Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 07

Sunerimęs Klaipėdos meras laukia žinių iš „Neptūno“ vadovų, bet ten – tyla

Sudėtinga „Neptūno“ finansinė padėtis kelia nerimą didžiausios klubo rėmėjos – Klaipėdos savivaldybės – vadovui Vytautui Grubliauskui, kuris laukia itin sportiškų 2018 metų miestui, bet prieš tai norėtų sužinoti daugiau apie krepšinio klubo skolas.
V.Grubliauskas nori daugiau žinoti apie Klaipėdos „Neptūno“ finansinę padėtį.
V.Grubliauskas nori daugiau žinoti apie Klaipėdos „Neptūno“ finansinę padėtį. / J.Kalinsko ir Ž.Gedvilos nuotr.

Permainingos žinios šią savaitę aplankė V.Grubliauską, jam viešint Briuselyje.

Belgijos mieste Klaipėda oficialiai paskelbta 2018 metų Europos sporto miestu, kai toks titulas uostamiesčiui suteiktas Europos Parlamente vykusios Europos sporto sostinių ir miestų federacijos apdovanojimų ceremonijos metu.

Ketvirtadienį paskelbta, kad ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rengiamas Karaliaus Mindaugo turnyras kitų metų pavasarį bus surengtas Klaipėdoje, linksmu vaizdo klipu parodant, kaip V.Grubliauskas perima šią teisę iš Visvaldo Matijošaičio, kurio vadovaujamas Kaunas rengė turnyrą šių metų pradžioje.

VIDEO: Karaliaus Mindaugo taurė: Klaipėda perima estafetę iš Kauno

Tačiau melodijos ne tokios smagios Klaipėdos „Neptūne“, kuriame ne visi krepšininkai yra atgavę atlyginimą už praėjusį sezoną.

„Aš ir pats norėčiau iš klubo savininkų išgirsti poziciją apie pastarąsias žinias, – sakė V.Grubliauskas. – Nenoriu komentuoti, kol pats nežinau situacijos. Tik noriu pasakyti, kad „Neptūną“ laidoti per anksti – išvadas padarykime, kai bus aiškus klubų dalininkų paaiškinimas.“

V.Grubliauskas nežino, kokio dydžio yra „Neptūno“ skolos, nors savivaldybė šiais metais klubui skyrė per 700 tūkst. eurų – tai sudaro apie pusę viso komandos biudžeto šiam sezonui.

bcneptunas.lt nuotr./Artūras Žalys
bcneptunas.lt nuotr./Artūras Žalys

Sužinoti tikslų klubo skolų dydį ir tai, kaip susidarė šešiaženklės skolos, nėra paprasta bendraujant su klubo direktoriumi Artūru Žaliu.

„Visa tai labiau pletkų lygio, – sakė rugsėjį Algimantą Ercių klubo vadovo pareigose netikėtai pakeitęs A.Žalys. – Pas mus situacija yra tokia pati, kaip kituose LKL klubuose. Nežinome nė vieno klubo, kuris neturėtų skolų. Kaip ir kiti klubai, mes turime jų, su jomis dirbame.

Ir „Žalgiris“, ir „Lietuvos rytas“, ir „Neptūnas“ turi skolų, bet kažkodėl skalpuojamas tik mūsų klubas.“

Kauno „Žalgiris“ sezono pradžioje paskelbė, jog nuo Vladimiro Romanovo klubo valdymo laikų buvusi 12,2 mln. eurų skola per pastaruosius metus sumažėjo iki 1,2 mln. eurų.

„Lietuvos ryto“ naujieji savininkai teigė klubą paveldėję su 3,4 mln. eurų skola, kuri sumenko dviem trečdaliais, areną perėmus klubo rėmėjai „Norvelitai“, gavus išpirką už Artūrą Gudaitį ir pajamų iš kitų rėmėjų.

„Neptūne“ lieka daugiau paslapčių.

„Nemanau, kad turiu pranešti skolų dydį. Nežinau net, iš kur čia man skambina. Tikrai neteiksiu telefonu tokios informacijos“, – sakė A.Žalys.

Klaipėdos klubo direktorius pažadėjo atsakyti į klausimus elektroniniu paštu iki trečiadienio vakaro, bet klausimai atsimuša į sieną – vienas klubo darbuotojų paaiškino, kad A.Žalio elektroninis paštas yra užsikimšęs.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Klaipėdos „Neptūno“ sezono pristatymo spaudos konferencija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Klaipėdos „Neptūno“ sezono pristatymo spaudos konferencija

24sek neoficialiomis žiniomis, „Neptūno“ skolos buvo išaugusios arti pusantro milijono eurų – ši suma vis pūtėsi kelerius pastaruosius sezonus kasmet išlaidoms viršijant pajamas, kai „Neptūnui“ vadovavo Osvaldas Kurauskas, kurį klubo valdyba atleido pernai rudenį.

Didžiąją dalį skolų sudaro neįvykdyti įsipareigojimai kreditoriams ir partneriams, tarp jų ir BMW atstovams, iš kurių lizingu buvo įsigyti nauji automobiliai žaidėjams ir klubo vadovams.

Skolos žaidėjams sudaro palyginti nedidelę dalį, bet „Neptūnas“ vis dar skolingas dabartiniams žaidėjams Arnui Butkevičiui, Mindaugui Girdžiūnui ir klubą palikusiam Martynui Mažeikai už praėjusį sezoną.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Arnas Butkevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Arnas Butkevičius

Dėl skolų Klaipėdos komanda šį sezoną pasitiko kuklesniu biudžetu, bet atlyginimai mokami žaidėjams, dauguma jų yra sulaukę užmokesčio ir už lapkritį.

Kazio Maksvyčio treniruojamos ekipos žaidimas nebuksuoja – Lietuvos krepšinio lygoje Klaipėdos krepšininkai žengia treti, kaip ir FIBA Čempionų lygos B grupėje.

Tačiau išspręsti gilesnes problemas veikiausiai nepavyks artimiausiu metu, nes klubo didžiausios rėmėjos – Klaipėdos savivaldybės – parama komandą anksčiausiai gali pasiekti tik pavasarį.

Anot V.Grubliausko, vasario pabaigoje turėtų būti patvirtintas miesto biudžetas, o tada vėl skelbiamas konkursas dėl paramos aukšto meistriškumo komandoms. Tiesa, prieš tai „Neptūnas“ turės atsiskaityti už prieš tai gautą paramą.

Vytauto Pujanausko nuotr./Antrasis mūšis dėl bronzos: „Neptūnas“ – „Lietuvos rytas“
Vytauto Pujanausko nuotr./Antrasis mūšis dėl bronzos: „Neptūnas“ – „Lietuvos rytas“

Nepadeda ir tai, kad klubo valdyba neturi pirmininko, kai pasitraukė Vytautas Lygnugaris, o kiti nariai ieško būdų perrikiuoti akcininkų gretas, padidinant ir savivaldybės vaidmenį, kuris padėtų klubui ieškant naujos paskolos.

Skirti papildomą paramą, kaip praėjusį rudenį nusprendė Vilniaus savivaldybės taryba, po pusę milijono eurų skyrusi Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Vilniaus „Žalgirio“ klubams, Klaipėda neketina. „Mes neketiname žvalgytis į kitus miestus, o spręsime, kas geriausia Klaipėdai“, – tvirtino uostamiesčio meras V.Grubliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius