Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 08 30

Kodėl A.Sabonis, D.Adomaitis ir pusė žaidėjų gyvena po vieną, o kita dalis – po du?

Šešiolikos aukštų „Hilton“ viešbutis tapo Lietuvos krepšininkų laikinaisiais namais devynioms naktims Tel Avive, kur rugpjūčio 31 dieną lietuviai pradeda Europos čempionato B grupės kovas.
Rinktinė atvyko į viešbutį
Rinktinė atvyko į viešbutį / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Mažiau nei 50 metrų nuo Viduržemio jūros paplūdimio nutolęs visų Europos čempionato sportininkų viešbutis atrodo lyg iš atviruko.

Įsikūręs nuostabiame Nepriklausomybės parke viešbutis turi visko, kad pasijaustum tarsi rojuje.

Penki restoranai ir barai, 17 erdvių susirinkimams, suvenyrų parduotuvės, atviras baseinas, SPA centras bei treniruoklių salė – nieko netrūksta puikiame viešbutyje, kurio kambarių kainos svyruoja nuo 500 iki 1000 eurų vienai nakčiai.

29 laipsnių šiluma banguojanti Viduržemio jūra matosi pro krepšininkų langus ir tarsi kviečia pas save – iki vandens tėra vos keliasdešimt žingsnių.

Bet nesitikėkite per rungtynes išvysti įdegusius žaidėjus – kremo nuo saulės Tel Avive tikrai neprireiks.

„Čia nepailsėsime“, – šyptelėjo Dainius Adomaitis, kai antradienį jau sutemus Lietuvos komanda pagaliau pasiekė „Hilton“ viešbutį, o rinktinės treneris išgirdo palinkėjimą pailsėti po kelionės.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tel Avivo „Hilton“ viešbutis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tel Avivo „Hilton“ viešbutis

B grupės, kurioje Lietuvos komanda kovos su Gruzija, Izraeliu, Italija, Ukraina ir Vokietija, rungtynių tvarkaraštis įtemptas – per septynias dienas reikės sužaisti penkerias rungtynes, o tarp jų dar bus ir treniruočių.

„Hilton“ viešbutyje, kurio 363 kambariuose gali apsigyventi iki 1300 svečių, apsistojo visos šešios B grupės komandos, tarp ir jų šeimininkai Izraelio krepšininkai.

Kaip įprasta, siekiant išvengti varžovų dažnų pasimatymų, komandos apgyvendintos skirtinguose aukštuose. Krepšininkai nėra vieninteliai viešbučio gyventojai, nes ten pat sukiojasi ir šimtai su krepšiniu nieko bendro neturinčių turistų bei verslininkų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Saulėlydis pro viešbučio langą
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Saulėlydis pro viešbučio langą

Lietuvos krepšinio delegacija įsikūrė devintajame aukšte.

Ten pusei mūsų šalies krepšininkų atiteko vienviečiai kambariai.

Dėl pavykusių derybų, kuomet pagal FIBA taisykles Izraelis galėjo rinktis vieną varžovų ir juo pasirinko Lietuvą dėl garsiųjų mūsų šalies sirgalių ir plačios litvakų bendruomenės Izraelyje, mūsų šalies delegacija gavo kiek daugiau nei įprasta kambarių.

Todėl ne tik su žaidėjo akreditacija į viešbutį atvykęs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis, bet ir visi treneriai, taip pat ir pusė žaidėjų – Jonas Valančiūnas, Mindaugas Kuzminskas, Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis ir Artūras Milaknis apsigyveno po vieną. Vienas gyvens ir Donatas Motiejūnas, kurio vis dar laukiama Tel Avive.

Gyventi po vieną yra tam tikra nedidelė privilegija, nors nebūtinai taip yra smagiau.

Visi turime savo režimą ir gyvenimo ritmą – kada eiti miegoti, kada keltis, kada paskaityti knygą – tuo atžvilgiu vienam gyventi patogiau.

„Visi turime savo režimą ir gyvenimo ritmą – kada eiti miegoti, kada keltis, kada paskaityti knygą – tuo atžvilgiu vienam gyventi patogiau, – pasakojo M.Kuzminskas. – Kita vertus, kompanijos įprastai irgi trūksta. Nemanau, kad sėdėsiu vienas užsidaręs kambaryje.“

M.Kuzminskas anksčiau per pirmenybes yra gyvenęs su A.Juškevičiumi, paskui – su J.Valančiūnu, o per 2015 metų Europos čempionatą ir Rio de Žaneiro olimpines žaidynes – su Domantu Saboniu.

„Tas kambarioko pasirinkimas yra paprastas – su kuo esi geriau pažįstamas, su kuo sieja bendri interesai – taip ir pasirenki, – pasakojo M.Kuzminskas. – Tiesa, ne visada gali rinktis. Pavyzdžiui, žaidžiant Kauno „Žalgiryje“ pas trenerį Joaną Plazą prieš kiekvieną kelionę kambariokus parinkdavo treneris. Jis taip siekė labiau sulipdyti komandinę atmosferą, kad visi iš eilės pagyventų vienas su kitu ir geriau susipažintų. Toks įdomus metodas gal ir ne visiems patikdavo, bet aš manau, kad visai neprastai suveikė.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tel Avivo „Hilton“ viešbutis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tel Avivo „Hilton“ viešbutis

Šeši rinktinės krepšininkai, kaip ir komandos pagalbinio personalo nariai, gyvens po du.

Kartu apsigyveno du iš Klaipėdos kilę rinktinės debiutantai – Artūras Gudaitis ir Eimantas Bendžius, taip pat ir du kauniečiai – Marius Grigonis ir Edgaras Ulanovas, kuriam tai taip pat yra pirmasis čempionatas su Lietuvos rinktine.

Martynas Gecevičius dar prieš savaitę manė, kad gyvens su Luku Lekavičiumi. Jie gyveno viename kambaryje per turnyrą Orleano mieste Prancūzijoje, bet vėliau per rungtynes su Islandija Šiauliuose L.Lekavičius patyrė padikaulio traumą ir buvo priverstas atsisveikinti su komanda.

L.Lekavičių pakeitęs Adas Juškevičius tapo M.Gecevičiaus kambarioku. Nors iki šiol jie kartu nežaidė rinktinėje, abu gynėjai yra kovoję išvien vieną sezoną Vilniaus „Lietuvos ryto“ gretose.

„Su kuo geriausiai sutariame, pagal tai ir pasidalijame, – sakė M.Grigonis. – Mes pernelyg nediskutuojame. Galbūt kažkas paprašo, kitus paskirsto – nesureikšminame – duoda kambario korteles ir gyveni.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tel Avivo „Hilton“ viešbutis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tel Avivo „Hilton“ viešbutis

Taip buvo ir antradienio vakarą, kai dėl lėktuvo gedimo užsitęsusi kelionė pagaliau baigėsi viešbučio lovose.

O jos, beje, nėra vienodos. Papildomas patogumas laukė aukščiausių Lietuvos rinktinės vyrų – standartinės lovos yra dviejų metrų ilgio, bet aukštesniems žaidėjams organizatoriai jas prailgino iki 230 cm.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius