Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 08 06

„Žalgirio“ talentų medžioklė: Kaune – mįslingas danas ir intriguojantis estas

Kauno „Žalgiris“ sumedžiojo porą įdomių jaunųjų krepšininkų iš užsienio. 24sek žiniomis, kitą sezoną „Žalgirio“ jaunimo komandose rungtyniaus intriguojantis estas Kerras Kriisa ir mįslingas danas Louis Stormarkas.
Kerras Kriisa ir Louisas Starkas prisijungs prie „Žalgirio“ jaunimo programos
Kerras Kriisa ir Louisas Starkas prisijungs prie „Žalgirio“ jaunimo programos / 15min nuotr.

24sek šaltinių teigimu, su šiais jaunuoliais sudarytos ilgalaikės sutartys.

Planuojama, kad 17-metis 185 cm ūgio K.Kriisa žais „Žalgiris-2“ ekipoje NKL (II divizionas), o 16-metis 203 cm ūgio Louis Stormarkas – „Žalgiris-3“ RKL (III divizionas).

Šiuo metu kur kas daugiau potencialo turi K.Kriisa. Jau seniai į naujojo „Žalgirio“ dublerių vyr. trenerio Tomo Keršio radarą patekęs talentas išsiskiria savo neeilinėmis kūrėjo savybėmis ir minkštu riešu.

FIBA.com nuotr./Kerras Kriisa
FIBA.com nuotr./Kerras Kriisa

Pernai vykusiame Europos šešiolikmečių čempionate estas per 27,4 minutės rinkdavo 11,9 taško (41,2 proc. dvit., 26,8 proc. trit., 75,9 proc. baud.), atkovodavo 5,3 ir perimdavo 1,6 kamuolio, atlikdavo 3,4 rezultatyvaus perdavimo, bet klysdavo 3,6 karto.

Pirmosiose čempionato rungtynėse K.Kriisa į rusų krepšį sukratė 30 taškų.

Kai prieš pusantrų metų K.Kriisą vertino „Draft Express“, amerikiečiai išskyrė įžaidėjo kūrybiškumą, aštrų žaidimą, pasitikėjimą savimi ir staigumą.

Tiesa, NBA žvalgai jaunuolio žaidime pasigedo atletiškumo, kamuolio branginimo, protingesnių sprendimų tiek skirstant kamuolius, tiek pačiam atakuojant krepšį.

Smulkus K.Kriisos kūnas neleidžia jam tikėtis karjeros NBA, bet jo savybės gali leisti pasižymėti Europoje.

VIDEO: Pažintis su Kerru Kriisa

2017-aisiais K.Kriisa buvo įvardijamas kaip vienas talentingiausių Europos įžaidėjų savo amžiaus grupėje. Jis gimė 2001-ųjų sausio 2-ąją. Jo tėtis Valmo Kriisa – buvęs ilgametis Estijos krepšininkas.

Tiesa, K.Kriisa turi keletą kabliukų. Gynėjas praėjusio sezono pradžioje keturis mėnesius plušėjo Bambergo „Brose“ stovykloje, bet po mįslingos kojų traumos grįžo namo į Estiją ir nutraukė penkerius metus turėjusią galioti sutartį.

24sek žiniomis, K.Kriisos charakterio savybės kelia susirūpinimą „Žalgirio“ vadovams, tačiau žaliai balti nusprendė surizikuoti ir patikėjo esto projektu.

Kitas jaunuolis iš užsienio L.Stormarkas – gerokai paslaptingesnis. „Žalgiris“ jį pastebėjo tarptautinėje savo vardo talentų stovykloje Kaune, į kurią atvyko trys danai. „Žalgiris“, beje, užmezgė bendradarbiavimą su Danijos krepšinio federacija.

Zalgiris Talent Camp nuotr./Louis Stormarkas
Zalgiris Talent Camp nuotr./Louis Stormarkas

24sek žiniomis, L.Stormarkas paliko treneriams įspūdį dėl savo imlumo ir gero krepšinio supratimo, nors pats žaidžia krepšinį dar labai trumpą laiką – vos metus. Tad tai yra ilgametis „Žalgirio“ projektas, bandant patikrinti, ar iš jo gali išaugti įdomus žaidėjas.

Rugpjūčio 22-ąją 17-ąjį gimtadienį švęsiąs L.Stormarkas gimė afrikietės mamos ir tėvo iš Danijos šeimoje. Į „Žalgirį“ jis atvyksta iš Kopenhagos.

Apie konkrečius jo krepšinio įgūdžius kalbėti dar sudėtinga, bet vaikinas paliko tvirto, judraus, motyvuoto ir gudraus žaidėjo įspūdį.

Pernai L.Stormarkas spėjo apšilti kojas Europos šešiolikmečių čempionato B divizione, kuriame per 16,4 minutės rinko vid. 3,6 taško ir atkovojo 3,4 kamuolio.

„Žalgiris“ savo programoje turi ir ukrainietį – Volodymyrą Markovetskyy. 17-metis 216 cm ūgio centras praėjusį sezoną NKL pirmenybėse pasižymėjo 4,2 taško ir 2,4 atkovoto kamuolio vidurkiu per 10 minučių.

V.Markovetskyy Europos aštuoniolikmečių čempionate Rygoje rinko vid. 11,3 taško, 8,3 atkovoto kamuolio, 1,4 bloko ir 17,6 naudingumo balo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius