Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 01 10

Sugrįžimas į LKL po trejų metų pertraukos – Aurimas Birgelis sustiprino „LSU-Atletą“

Atviri kaulų lūžiai, plyšę raiščiai, įsukti varžtai, plokštelės ir keturios operacijos per beveik šešis mėnesius – tokias kančias turėjo iškęsti 25 metų Aurimas Birgelis. Krepšininkas prieš savaitę prisijungė prie Kauno „LSU-Atleto“ komandos, o netrukus su klubo treneriu Edu Nickumi susitarė dėl sutarties iki sezono pabaigos.
Krepšinio kamuolys
Krepšinio kamuolys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tapau lėtesnis, bet psichologiškai tvirtesnis. Tos sunkios traumos užgrūdino“, – teigė krepšininkas, pridūręs, kad Edo Nickaus skambutis jį labai pradžiugino.

„Komandą kažkiek pažįstu iš anksčiau – juk nesu naujokas krepšinyje, bet perprasti jų žaidimą reikės laiko. „LSU-Atletas“ yra komanda, kuri žaidžia netradicinį krepšinį. Jo esmė – greitai bėgti ir mesti.

Komandoje nėra labai aukštos klasės žaidėjų, todėl ji turi žaisti kaip komanda. Kai tai pavyksta, kas nors ir išeina. Ekipa yra išsikėlusi tikslą patekti į atkrintamąsias varžybas, taigi to tikslo ir siekia. Nežinau, kiek tas tikslas realus, bet stengtis reikia“, – pasakojo A.Birgelis.

„LSU-Atleto“ naujokas sako, kad dabar retai prisimena lūžius ir operacijas, nors gijimo pradžioje buvo itin sunku.

„Sunkiausia buvo psichologiškai. Be to, mano situacija buvo kiek kitokia, nei daugelio – aš turėjau keturias operacijas, kurios buvo atliekamos kone kas mėnesį. Pamenu, žiūriu į skaičiukus televizoriuje: mano draugai žaidžia, o aš guliu lovoje“, – sakė gynėjas.

Pirmąsias LKL rungtynes su A.Birgeliu „LSU-Atletas“ žais šį sekmadienį 17.00 valandą Pasvalyje su „Pieno žvaigždžių“ ekipa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius