato lyderiams reikės 2–3 kartus didesnio įžaidėjo indėlio, bet šis pasiruošęs vesti Strasbūrą į kitą etapą.

Nors, kaip pripažįsta, bus sunku. Jis pats savo kailiu patyrė „Neptūno“ jėgą, kai Klaipėdoje krito net ir žaisdamas „Žalgiryje“ 64:73.

Gruodžio pradžioje su „Žalgiriu“ atsisveikinęs krepšininkas nuo lietuviško krepšinio neatitolo. Jis 24sek teigė, kad matė daugumą „Žalgirio“ pasirodymų Eurolygoje.

Per kompiuterio ekraną regėdamas pažįstamas „Žalgirio“ arenos tribūnas, kurias užpildo 14–15 tūkstančių sirgalių, Dee labiausiai pasiilgsta tos ypatingos Eurolygos rungtynių atmosferos.

Žinojau, kad esu tokio charakterio, kokio reikia Šarui, bet gaila, kad negalėjau jam to parodyti.

„Tai buvo nuostabi kompanija, kuriai galiu išreikšti tik didžiausią pagarbą – tiek žaidėjams, tiek treneriams“, – prisiminimais apie tuos mėnesius Kaune dalijosi D.Bostas.

„Žalgiris“ Eurolygoje žengia ketvirtas ir sensacingai lenkia būrį Eurolygos titanų. SIG lyderio tokie rezultatai labai nestebina. Jis pats iš vidaus pamatė šios komandos potencialą.

„Kauno „Žalgiris“ dabar taip sėkmingai žaidžia, nes turi labai gerai surinktą komandą. Juolab Šaras yra geras treneris ir idealiai paruošia rungtynių planą, – 24sek sakė D.Bostas. – Žalgiriečiai Eurolygoje gali eiti toli. Žaidėjai yra talentingi, o trenerių štabas dirba labai gerai. Net ir asistentai bei komandos personalas yra didžiulė sėkmės priežastis.“

Ko gero, didžiausia „Žalgirio“ pasakos priežastis yra Šarūnas Jasikevičius. Su juo dirbti nėra lengva. Spausdamas krepšininkus iki jų galimybių ribos, Šaras yra labai reiklus ir reikalaujantis kruopštaus detalių išpildymo. Jis ne sykį skundėsi, kad kai kurie žaidėjai į „Žalgirį“ atsinešė blogų įpročių bagažą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dee Bostas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dee Bostas

D.Bostui nebuvo lengva atsiskleisti ir todėl, kad jo pozicijoje žaidė nuostabiai tuo metu rungtyniaujantis Kevinas Pangosas. Net pats Šaras prasitarė – kanadietis yra pagrindinis šių sensacingų rezultatų kaltininkas.

Bet D.Bostas dėl nieko nepriekaištauja.

„Kai jis taip žaidžia, kaip juo galima nepasitikėti? – K.Pangosą gyrė amerikietis. – Jis žaidžia nesuvokiamai gerai, o Šaras juo labai tiki. Šaras nebijo nieko ir perteikė tą požiūrį savo žaidėjams. Pats mačiau tą savo akimis.

Kartais aš tiesiog šypsodavausi komandos susirinkimuose, kai jis užsidegdavo, jei kažkurie žaidėjai taip netikėdavo savimi. Aš žinojau, kad esu toks, kokio reikia Šarui, bet gaila, kad negalėjau jam to parodyti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius