Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 08 27

Sunkus M.Kuzminsko interviu: „Reikia tikėtis, kad čia buvo tik bloga diena“

Mindaugas Kuzminskas po paskutinių draugiškų rungtynių atrodė taip, lyg Dainius Adomaitis prieš pasaulio čempionatą namo būtų išsiuntęs jį, o ne Žygimantą Janavičių ar Martiną Gebeną. Tai buvo sunkus rinktinės puolėjo interviu, kuris labai taikliai perdavė nacionalinės komandos emocinį foną po devinto kontrolinio išbandymo su Čekija 82:79.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / krepsinionamai nuotr.

„Mindaugai, kokie įspūdžiai po paskutinių draugiškų rungtynių?“ – nekaltai prasidėjo interviu.

Pirėjo „Olympiakos“ puolėjas pažvelgė į kamerą, nukreipė žvilgsnį aikštės link ir susimąstė.

„Palaukit, dar reikia truputį pagalvoti“, – nuleidęs galvą, keletui sekundžių pritilo 11 taškų su 5 dvitaškiais iš 5 įmetęs žaidėjas.

„Patys viską matėte. Sunku kažką pasakyti..., – žaidimą ėmė vertinti M.Kuzminskas. – Atrodo, kur turėtų būti mūsų stipriosios pusės, ne viskas pavyksta iki galo.

Nežinau, čempionatas jau už kelių dienų. Reikia tikėtis, kad čia tik buvo bloga diena, nors tai skamba šabloniškai. Manau, su visa pagarba Čekijai, kurie žaidžia be Jano Vesely, mes tikrai stipresni.“

Lietuviai tik paskutinėmis sekundėmis pranoko Čekijos krepšininkus. Nors jau atrodė, kad antrajame kėlinyje į savo roges įšokusi ir apčiuopiamą persvarą sukrovusi Lietuvos rinktinė užtikrintai finišuos, visai kaip su Pietų Korėja ir Angola, tampytis dėl pergalės teko iki paskutinių sekundžių.

Ir jeigu būtų įkritęs bent vienas iš dviejų – arba akrobatiškas Tomašo Satoranskio dvitaškis, arba laisvas tritaškis su sirena, pasirengimo finiše būtų tekę nusileisti ir Čekijai, kuri pasaulio čempionate bandys tiesiog kaip nors prasmukti į antrą etapą.

Atrodė, kad Lietuvos krepšininkų žaidimo kreivė stabiliai kilo su kiekvienomis draugiškomis rungtynėmis, bet Pietų Korėjoje, atrodo, mūsiškiai sustojo progresuoti.

„Galbūt būtų galima pirmąsias rungtynes nurašyti aklimatizacijai. Varžovai nėra mūsų lygio, todėl vis tiek viskas pavyko. Bet atsirėmėme į čekų sieną. Na, bet prasidės čempionatas, viskas iš naujo, svarbiausia, kad suspurdėtume ir atstovėtume ten“, – blogas mintis į šalį bandė vyti M.Kuzminskas.

Paklaustas, ką rinktinės žaidime reikėtų gerinti labiausiai, M.Kuzminskas vėl padarė pauzę.

„Šiek tiek visko po truputį“, – šyptelėjo, turbūt pats supratęs, kad atsakė šablonu.

„O pačiam?“ – išgirdo kolegos klausimą.

„Žinote, galiu vėl atsakyti šabloniškai, bet jei komandai seksis gerai, komanda pasirodys gerai, visi bus laimingi. O jeigu komandai bus blogai, visi vis tiek bus nelaimingi“, – kalbėjo M.Kuzminskas.

VIDEO: „Rinktinė 2019“: reportažas iš Korėjos ir kam bus ištartas skaudus sudie

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius