Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 23

T.Dimšos atsisakymą aiškinęs K.Maksvytis: „Laukia skausmingas sprendimas dėl 12-uko“

Lietuvos krepšinio rinktinė išskrido į Vengriją. Trečiadienį Sombathėjuje mūsiškių laukia mūšis su šeimininkais FIBA pasaulio čempionato atrankoje.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Draugiškų rungtynių maratoną jau baigusi rinktinė vis dar tęsia pasiruošimą Europos čempionatui, startuosiančiam po dviejų atrankos mačų – išvykoje su Vengrija ir namie su Juodkalnija.

Prieš kelionę Kazys Maksvytis nusprendė atsisveikinti su dar vienu kandidatu – Tomu Dimša.

„Sunkus sprendimas, ypač, kai lieka nebedaug kandidatų. Prie kiekvieno prisiriši. Žiūrėjome iš praktinės pusės. Matėme, kad žaidimas kartais banguoja ir reikia geresnio organizavimo. Todėl nusprendėme, kad reikia vežtis tris tikrus įžaidėjus, kad komandos žaidimas būtų stabilesnis arba vienam iš įžaidėjų iškritus, patyrus traumą, kad žaidimas nenukentėtų ir komandos rezultatams tai neatsilieptų.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tomas Dimša (kairėje)
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tomas Dimša (kairėje)

Tai nereiškia, kad Tomas yra blogas žaidėjas. Jis labiau 2-3 pozicijos krepšininkas, o ne tikras įžaidėjas“, – aiškino K.Maksvytis.

„Kaip jis reagavo? Manau, skausmingai. Pakalbėjome, kad nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Jis pasiruoš sezonui su „Žalgiriu“. Jis vis tiek turbūt tikėjosi patekti į galutinį dvyliktuką“, – pridūrė K.Maksvytis, kuris kitą sezoną treniruos T.Dimšą ir Kauno „Žalgirio“ klube.

Trečias įžaidėjas – Kristupas Žemaitis, kuriam tai bus pirmas čempionatas su nacionalinės komandos apranga.

„Jis gana vokalus. Gal ne visada pavyksta, bet stengiasi vadovauti, sustatyti komandą, kai kažkas nesiseka. Tai atkreipė mūsų dėmesį. Kaip sakiau, Kristupas yra tikras įžaidėjas. Nusprendėme nuimti įtampą nuo gynėjų grandies ir kai pamatėme, kad mums vertėtų vežtis tris įžaidėjus, priėmėme tokį sprendimą“, – tęsė rinktinės treneris.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kristupas Žemaitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kristupas Žemaitis

Su komanda šiuo metu sportuoja 13 žaidėjų, tad teks atsisveikinti su dar vienu. Traumą yra patyręs Eigirdas Žukauskas, bet K.Maksvytis ramina, kad puolėjas bandys žaisti jau kitose rungtynėse.

„Tyrimai neblogi. Kol kas. Nusprendėme jo artėjančioms rungtynėms neregistruoti, dar šiek tiek pastiprinti jį. Eigirdas neblogai atrodė iki šiol ir žinau, ką jis gali duoti. Nusprendėm kol kas jo neregistruoti, bet ruošti kitoms rungtynėms. Kitame mače jis turėtų gauti šansą“, – sakė treneris.

„Mindaugas Kuzminskas dar nėra geriausios sportinės formos, bet, pasak daktarų, jis jau visiškai pasveikęs. Dabar klausimas tik pagauti ritmą, gerą sportinę formą. Sužaisime dar dvejas rungtynes atrankoje ir žiūrėsime, ar jis jau gali padėti komandai ir važiuoti į čempionatą“, – pridūrė K.Maksvytis, paklaustas apie M.Kuzminsko pasiruošimą.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Mindaugas Kuzminskas

„Po artimiausių dvejų rungtynių, manau, priimsime sprendimą dėl galutinio dvyliktuko. Bus skausmingas sprendimas, bet darysime viską, kas būtų geriausia komandai. Rinksimės tuos, kurie bus sveikiausi, geriausios sportinės formos“, – teigė treneris.

Su Vengrija lietuviams teks žaisti ir Europos čempionate, tačiau dėl to slapukauti K.Maksvytis nesiruošia.

„Kovosime dėl pergalės. Kiekvienos rungtynės – skirtinga istorija. Ruošiamės rimtai ir bandysime iškovoti pergalę“, – pabrėžė treneris.

„Gerbiame kiekvieną varžovą. Manome, kad bus pilna salė. Mažesnė, bet pilna. Kažkiek jau pasiilgome tų tikrų rungtynių – daug treniravomės, žaidėme kontrolinius mačus.

Turbūt garsiausias vengrų žaidėjas – (Adamas) Hanga iš Madrido „Real“. Jis dažnai žaidžia įžaidėju, o vengrai dažnai rungtyniauja gana aukštu penketu. Labiau puolimo komanda, kuri neblogai atakuoja, turi nemažai opcijų puolime. Iš pirmo vaizdo, gal kiek prasčiau ginasi. Rezultatas nuo to ir priklausys – kiek mums pavyks pristabdyti jų puolimą, tiek pranašumo ir įgausime“, – dėstė K.Maksvytis.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Adamas Hanga
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Adamas Hanga

Dvi pergalės atrankoje prieš Vengriją ir Juodkalniją lietuviams galėtų jau užtikrinti vietą 2023-iųjų planetos pirmenybėse, jei sėkmingai susiklostytų kiti rezultatai.

„Tai papildoma motyvacija. 100 proc. dar turbūt neužsitikrintume, bet turėtume labai gerus šansus. Matome, kad ta pati Čekijos rinktinė neteko (Tomašo) Satoransky, o prieš mus žaidė stipriausios sudėties. Jų rezultatams tai irgi gali atsiliepti. Bandysime padaryti viską, kad po šių dvejų rungtynių mūsų padėtis atrankoje būtų maksimaliai gera“, – papildė K.Maksvytis, prisipažinęs, kad jau suka galvą ir apie pirmuosius „Eurobasket 2022“ varžovus – Europos čempionus slovėnus.

Standings provided by SofaScore LiveScore

„Mes, treneriai, jau pradėjome ruoštis. Stebėjome slovėnų rungtynes. Dalis mūsų minčių jau yra ten, bet dabar svarbiausios rungtynės yra artimiausios – su Vengrija. Ten didžiausias mūsų dėmesys“, – teigė K.Maksvytis.

Europos krepšinio čempionatas prasidės rugsėjo 1-ąją. Lietuviai žais vienoje grupėje su slovėnais, prancūzais, vokiečiais, bosniais ir vengrais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius