-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 29

Trečiadienį pralaimėję, „Wolves“ namo grįš tik šeštadienį: „Pabandysime čia gauti salę“

Rimas Kurtinaitis pakomentavo itin nesėkmingą Alytaus „Wolves“ komandos žygį tarptautiniame turnyre. FIBA Europos taurės atrankos barjero neperšokę ambicingieji „vilkai“ kiek nuvylė patyrusį specialistą. O Bulgarijoje komanda dar pabus – namo grįš tik šeštadienį, mat kitaip parvykti neturi galimybių.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmajame atrankos turnyro mače „Wolves“ nugalėjo Salonikų „Aris“ 83:72, tačiau jau kitą dieną gavo sprigtą nuo Samokovo „Rilski Sportist“ – 79:91.

„Galvojau, kad viskas bus ne taip, – oficialioje klubo paskyroje patalpintame interviu sakė R.Kurtinaitis. – Pati pradžia prieš „Aris“, prieš Eurolygos komandą... Kaip ir daug kas žadėjo mums gerą ateitį, tačiau kiek neįvertinome varžovų. Gal ne tik varžovų, bet ir situacijos, kad žaidžiame su „Aris“, o kitą dieną su komanda, kuri prieš tai vakarą nežaidė.

Nebeturėjome tokios energijos, kuria paprastai pasižymime. Nesėkmingai pradėjome rungtynes. Kas buvo gerai? Kad po atsilikimo 21 tašku grįžome į rungtynes ir, likus keturioms minutėms, atsilikome penkiais. Deja, nesugebėjome nuvesti rungtynių iki pergalės. Pabaigoje varžovai buvo stipresni.

Vertinu atranką negatyviai, nes tikėjomės patekti į FIBA Europos taurę. Įvyko, kaip įvyko. Aišku, truputėlį buvo ir laiko stoka, ir informacijos stoka. Daug priežasčių, bet pagrindinė – nesužaidėme kaip turėjome, nebuvo tos energijos, nebuvo kovingumo, kurį esame įpratę matyti.“

Alytiškius trečiadienį nokautavo trečiasis kėlinys. Per pertrauką „Wolves“ atsiliko 37:39, bet trečiajame kėlinyje bulgarai surengė įspūdingą spurtą 21:0 ir atitrūko net 64:43. Per šią atkarpą treneris prašė dviejų pertraukėlių, bet rezultato tai neatnešė.

„Turėjau dar vieną minutės pertraukėlę, bet tikėjausi, kad dviejų pakaks padėčiai stabilizuoti, atlikau keletą keitimų, – kalbėjo R.Kurtinaitis. – Padėtis nesistabilizavo. Buvo ilgesnė duobė. Negalėjau imti trečios pertraukėlės, nes likti be jų ketvirtajame kėlinyje... Galiausiai padėtį stabilizavome, grįžome į rungtynes, bet per didelę atkarpą davėme priešininkui atsiplėšti. Komanda jauna, nesužaidė eilė mūsų žaidėjų, kaip aš norėjau, kaip įsivaizduoju, kaip mačiau prieš sezoną. Ar tai atsakomybė, ar nuovargis... Dar yra daug klaustukų.“

Treneris vardino pralaimėjimo priežastis. Anot jo, trūko energijos, agresijos gynyboje, sklandaus perėjimo iš gynybos į ataką.

„Tai visiškai netenkina. Dėl nuovargio gal pateisinčiau neįmestus metimus, pateisinčiau neįmestas baudas, bet negaliu pateisinti, kai išeini žaisti krepšinį, bet paprasčiausiai nebėgioji. Čia iki krepšinio dar toli. Reikia bėgti pirmyn-atgal. Reikia įdėti daugiau pastangų gynyboje“, – dėstė R.Kurtinaitis.

Įdomu tai, kad Gedimino Žiemelio įkurtas klubas Bulgarijoje bus priverstas leisti dienas, o į Lietuvą grįš tik šeštadienį.

„Problematiška, bet nemanau, kad katastrofiška, – situaciją įvertino R.Kurtinaitis. – Būtų patogiau po rungtynių grįžti namo ir ruoštis, bet neturime galimybės, tai neturime. Nesvarbu. Pabandysime čia gauti salę, turime viešbutyje štanginę, ji nėra didelė. Į tris grupes suskirstėm žaidėjus, jie užsiiminėja. Rytoj pabandysime padaryti dvi treniruotes. Nemanau, kad turėtų nukentėti procesas.“

Kitas rungtynes Alytaus komanda žais namuose, kuomet pirmadienį priims Utenos "Juventus".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius