Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 04

Tarp žvaigždžių: debiutinis Ą.Tubelio sezonas NCAA – vienas geriausių Lietuvos istorijoje

Vieniems krepšinio žvalgams jis primena Domantą Sabonį, kitiems – Liną Kleizą. Lietuvos krepšinio deimantas Ąžuolas Tubelis užbaigė savo pirmąjį sezoną JAV studentų lygoje, kurioje pasižymėjo galingu žaidimu, kvapą gniaužiančiais efektingais epizodais, pergalingais metimais ir individualiais apdovanojimais. 15min peržvelgė NCAA archyvus ir abejonių nekilo, 18-mečio vilniečio sezonas – tarp geriausių pirmakursių lietuvių sezonų NCAA istorijoje.

Pasibaigus reguliariajam NCAA sezonui, kuris kartu skelbė ir „Wildcats“ sezono pabaigą, nes šis universitetas tokiu būdu save nubaudė dėl korupcijos nusižengimų praeityje ir atsisakė dalyvauti atkrintamosiose „Kovo beprotybės“ varžybose, Arizonos komandos treneris Seanas Milleris auklėtinį iš Lietuvos įvardijo kaip vieną geriausių elitinės „Pac-12“ konferencijos pirmakursių.

Naujienų portalas 15min atrinko žaidėjus pagal asmeninę statistiką, universiteto ir konferencijos stiprumą bei surikiavo juos į geriausiųjų penkioliktuką.

Vilniaus „Ryto“ sistemos auklėtinis už Atlanto fiksavo po 12,2 taško (54 proc. dvit., 31 proc. trit., 69,2 proc. baud.), 7,1 atkovoto ir 0,6 perimto kamuolio, 1,2 rezultatyvaus perdavimo, 0,6 blokuoto metimo.

Ši statistinė eilutė pirmakursių lietuvių istorijoje NCAA nusileidžia tik vienam krepšininkui, o pirmajame penkete Ą.Tubeliui kompaniją palaiko keturi NBA šaukimo sulaukę žaidėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius