-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 18

Tokio ažiotažo dar nebuvo: latviai pakvaišo dėl mačo su Lietuva

Jau vos tik įvažiavus į pirmąsias šalikelės degalines už Lietuvos ir Latvijos pasienio, supranti, kad šeštadienį čia bus kažkas svarbaus. Reklamos su besišypsančiu Kristapu Porzingiu ir Janiu Blūmu dar „Statoil“ vardo parduotuvėje kviečia į mačą: Latvija – Lietuva. Bet ne pačiu geriausiu keliu artėjant prie Rygos net nenujausi, koks milžiniškas ažiotažas supa šį Baltijos derbį.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Krepšinio federacija padarė viską, kad išreklamuotų rungtynes kaip gyvenimo mačą“, – Latvijoje tvyrančią nuotaiką prieš principinį mūšį apibūdino vietos žurnalistas Andrejus Silinis.

Latvijos krepšinio sirgaliai pakvaišo dėl šeštadienio rungtynių su Lietuva.

Vos per pusdienį į rungtynes buvo išparduota pusė bilietų – daugiau, nei žiūrovų iš viso susirinko pažiūrėti debiutinio Porzingio mačo

Kristapo Porzingio figūra, didžiojo krepšinio ilgesys ir sustiprėjusių latvių ambicijos įkąsti broliukams sukėlė tokį ažiotažą, kokio nebuvo turbūt net per 2015-ųjų Europos čempionato grupės varžybas Rygoje.

„Norint, kad šeima atvyktų į rungtynes, negali to padaryti, nes visi bilietai išparduoti. Labai įdomi situacija“, – 24sek pasakojo Mindaugas Kuzminskas, kurio palaikyti į Rygą atvyks artimieji.

Bet ar jie kaip nors pateks į Rygos areną – ne mažesnis klaustukas, nei ar lietuviai iš kaimyninės šalies grįš su pergale.

Jeigu nepavyks, ko gero, M.Kuzminsko šeimos nariai galės pasitenkinti Baltijos derbio transliacija didžiuliame ekrane miesto centre.

„Susidomėjimas rungtynėmis yra didžiulis. Tiesiog milžiniškas“, – stebėjosi net ir pats sportacentrs.com žurnalistas A.Silinis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Net per Europos čempionato grupės varžybas Rygoje ne į visas šeimininkų rungtynes pavyko išparduoti visus bilietus. Tik latvių ir lietuvių dvikova tada užpildė visas vietas.

Krepšinio mačuose Latvijoje išparduoti bilietus labai neįprasta. Tik ne į 11,2 tūkst. žiūrovų talpinančią Rygos areną.

Tad tai buvo kažkas fenomenalaus.

„Visi latviai žiauriai nori žaisti šiose rungtynėse. Aš tikiuosi jie supras, kad tai tėra draugiškas mačas. Kai kurie žaidėjai turi mikrotraumų, bet visi padarys viską, kad būtų registruoti šiam susitikimui“, – kovingą atmosferą Latvijos rinktinės rūbinėje perteikė A.Silinis.

Latvių neatbaidė net ir neįprastai didžiulės bilietų kainos.

Latvijos krepšinio federacija prekybą bilietais į Baltijos derbį pradėjo maždaug prieš du mėnesius.

Bet vos per pusdienį į rungtynes buvo išparduota pusė bilietų, maždaug 5,6 tūkst. – daugiau, nei žiūrovų iš viso susirinko pažiūrėti debiutinio Kristapo Porzingio mačo rugpjūčio 11-ąją su Lenkija, kur jis tapo rezultatyviausiu visų laikų šalies rinktinės debiutantu (24 tšk.).

Perkamumas buvo toks žaibiškas, kad Lietuvos aistruoliai turbūt net nespėjo susivokti apie galimybę netoliese savaitgalį pasižiūrėti principinio mūšio.

Latvių neatbaidė net ir neįprastai didžiulės bilietų kainos. Oficialiame Rygos arenos puslapyje nurodyta bilietų kaina siekė nuo 10 iki 100 eurų.

„Jie padarė didelį ažiotažą ir greitai išpardavė bilietus. Nesusižiūrėjome ir nepasirūpinome bilietais.

Kažkas bus nusipirkę, kažkas važiuos, bet organizuoto palaikymo nedarėme. Laukiame rungtynių Šiauliuose“, – pasakojo aktyvus Lietuvos rinktinės sirgalius Tomas Balaišis-Sėkla.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Antrosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Gruzija. Tomas Balaišis-Sėkla
Luko Balandžio / 15min nuotr./Antrosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Gruzija. Tomas Balaišis-Sėkla

Galbūt arenoje bus pavienės Lietuvos sirgalių grupelės, kurios nepramiegojo bilietų, kurie ištirpo kaip ledai ant pagaliuko saulėje.

Tačiau aktyvus Lietuvos rinktinės sirgalius nesikremta – jo komanda savaitgalį skirs namų darbų ruošai. Reikia atsinaujinti trispalves su žaidėjų vardais ir pravardėmis – dauguma senųjų vėliavų aprašytos pavardėmis krepšininkų, kurie jau arba baigė karjerą, arba nebežaidžia rinktinėje.

Jei jie naiviai galvoja, kad Porzingis ateis ir vienas visus sutvarkys... Aš taip tikrai negalvoju. Kiek girdžiu, Latvijos rinktinė yra labai pervertinta, ir čempionate mes tą pamatysime.

„O ir mūsų didžiosios vėliavos braška per siūles – Kaune ir Klaipėdoje pamatėme, kad jos jau atgyveno. Kai kurioms juk jau po 7–10 metų“, – juokėsi Sėkla.

Beje, jis irgi įdėmiai sekė ažiotažą, kuris supa Latvijos rinktinę. Bet barzdočius skeptiškai vertina braliukų galimybes.

„Latviai turi neblogą komandą ir viskas su jais tvarkoj. Tik manau, kad realybei reikėtų pažvelgti į akis ir truputį nusileisti ant žemės.

Kiek žinau iš Latvijos spaudos, ten ažiotažas sukeltas toks, kad sudaužys visus, ir taip toliau. O Klaipėdoje mes matėme tą Latvijos rinktinę. Pūstis derėtų tada, kai turi ką parodyti, – juokėsi Sėkla. – Jei jie naiviai galvoja, kad Porzingis ateis ir vienas visus sutvarkys... Aš taip tikrai negalvoju. Kiek girdžiu, Latvijos rinktinė yra labai pervertinta, ir čempionate mes tą pamatysime.

Aš linkiu jiems sėkmės kaip mūsų kaimynams, broliams baltams. Bet jei atvirai, manau, kad visas tas pūtimasis ir šleifas jiems padarys meškos paslaugą.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Latviai patys stebisi, kad pilnutėlę 11,2 tūkst. žiūrovų talpinančią areną pavyks surinkti be didesnio užsienio komandos sirgalių indėlio.

Tačiau kitaip nei mačuose su Belgrado „Crvena zvezda“ ar kitomis Europos komandomis, kurios turi aršius ir priešiškus aistruolius, lietuviai neturėtų jaustis nejaukiai Rygos arenoje.

„Mes visada puikiai sutardavome su latviais ir jokių problemų nebūdavo. Ir pakalbėdavome, ir pasisveikindavome. Jie turi įkūrę Latvijos sirgalių klubą ir su jais teko ne kartą bendrauti. Puikiai sutardavome.

Krepšinyje priešiškų sirgalių rinktinėse tikrai nėra. O su latviais tai iš viso...“ – šypsojosi Tomas Balaišis.

Tai bus neeilinės draugiškos rungtynės, kuriose bus svarbiausia nepakvaišti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius