-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 07 04

Sunkiai žodžius rinkęs Mantas Kalnietis: „Esame nusivylę, bet žudytis neisime“

Graži Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės tradicija, kai nuo Nepriklausomybės atkūrimo ji nepraleido nė vienerių iš septynių vykusių olimpinių žaidynių, baigėsi. 11 tūkst. sirgalių „Žalgirio“ arenoje palaikomi Dariaus Maskoliūno auklėtinai 85:96 atsimušė į magiškąjį Luką Dončičių ir Slovėniją. Komandos kapitonas Mantas Kalnietis neslėpė skaudulio, bet apie karjeros pabaigą rinktinėje negalvoja.

Luka Dončičius prieš Joną Valančiūną ir Domantą Sabonį. Lygi kova Nemuno saloje vyko du kėlinius.

22-ejų slovėnas buvo nuostabus, kiekvieną ataką draskęs šeimininkų gynybą, tačiau iki ilgosios pertraukos galingu žaidimu į L.Dončičiaus išpuolius atsakė ir du Lietuvos bokštai.

Viskas pasikeitė po ilgosios pertraukos, kai Slovėnijos megažvaigždė tęsė savo benefisą, o JV su Sabu ėmė strigti – ar kamuolys nenukeliaudavo iki jų, ar jie sėkmingai neužbaigdavo atakų.

L.Dončičius mačą užbaigė savo sąskaitoje turėdamas įspūdingą trigubą dublį – 31 tašką, 11 atkovotų kamuolių, 13 rezultatyvių perdavimų ir 42 efektyvumo balus.

Galutinis mačo rezultatas 85:96 skelbė Slovėnijos pergalę, kuri į olimpines žaidynes pateko pirmą kartą šalies istorijoje.

„Skaudu kalbėti po tokių rungtynių, – sakė 34-erių rinktinės kapitonas Mantas Kalnietis. – Emocijos dar kunkuliuoja. Bet turime pripažinti, jog Slovėnija žaidė geriau ir protingiau. Ji nusipelnė laimėti. Kaip matote, mes praleidome beveik 100 taškų. Didžiausia problema buvo gynyba. Labai skaudu, ką galiu pasakyti daugiau. Esame nusivylę, liūdni ir nepatenkinti, bet žudytis neisime. Bet ir kaip blogai yra dabar, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė yra lyg šeima, tad pralaimime visi kartu – nuo žaidėjų, trenerių iki autobuso vairuotojo. Ačiū sirgaliams už palaikymą, jie palaikė mus kiek galėjo, bet realybė tokia, kad Slovėnija šiandien nusipelnė pergalės.“

Mantas Kalnietis šio vakaro rungtynėse pelnė 14 taškų, atkovojo 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 15 naudingumo balų.

Jis žaidė pastarosiose dvejose olimpinėse žaidynėse Londone ir Rio, bet trečio karto iš eilės rinktinės kapitonui Tokijuje nebus.

„Niekada nesu turėjęs tokios patirties. Sunku pasakyti. Toks yra gyvenimas, toks yra sportas. Kartais tu laimi, kartais pralaimi. Deja, bet šiandien mes pralaimėjome“, – į ispano žurnalisto klausimą, ką šis nepatekimas į Tokiją reiškia lietuviams, atsakė M.Kalnietis.

Dvejų metų sutartį su Kauno „Žalgiriu“ neseniai sudaręs įžaidėjas artėjantį rudenį švęs 35-ąjį gimtadienį, bet apie karjeros pabaigą rinktinėje dar nemąsto.

„Ne, nėra jokių minčių. Esu laimingas, kad galiu kažkiek padėti komandai. Kad ir kaip liūdnai viskas susiklostė, dabar sprendimų nepriiminėju. Mes pralaimime kaip komanda. Šiandien esame liūdni, bet ir patys kalti esame. Treneriai, žaidėjai, gydytojai. Rinktinė yra didžiulė šeima – tiek pergales kartu švenčia, tiek liūdi kartu pralaimėjusi“, – sakė M.Kalnietis.

VIDEO: „Karštom pėdom“: Lietuva – Slovėnija – karšti žaidėjų komentarai ir D.Maskoliūno pasitraukimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius