-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 20

Triuškinanti pergalė pusfinalyje T.Pačėso neužliūliavo: „Aiškus finalo favoritas – „Žalgiris“

Tomas Pačėsas tokios lengvos pergalės prieš Klaipėdos „Neptūną“ nesitikėjo. Šeštadienio pavakarę Vilniaus „Lietuvos rytas“ tiesiog nušlavė Klaipėdos „Neptūno“ ekipą ir be didesnio vargo žengė į Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalą.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Rungtynės klostėsi taip, kad ruoštis finalui su principiniu varžovu Kauno „Žalgiriu“ vilniečiai galėjo jau po dviejų kėlinių.

Per pirmąsias dešimt minučių uraganinis „Lietuvos ryto“ puolimas tiesiog nupūtė klaipėdiečius – 38:21. 

Po tokio debiuto vilniečiams beliko tik patiems neprisivirti košės, tačiau atleisti vadžių griežta Tomo Pačėso ranka „Lietuvos rytui“ neleido.

Likus dar penkioms minutėms iki rungtynių pabaigos T.Pačėsas praėjo pro sėdintį savo štabą ir auklėtinius bei pasveikino juos su pergale. 

Švieslentėje tuo metu degė iškalbingi skaičiai – 93:66.

Nors pabaigoje klaipėdiečiams pavyko deficitą sumažinti, dvikovos nugalėtojas klausimų nekėlė – 97:79.

„Demonstravome solidų žaidimą tiek gynyboje, tiek puolime. Žaidėme labai komandiškai, puikiai dalinomės kamuoliu. Svarbiausia, kad sumažinome klaidų skaičių ir tas labai džiugina“, – po mačo švytėjo T.Pačėso veidas.

VIDEO: Tomas Pačėsas: „Demonstravome solidų žaidimą tiek gynyboje, tiek puolime“

Anot trenerio, finale jo auklėtinių laukia tikras iššūkis, kadangi teks kautis su stipriausia šalies ekipa, kuriai kelias link finalo buvo kur kas lengvesnis.

„Tiek ketvrtfinalyje, tiek pusfinalyje mums teko tikrai rimti priešininkai, tačiau mes juos įveikėme, žiūrėsime, kaip seksis finale, – kalbėjo treneris. – Manau, kad „Žalgiriui“ pirmosiose dvejose rungtynėse buvo kiek lengviau. Tiek rungtynės su „Nevėžiu“, tiek pusfinalis su Prienų ekipa jiems buvo lengvas pasivaikščiojimas.“

Strategas pakartojo savo žodžius, pasakytus dar prieš turnyrą, kad šių varžybų favoritais išlieka „Žalgiris“.

„Minėjau jau kelis kartus, kad „Žalgiris“ yra favoritas tiek taurės varžybose, tiek čempionate. Tiek biudžeto dydžiu, tiek rinktinės žaidėjų skaičiumi jie yra favoritai“, – teigė strategas.​

VIDEO: Dainius Adomaitis: „Viską nulėmė pirmasis kėlinys“

T.Pačėso oponentas Dainius Adomaitis triuškinančio pralaimėjimo priežastimi įvardijo beviltiškai sužaistą pirmąjį kėlinį.

„Viską nulėmė pirmasis kėlinys. Per jį praleidome net 38 taškus ir viskas buvo baigta. Dalis kaltės turbūt tenka ir man, galbūt vyrams buvo pernelyg daug informacijos. Visgi mes ruošėmės pirmajai dvikovai su „Šiauliais“, o varžovai jau galvojo apie dvikovą su mumis. Mūsų problema rungtynių pradžioje buvo individuali gynyba. Niekaip nesugebėjome apsiginti prieš Marių Runkauską, Deividą Gailių. Matėsi, kad varžovai ruošėsi labai atidžiai, gerai buvo išanalizavę mūsų žaidimą“, – pripažino „Neptūno“ vyriausiasis treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius