Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 29

Treneris pasidalino jautriais žodžiais apie M.Budzinauską, palikusį šį pasaulį

Lietuvos krepšinio bendruomenė gedi. Buvęs Vilniaus „Sakalų“ krepšininkas, Lenkijoje ilgai treneriu dirbęs Mindaugas Budzinauskas mirė praėjusią savaitę, po kelerius metus trukusių grumtynių su onkologine liga.
Rūtenis Paulauskas apie Mindaugą Budzinauską pavadino geriausiu krepšininku tarp muzikų ir geriausiu muziku tarp krepšininkų.
Rūtenis Paulauskas Mindaugą Budzinauską pavadino geriausiu krepšininku tarp muzikų ir geriausiu muziku tarp krepšininkų.

M.Budzinauskas yra žaidęs Eurolygoje su Slovėnijos Novo Mesta „Krka“ klubu, bet gražiausi jo metai krepšinyje prabėgo Vilniaus „Sakaluose“.

Jau nebeegzistuojančioje komandoje 198 cm ūgio puolėjas rungtyniavo penkerius metus, kai „Sakalai“ iškilo LKL pirmenybėse ir ten sukėlė nemažai triukšmo, nepaisant nedidelio biudžeto ir mažos senos salės.

Sostinės ekipą tuomet treniravęs Rūtenis Paulauskas pirmadienį pasidalijo jautriu įrašu apie buvusį bendražygį M.Budzinauską, kurio gyvybė užgeso savaitgalį jam būnant 48 metų.

„Atsisveikinu su geriausiu krepšininku tarp muzikų ir geriausiu muziku tarp krepšininkų, su gabiu treneriu, nuostabiu draugu, bendraminčiu ir auklėtiniu, – feisbuke rašė R.Paulauskas, taip pat pridėjo vaizdo įrašą iš Lenkijos, kur treneriu dirbęs M.Budzinauskas skambino pianinu po laimėtų rungtynių. – Jaučiuosi kaltas, kad sugadinau Mindaugui karjerą profesionalioje muzikoje, kad kalbinau jį pereiti iš krepšinio mėgėjų į profesionalus, kad jo treniruočių marškinėlių užrašas Metaxa tapo jo antruoju vardu krepšinio pasaulyje. Esu dėkingas likimui už tokį draugą, su kuriuo laiką leidau dėl to, kad jis yra nuostabus draugas, kad jis turėjo tai, ko aš norėjau išmokti: meniškai sielai būdingo humoro, sąžiningumo, kilnumo, jautrumo ir sportininkui reikšmingo pasitikėjimo, veržlumo, drąsos ir emocinio pastovumo...

Žavėjo jo atkaklumas siekiant pergalių ir jo aistra pačiam trenerio darbui. Žavėjo jo dvasinė jėga grumiantis su liga, kur Mindaugas ne tik skaičiavo pergalingus taškus, bet ir tikėjo galutine sėkme, norėdamas ją dedikuoti savo artimiesiems, draugams ir auklėtiniams. Viename iš mūsų pokalbių paklausiau, gal pasveikęs atsiversi natas ir grįši prie muzikos, juk treniruojant patiri daug streso, kilimų ir nuopuolių? Ilgai negalvojęs man atšovė – tą rytą, kai pasijausiu geriau, grįšiu į trenerio darbą, kurio nepaprastai ilgiuosi...

Supratau, kad pasišventimas krepšiniui buvo persipynęs su didžiule meile savo šeimai, žmonai Laimai, drauge ėjusiai, palaikiusiai ir nuo pat mokyklos suolo supratusiai šio kuklaus ir nepaprasto žmogaus kelionės prasmę.

„Verčiau eičiau su draugu tamsoje nei šviesoje vienas“ (H.Keller). „Keliauk, Mindaugai, į šviesą, kur tavo siela suras amžinąjį atilsį...“

kklietkabelis.lt nuotr./Mindaugas Budzinauskas
kklietkabelis.lt nuotr./Mindaugas Budzinauskas

Atsisveikinimas su M.Budzinausku vyks antradienį (17–20 val.) ir trečiadienį (10–14 val.) laidojimo namuose „Nutrūkusi styga“ Ąžuolyno gatvėje Vilniuje. Laidotuvės įvyks Sudervės katalikų kapinėse. Artimieji paprašė atsisveikinti tik vienu gėlės žiedu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius